Találd meg a benned lévő mesélőt! – Kreatív írás műhelyfoglalkozás fiataloknak

Részt vettél valamilyen nemzetközi Erasmus+ vagy Európai Szolidaritási Testület projektben? Rengeteg élménnyel és tapasztalattal tértél haza, amit szeretnél megosztani másokkal szöveges vagy videós formában, de nem tudod, hogyan állj neki? Akkor műhelyfoglalkozásunk rád vár!

Időpont: 2024.05.23 - 24. (2 nap, 1 éjszaka)
Helyszín: Tempus Közalapítvány (1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.)

A két nap során egy lelkes, fiatal szakember segítségével fejlesztheted a képességeid, és mások személyes történetein keresztül információkat szerezhetsz további neked szóló lehetőségekről is. Az elkészült művek emellett egy tervezett online kiadványban jelennek meg.

Mit sajátíthatsz el az interaktív foglalkozások révén?

 • Hogyan formáld az emlékeidet történetekké;
 • Fejlesztheted a kommunikációs készséged;
 • Gyakorlati tippeket és trükköket kaphatsz a szövegalkotás és storytelling terén.

Várunk téged, amennyiben 18-25 éves vagy, és:

 • DiscoverEU utazóként bejártad Európát;
 • részt vettél Erasmus+ ifjúsági cserén;
 • külföldön tanultál vagy végeztél szakmai gyakorlatot Erasmus+ ösztöndíjjal;
 • ESC (Európai Szolidaritási Testület) önkéntes voltál egy másik országban.

Mi vár rád?

 • Megismered a jó történetírás alapjait
 • Megtudhatod mik a műfajválasztás sajátosságai
 • Információkat szerezhetsz a külföldi lehetőségekről
 • Kulturális program egy vezetett városi séta keretében
 • Inspiráló közeg és egy lelkes csapat

A műhelymunka facilitátora: Gősi Lilla újságíró

Három nyelven él, ír, alkot, és vezet képzéseket. Volt Erasmus+ önkéntes, diák, képző, mentor, koordinátor. Egyéves olaszországi önkéntességéről a Nők Lapja hasábjain vezetett blogot. Olaszországban él, de amikor teheti, kirándul, utazik. Munkájában a fenntarthatóság, a kritikus gondolkodás és a kulturális sokszínűség hirdetésére törekszik. Kommunikáció, nyomtatott sajtó alapszakon, majd művészettörténet mesterképzésen szerzett diplomát, jelenleg grafikus tervezést tanul. Sosem mondana nemet egy jó kávéra, főleg, ha egy izgalmas történet kíséri! Kedvenc újságírói műfaja a riport, de értékeli az olyan kreatív tartalmakat is, mint a grafikus jegyzetek.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A jelentkezés visszaigazolása esetén részvétel a program teljes ideje alatt kötelező!

A résztvevők maximális létszáma: 15 fő.
Szállást minden résztvevő számára biztosítunk egy budapesti hotelben.

A regisztráció határideje május 10., dél. A beérkezett jelentkezésekre május 8-án jelzünk vissza. A regisztráció nem jelent automatikus részvételt, a jelentkezéseket limitált létszámban tudjuk fogadni.

A részvétellel vállalod, hogy az eseményt követően a facilitátorral együttműködve tovább dolgozol a művön. A mű véglegesítését követően megadott határidőre elküldöd azt az Eurodesk Magyarország részére. Hozzájárulsz ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány az Eurodesk Magyarország felhívására az elkészített műveket (pl. képfelvétel, fotóriport, cikk, kép-és hangfelvételt) felhasználja, azokat ingyenesen terjessze és többszörözze időbeli és területi korlátozás nélkül (nyilvánosságra hozza) az online felületein, online és nyomtatott kiadványaiban.

Utolsó módosítás: 2024.05.08.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Köszönjük szépen, hogy regisztráltál az eseményünkre! Május 8-án visszajelzünk a részvétellel kapcsolatban. Addig is kövesd be Instagram oldalunk: Eurodesk Hungary

Üdvözlettel,
Tempus Közalapítvány