Mentor Csütörtök – Önkéntesek és a helyi közösség

Október 26-i alkalmon azt fogjuk körbejárni, hogy az önkéntesek hogyan tudnak kapcsolódni a helyi közösséghez. Hogyan lehet támogatni ezt a kapcsolódást? Milyen nehézségekkel találkozunk ennek kapcsán, és milyen megoldások, jó gyakorlatok léteznek?

Időpont: 2023.10.26. 9:00-11:00
Helyszín: online

A Tempus Közalapítvány lehetőséget szeretne biztosítani az Európai Szolidaritási Testület önkéntes projektjeiben aktív mentoroknak és koordinátoroknak, hogy rendszeresen találkozzanak, és a mentori tevékenységüket érintő aktuális témáik és kérdéseik mentén kapcsolódjanak.

Az elmúlt években felmerült igényre reagálva szeretnénk havi rendszerességű lehetőséget biztosítani ahhoz, hogy az önkénteseket támogató mentorok és koordinátorok rendszeresen tudjanak találkozni, és kérdéseik, elakadásaik és sikereik mentén tapasztalatot cserélni.

2023. október 26. – Önkéntesek és a helyi közösség

Ezen az alkalmon a jógyakorlatot és a beszélgetésindító kérdéseket a sokéves tapasztalattal rendelkező Egyesek Ifjúsági Egyesület munkatársai hozzák majd be. A gondolatébresztő után közös beszélgetés következik. Szeretnénk valós tapasztalatok mentén rátekinteni arra, hogy a mentori tevékenység hogyan tudja támogatni azt, hogy az önkéntes kapcsolódjon a helyi közösséghez tevékenysége helyszínén. Ez a kapcsolódás ugyanis mind az önkéntes mentális egészsége, mind pedig a szervezet céljai, az önkéntes tevékenység sikeressége miatt is fontos.

Ezt követően konkrét és aktuális esetekkel fogunk foglalkozni, amelyeket nektek van lehetőségetek behozni az önkéntesekkel végzett munkátokból.

Az alkalmakon ugyancsak lesz lehetőség a facilitátorokkal vagy a nemzeti iroda munkatársaival egyéni konzultációt kérni. Az erre való igényt a regisztrációs űrlapon tudjátok jelezni.

Facilitátorok: Kármán Erika, Vásárhelyi Kriszta

A részvétel ingyenes és nyitott minden aktív mentor és koordinátor számára. Minden alkalom után az összefoglalót eléritek ezeken a felületeken:

⮚ A Mentorok – Európai Szolidaritási Testület Facebook csoportban
⮚ Mentor klub

A további alkalmak időpontjairól és témáiról itt tudtok tájékozódni.

További kérdés esetén Kiss Andreát keressétek: andrea.kiss@tpf.hu

Utolsó módosítás: 2023.09.21.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Rendszerünk rögzítette a regisztrációját, melynek elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön a Tempus Közalapítvány legfrissebb híreiről, rendezvényeiről, kiadványairól és a legfontosabb pályázati információkról!

Üdvözlettel,
Tempus Közalapítvány