Műhelymunka mentori és koordinátori tevékenység támogatásához

A Tempus Közalapítvány lehetőséget szeretne biztosítani az Európai Szolidaritási Testület önkéntes projektjeiben aktív mentoroknak és koordinátoroknak, hogy találkozzanak, kapcsolódjanak és tanuljanak a mentori tevékenységük fejlesztése céljából.

Időpont: 2024.05.08. - 10.
Helyszín: Budapesti Európai Ifjúsági Központ (1024 Budapest, Zivatar u. 1.)

A mentorok az Európai Szolidaritási Testület keretein belül megvalósuló önkéntes projektek kulcsszereplői. Aktív szerepvállalásuk a projektek minőségét erősíti azzal, hogy a résztvevő tanulási folyamatát az egész szolgálat alatt figyelemmel követik és támogatják.

A műhelymunka három napja során a résztvevők lehetőséget kapnak, hogy fejlesszék tudásukat a mentori tevékenységhez kapcsolódóan, megismerjék egymás tapasztalatait és feltehessék kérdéseiket a nemzeti iroda felé.

A műhely és a kapcsolódó támogató folyamat célja olyan gyakorlati tudás átadása, illetve tapasztalatcsere-lehetőség biztosítása, amely segíthet az önkéntesekkel való közös munka során.

A műhely során érintett témák:

  • mentorok és koordinátorok szerepeinek, módszereinek, határainak áttekintése, újragondolása
  • önkéntesek mentális egészsége az ESC programban
  • az ESC program adaptációi a társadalmi és szervezeti változások fényében
  • egyéni elakadások és motivációk a koordinátori és mentori szerepben
  • erőforrásaink és a fiatalokkal való tevékenység értékeinek tudatosítása
  • külön fókuszunk ezen az alkalmon a fiatalok bevonása, aktív részvételük ösztönzése és polgári szerepvállalásuk előmozdítása

A Műhely facilitátorai: Kármán Erika és Vásárhelyi Kriszta

Résztvevői kör: Magyarországon az Európai Szolidaritási Testület keretei között megvalósuló projektek mentorai és koordinátorai.

A részvétel ingyenes.

Jelentkezési határidő: 2024. április 8., hétfő

Kérünk, hogy amennyiben szeretnél részt venni a műhelymunkán, akkor minél pontosabban töltsd ki a jelentkezési lapot, és vedd figyelembe, hogy a képzés létszáma limitált (maximum 12 fő) és adott résztvevői kört céloz meg. A nemzeti iroda munkatársai bírálják el a beérkezett jelentkezéseket, és jeleznek vissza részvételi szándékod kapcsán.

Kérünk, hogy azt is vedd figyelembe, hogy az eseményre való jelentkezéssel vállalod a teljes folyamatban való részvételt.

Mentorként támogatnád az Magyarországra érkező ESC önkénteseket, de még nincs tapasztalatod ilyen téren?
Jelentkezz a Legyél te is mentor! felhívásunkra! 

Kapcsolódó online alkalmak

Az elmúlt években felmerült igényre válaszolva szeretnénk egy felületet teremteni arra, hogy szakemberek facilitálásával tudjanak rendszeresen találkozni azok a mentorok, koordinátorok, akik szeretnének a kérdéseik, elakadásaik és sikereik mentén diskurzust kialakítva közös megoldásokat keresni az önkéntes projektek során felmerülő problémakörök mentén.

A személyes műhelymunka folytatása 3 online kiscsoportos alkalom (alkalmanként 2 óra), ahova a résztvevők tudják behozni az aktuális problémáikat, eseteiket, kérdéseiket. Ugyancsak szeretnénk lehetőséget teremteni, hogy a jó példák, jó gyakorlatok is meg tudjanak jelenni ezeken az alkalmakon.

Az online találkozókról szóló bővebb információkkal később jelentkezünk.

További kérdés esetén Kiss Andreát keresd: andrea.kiss@tpf.hu

Már most tudsz kapcsolódni más mentorokhoz, illetve tájékozódni mentorokat érintő eseményekről, hírekről ehhez a csoporthoz csatlakozva.

Utolsó módosítás: 2024.04.02.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Köszönjük, hogy jelentkeztél műhelymunkánkra! A kiválasztás eredményéről e-mailt küldünk neked.

Nem szeretnél lemaradni a hasonló események híréről?  Jelentkezz Erasmus+ ifjúság és ESC pályázók Facebook csoportunkba, iratkozz fel Ugródeszka szervezeteknek hírlevelünkre, valamint tedd teljesebbé az önkéntesmentor-lét tapasztalatait a Mentorok – Európai Szolidaritási Testület Facebook csoporthoz csatlakozva

Üdvözlettel,
Tempus Közalapítvány