Zöldövezet - Fenntarthatósági műhelymunka és tapasztalatcsere az ifjúsági terület képviselőinek

A műhelymunka és tapasztalatcsere során ifjúsági projektek tervezőinek, megvalósítóinak kérdéseire keresünk közösen válaszokat, tapasztalatokat osztunk meg egymással a környezeti fenntarthatóság témájában. Egyúttal a legfrissebb hazai és nemzetközi folyamatokra, trendekre, eredményekre is ránézünk.

Időpont: 2023.12.05. 10:00-16:00
Helyszín: 1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1. 6. emelet Brüsszel terem

Az egynapos eseményen közösen ismerkedünk a GreenComp környezeti fenntarthatósági kompetenciarendszerrel (European sustainability competence framework) és ehhez kapcsolódóan egymás bevált gyakorlataival, törekvéseivel, kihívásaival Erasmus+ ifjúsági és Európai Szolidaritási Testület projektekben, ifjúsági szervezetekben, az ifjúsági munka területén. A program során a résztvevőknek lehetőségük nyílik az e területen bevált módszereik, izgalmas gyakorlataik, megvalósult projektjeik bemutatására és a közös gondolkodásra, kapcsolódásra is.

Az esemény céljai:

  • környezeti fenntarthatósági szempontból hasznos, izgalmas gyakorlatok megosztása az Erasmus+ ifjúsági és az Európai Szolidaritási Testület projektek, az ifjúsági munka területén;
  • találkozási lehetőség biztosítása a környezeti fenntarthatóság iránt érdeklődő ifjúsági szakembereknek, ifjúságsegítőknek, a tapasztalatcsere és a hálózatépítés elősegítése;
  • környezeti fenntarthatósági kihívások feltárása és feladatok megfogalmazása a hazai szintű és nemzetközi ifjúsági projektek minél fenntarthatóbb megvalósítása érdekében;
  • a hazai ifjúsági (célú) civil szervezetek, ifjúsági csoportok támogatása, szemléletformálása a minél környezettudatosabb szervezeti működés és projektmegvalósítás elősegítésére.

Célcsoport:

A műhelyre azokat az ifjúsági szakembereket, ifjúsági szervezeti munkatársakat, ifjúsági projektmegvalósítókat, informális ifjúsági csoporttagokat várjuk, akik

  •  érdeklődnek az esemény témája iránt,
  •  tapasztalattal rendelkeznek Erasmus+ ifjúsági és/vagy Európai Szolidaritási Testület projektek megvalósításában,
  • esetleg vállalják a témához illeszkedő, általuk használt módszer/megvalósított projekt bemutatását (nem kötelező).

A műhelyen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A programon 30 fő részvételére van lehetőség. Túljelentkezés esetén a Tempus Közalapítvány a felhívásnak való megfelelés, illetve a jelentkezési sorrend alapján választja ki a résztvevőket.

Jelentkezési határidő: 2023. november 7. (kedd) éjfél

A jelentkezés eredményéről november 14-ig minden jelentkezőnek értesítést küldünk.

A rendezvény helyszíne akadálymentesen megközelíthető.

További információ:
Járosi Éva (eva.jarosi@tpf.hu)  és Tóthné Németh Adriána (adriana.nemeth@tpf.hu)

Utolsó módosítás: 2023.11.15.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Rendszerünk rögzítette a regisztrációját, melynek elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön a Tempus Közalapítvány legfrissebb híreiről, rendezvényeiről, kiadványairól és a legfontosabb pályázati információkról!

Csatlakozz Erasmus+ ifjúság és ESC pályázók Facebook csoportunkhoz, hogy megkapd az ifjúsági szektor naprakész információit!

Üdvözlettel,
Tempus Közalapítvány