Minőségi mobilitás - konzultációs műhely

Tapasztalatcsere tanulási eredmények írásáról, értékeléséről és beszámításáról

Időpont: 2014.12.05.

 

Az ECVET (Európai Szakoktatási és Szakképzési Kreditrendszer) mobilitási szeminárium folytatása, konzultációs műhellyel

 

A szeminárium időpontja:
2014. december 5., péntek
10:00 – 16:00 között
9.30 órától regisztráció

Helyszíne:
Tempus Közalapítvány
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1., 6.emelet

A konzultációs műhelyre meghívott intézmények már részt vettek a korábban megrendezett ECVET szemináriumok valamelyikén (2012 novemberében, 2013 májusában vagy 2013 októberében) így ezen az alkalmon már az azóta felgyűlt tapasztalataikat cserélhetnék ki a mobilitási gyakorlatok tanulási eredmény alapú szervezésében.

Mivel az Erasmus+ mobilitási projektek pályázatban már le kell írni a projekt során elsajátítandó tanulási eredményeket, ezért a műhely során a tanulási eredmények írására és értékelésére, a már meglévő folyamatszabályozó dokumentumokra és nem utolsó sorban a beszámításra fókuszálnánk.

Tesszük ezt:

  • egy konkrét mobilitási gyakorlat tanulási eredményeinek vizsgálata
  • az ECVET-HEALTH TOURISM innovációtranszfer projektben megírt tanulási eredmények szemléltetése
  • az Önök projektjeiben szereplő tanulási eredmények önelemzése
  • értékelési, mérési kritériumok, kritériumszintek és módszerek felállítása
  • a beszámítás mechanizmusainak és dokumentumainak vizsgálata segítségével.

Jelen konzultációs műhely lehetőséget ad tanulási eredmények írásában, értékelésében és elismerésében összegyűlt tapasztalataik kicserélésére. A mobilitási gyakorlaton túl a tanulási eredmények - ha úgy tetszik - megjelennek a szakképzési kerettantervben is, melyben fel vannak sorolva a kötelező szakmai gyakorlat tevékenységei és azok értékelése. A szakképzési kerettanterv megjelöli, mire kell a megállapodást megkötni a szakmai gyakorlat szervezése során, így a mobilitási gyakorlat beszámítása, validálása is az új kerettantervre hivatkozva történhet.

Ezért intézményvezetők, szakoktatási vezetők és projektkoordinátorok szakmai tapasztalatára számítunk a közös gondolkodás során a műhelymunkában és jónak tartanánk, ha a folytonosság fenntartása érdekében ugyanazok tudnának részt venni a konzultációs napon, akik már korábban részt vettek a kezdő ECVET szemináriumok valamelyikén. Egy intézményből, az intézményben betöltött pozíciójuknak megfelelően több résztvevő is jöhet, hogy több szemszögből is körüljárjuk a témát.

Annak érdekében, hogy valós példákkal dolgozzunk, szeretnénk kérni Önöket, hogy meglévő gyakorlataikat, példáikat a tanulási eredmény alapú munkaprogramra (idegen nyelven vagy magyarul), annak értékelésére és/vagy beszámítására, küldjék be számunkra. Így a szeminárium során valós példákkal dolgozunk majd és konkrét, célzott segítséget igyekszünk adni.

A tanulási eredmény alapú munkaprogram, értékelés és/vagy beszámítás anyagainak beküldési határideje: 2014. november 25. kedd. Kérjük, az anyagokat Lukács Juliannának címezzék a julianna.lukacs@tpf.hu e-mail címre.

Kérjük, ha van konkrét kérdése a tanulási eredmény alapú projektek szervezése kapcsán, azt is írja meg nekünk, hogy annak megfelelően alakítsuk a konzultáció tematikáját.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A regisztráció határideje: 2014. november 28. péntek.

Utolsó módosítás: 2014.11.12.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Jelentkezését köszönettel megkaptuk, annak elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.