ALMA A FÁN – Fókuszban a korai iskolaelhagyás – műhelysorozat

A Tempus Közalapítvány délutáni szakmai rendezvénysorozata az iskolai lemorzsolódás megelőzésében és csökkentésében érintett szereplők számára. Téma: Bullying/kortárs bántalmazás

Időpont: 2016.06.02.

Az évek óta népszerű Alma a fán pedagógus műhelysorozathoz kapcsolódva 2016-ban útjára indítjuk az Alma a fán – Fókuszban a korai iskolaelhagyás műhelysorozatot, újabb fórumot teremtve a pedagógusok, szülők, iskola- és munkaközösség-vezetők mellett minden olyan társterületi szakember számára is, akinek szerepe lehet az iskolai lemorzsolódás csökkentésében. A délutáni, három órás klubrendezvények célja, hogy teret adjanak a párbeszédre és a közös tudásmegosztásra a lemorzsolódás arányának csökkentése és megelőzése kapcsán.

"Bullying/kortárs bántalmazás – zaklatás az iskolában, vagy már az óvodában is?”

Időpont:

2016. június 2. csütörtök, 15.00-18.00

Helyszín:

Tempus Közalapítvány
(1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1., 6. emelet, Brüsszel terem)

Célcsoport: iskolavezetők, pedagógusok, ifjúságvédelmi felelősök, pedagógiai szakszolgálatok, szociális és gyermekvédelmi intézmények szakemberei, iskola-egészségügyben dolgozók és civil szervezetek képviselői, illetve a témához kapcsolódó további szakemberek

Jelentkezés: A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A maximális létszám: 50 fő, a jelentkezések elfogadása a regisztráció sorrendjében történik (túljelentkezés esetén ez alól kivételt jelenthet, ha egy intézményből aránytalanul sok jelentkező lenne).

A műhelyről: A résztvevők egy sajátélményű tréningen vehetnek részt, amin hatékony eszközök kerülnek bemutatásra az iskolai zaklatás problémakörének lehetséges kezelésére. A műhelyen a tervek szerint a 2016. április 28-án tartott műhely előadói is részt vesznek és aktívan bevonódnak a tréning programjába.

A műhelybeszélgetés programja

14:30 – 15:00 Érkezés, regisztráció
15:00 – 15:40 Köszöntés, bemutatkozás, előző műhely eredményének felelevenítése
15:40 – 15:45 Dan Olweus féle Venn-diagrammal leírt iskolai agresszió definíció megadása
Rövid prezentáció
15:45 – 17:15 Mi kell a jól működő modell programhoz, amely képes hatékonyan kezelni az iskolai
konfliktusokat és iskolai agresszió körébe tartozó jelenségeket?

Tréning
17:15 – 17:50

Eszközök/módszerek bemutatása

Jármi Éva: a KiVa-program – iskolai bántalmazás megelőzésére és kezelésére szolgáló finn program 

Parti Katalin: Jógyakorlatok a világból…Titkos Anti Bullying Akciócsoport 

17:50 – 18:00 Műhely zárása

Az eseménnyel kapcsolatban Szabó Csilla projektvezetőnél érdeklődhet: csilla.szabo{kukac}tpf.hu

A műhelysorozat következő alkalma és témája, amelyre augusztustól lehet majd regisztrálni:
2016. szeptember - Tervezett téma: pályaorientáció

 

regisztrációval hozzájárul, hogy Önről, mint Résztvevőről a rendezvény alkalmával képi, videó- és hangfelvételek készüljenek, amelyek kapcsán a Tempus Közalapítvány a Résztvevő tekintetében térben, időben, és felhasználási módban korlátlan, átruházható felhasználási jogosultságot szerez. A Tempus Közalapítvány a Résztvevő relációjában korlátozás nélkül jogosult a megjelenítés hasznosítására, felhasználására, többszörözésére, közzétételére, átdolgozására, nyilvánosságra hozatalára, nyilvánossághoz közvetítésére anélkül, hogy a Résztvevő részére ezért bármilyen módon ellenszolgáltatást kellene nyújtania. Az előzőek szerinti megjelenítések kapcsán a Résztvevő semmilyen követeléssel nem élhet a Tempus Közalapítvánnyal, illetve a kifejezetten a Közalapítvány felkérésére dolgozó fotós, videós, vagy sajtómunkatársakkal szemben.

 

REGISZTRÁCIÓ

Utolsó módosítás: 2016.10.10.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Rendszerünk rögzítette a jelentkezését, melynek elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.