Mentor Csütörtök – A mentori és a koordinátori tevékenység keretei

Az év utolsó Mentor Csütörtökének témája a mentori és a koordinátori tevékenység stabil és biztonságos kereteinek meghatározása lesz. Hogyan szolgálja ez az önkéntesek fejlődését, a bizalmat, a szakmaiságot, és persze a mentori vagy a koordinátori szerepet betöltő szakemberek védelmét?

Időpont: 2023.12.14. 9:00-11:00
Helyszín: online

A Tempus Közalapítvány lehetőséget szeretne biztosítani az Európai Szolidaritási Testület önkéntes projektjeiben aktív mentoroknak és koordinátoroknak, hogy rendszeresen találkozzanak, és a mentori tevékenységüket érintő aktuális témáik és kérdéseik mentén kapcsolódjanak.

Az elmúlt években felmerült igényre reagálva szeretnénk havi rendszerességű lehetőséget biztosítani ahhoz, hogy az önkénteseket támogató mentorok és koordinátorok rendszeresen tudjanak találkozni, és kérdéseik, elakadásaik és sikereik mentén tapasztalatot cserélni.

2023. december 14. – A mentori és a koordinátori tevékenység keretei

A 2023-as év utolsó Mentor Csütörtökén visszatérünk ahhoz az alapvető, de sokszor nehézséget okozó kérdéshez, hogy hogyan lehet szervezeti szinten meghatározni a mentori, illetve a koordinátori tevékenység kereteit, és személyes szinten meghúzni a határokat. Amikor a mentori vagy a koordinátori tevékenységről beszélünk, akkor sokszor eljutunk azokhoz a kérdésekhez, hogy hol van a feladat-, illetve a felelősségkörök határa, hogyan lehet meghatározni a kereteket, és kényes helyzetekben meglátni, kezelni és kommunikálni ezeknek a határoknak, kereteknek a sérülését.

Az alkalmon konkrét és aktuális esetekkel is van lehetőségünk foglalkozni. Ha van olyan eseted – jelenlegi elakadás, múltbeli tapasztalat – amely kapcsán a mentor közösség tanácsát kérnéd, akkor azt a jelentkezéskor tudod jelezni.

Az alkalmakon ugyancsak lehetőség lesz a facilitátoroktól vagy a nemzeti iroda munkatársaitól egyéni konzultációt kérni. Az erre való igényt a regisztrációs űrlapon tudjátok jelezni.

Facilitátorok: Kármán Erika, Vásárhelyi Kriszta

A részvétel ingyenes és nyitott minden aktív mentor és koordinátor számára. Minden alkalom után az összefoglalót eléritek ezeken a felületeken:

⮚   A Mentorok – Európai Szolidaritási Testület Facebook csoportban
⮚   Mentor klub

A további alkalmak időpontjairól és témáiról itt tudsz tájékozódni.

További kérdés esetén Kiss Andreát keresd: andrea.kiss@tpf.hu

Utolsó módosítás: 2023.12.01.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Rendszerünk rögzítette a regisztrációját, melynek elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön a Tempus Közalapítvány legfrissebb híreiről, rendezvényeiről, kiadványairól és a legfontosabb pályázati információkról!

Üdvözlettel,
Tempus Közalapítvány