TEMPUS ÜZLETI KÁVÉHÁZ – Y generációs fiatalok toborzása és megtartása

FÓKUSZBAN: Erasmus+ hallgatók a munkaerőpiacon

Időpont: 2015.11.26.

 

IDŐPONT: 2015. november 26. csütörtök, 15:30

HELYSZÍN: Café Vian
1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 9.

Milyen munkavállalókat keresnek a cégek a fiatalok körében? Mi van ezzel szemben a kínálati oldalon? Rendelkeznek-e azokkal a készségekkel a frissdiplomások, amelyeket a munkáltatók keresnek? Miben különböznek azok a fiatalok, akik külföldi tapasztalattal lépnek be a munkaerő-piacra?

Milyen elvárásokkal lépnek be a fiatalok munkaerőpiacra? Hogyan és milyen mértékben változnak a toborzási folyamatok az Y generációs fiatalok munkába állása miatt? Mi okozza a cégeknek a legnagyobb kihívást a tehetséges fiatalok megtalálása kapcsán? Hogyan lehet elérni és a legértékesebb pályakezdőket? És hogyan lehet őket megtartani hosszútávon?

A Tempus Üzleti Kávéház során a fenti témákat több oldalról világítjuk meg egy kerekasztal-beszélgetés során. Megtudhatják, hogyan vélekedik a céges HR vezető, a munkaerő fejlesztésével foglalkozó szakember, és az egyetemi oldal képviselője a kérdésről. A beszélgetés során az általuk használt módszerekre, ismert jó gyakorlatokra is fény derül, és megismerhetik, hogy a Tempus Közalapítvány az Erasmus Alumni révén hogyan segíti a cégeket a tehetséges fiatalok megtalálásában.

PROGRAM:

15:30 - 16:00

Regisztráció és Tempus információs sarok 

16:00 - 17:40

Kerekasztal-beszélgetés – Y generációs fiatalok toborzása és megtartása

Moderátor:  Lerf Andrea (Coaching Team, tudásmenedzsement igazgató)

A beszélgetés résztvevői:

  • dr. András Klára, HR fejlesztési és kompenzációs főosztályának vezető, EGIS
  • Bierbaum Gyöngyi, Reward Manager, BP GBS Europe
  • Dr. Kunos István, Ph.D., intézeti tanszékvezető, Miskolci Egyetem, Vezetéstudományi Intézet
  • Kardos Anita, kommunikációs csoportvezető, Tempus Közalapítvány
17:30 - 18:00

Kötetlen beszélgetés egy kávé mellett

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Regisztrációra legkésőbb november 23-ig (vagy a létszám beteltéig) van lehetőség. A regisztráció elfogadásáról visszajelzést küldünk e-mailben.

A regisztrációval hozzájárul, hogy Önről, mint Résztvevőről a rendezvény alkalmával képi, videó- és hangfelvételek készüljenek, amelyek kapcsán a Tempus Közalapítvány a Résztvevő tekintetében térben, időben, és felhasználási módban korlátlan, átruházható felhasználási jogosultságot szerez. A Tempus Közalapítvány a Résztvevő relációjában korlátozás nélkül jogosult a megjelenítés hasznosítására, felhasználására, többszörözésére, közzétételére, átdolgozására, nyilvánosságra hozatalára, nyilvánossághoz közvetítésére anélkül, hogy a Résztvevő részére ezért bármilyen módon ellenszolgáltatást kellene nyújtania. Az előzőek szerinti megjelenítések kapcsán a Résztvevő semmilyen követeléssel nem élhet a Tempus Közalapítvánnyal, illetve a kifejezetten a Közalapítvány felkérésére dolgozó fotós, videós, vagy sajtómunkatársakkal szemben.

 

A rendezvény „Az Európai Felsőoktatási Térség reformjának támogatása” projekt keretében valósul meg.
Projektszám: 559232-EPP-1-2014-1-HU-EPPKA3-BOLOGNA

 

REGISZTRÁCIÓ

Utolsó módosítás: 2015.11.23.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Jelentkezését köszönettel megkaptuk.

Üdvözlettel, 

Tempus Közalapítvány