Nemzetközi együttműködések tervezése 2. – A projektterv

Bevezetés az Erasmus+ stratégiai partnerségi pályázatok világába felsőoktatási, köznevelési, szakképzési és felnőtt tanulási szektorokban dolgozók számára. Indítson nemzetközi együttműködést vagy csatlakozzon egy már alakuló kezdeményezéshez!

Időpont: 2016.11.15.

Az Erasmus+ program stratégiai partnerségek pályázatára felkészítő sorozatunk második része a projektterv kidolgozásához nyújt segítséget. Műhelymunkával egybekötött szemináriumot szervezünk azoknak, akik korábbi rendezvényeinken már betekintést nyertek az intézményi stratégiaalkotás és a pályázati szempontok összehangolásának fontosságába és megismerték, hogy intézményi céljaikat hogyan tudják hozzáilleszteni az Erasmus+ program stratégiai partnerségek pályázattípus elvárásaihoz és a felhívásban megfogalmazott Európai Uniós stratégiákhoz.

Időpont és helyszín:

2016. november 15.

BUDAPEST

kb. 10.00 – 15:00

Tempus Közalapítvány
Greenpoint 7 irodaház, 1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1. 6. emelet

 

Kiket várunk a rendezvényre?

A rendezvénysorozat második eseményére azokat várjuk, akik részt vettek a tavalyi vagy idei Nemzetközi együttműködések tervezése című bevezető rendezvényünkön. 

Az első alkalommal a műhelymunkára meghívtuk azon szervezetek képviselőit, amelyek potenciális pályázói lehetnek a programnak: cégek, vállalkozások, civil szervezetek, közintézmények, ernyőszervezetek képviselőit, mindazokat, akik tevékenységükkel valamilyen módon kapcsolódhatnak az oktatás fejlesztéséhez, megújításához. Fontos, hogy nemzetközi együttműködést nem csak oktatási/képzési intézmény kezdeményezhet!

A rendezvény célja

Az esemény során - szorosan kapcsolódva az első, európai kontextust fókuszba állító alkalomhoz – a résztvevők mélyebb ismereteket szerezhetnek a pályázati program szakmai célkitűzéseivel kapcsolatban, bemutatjuk, hogy milyen szerepe van a megfelelő indikátorok meghatározásának a pályázatírásban és a projekttervezésben. Kitérünk arra is, hogy a gyakorlatban hogyan hangolható össze az intézményi stratégia és az intézményi projektek céljai, valamint a jelenlévők a projekttervezést segítő workshopon vehetnek részt.  A közös munkát, a témák feldolgozását szakértői előadások, tapasztalt pályázói előadás és tréneri közreműködés segíti majd.

Kérjük, hogy a rendezvényt megelőzően elevenítse fel a tavalyi vagy idei (az előadások anyagai hamarosan elérhetők) eseményen elhangzottakat, mivel tematikailag a mostani alkalom szorosan épít a korábban elhangzottakra. Kérjük, hogy a rendezvényt megelőzően intézményükön belül kezdeményezzenek közös gondolkodást a projekt tervezésének és tervezett célok kérdéseivel kapcsolatban.

Program

10.00 – 10.20    Megnyitó

10.20 – 11.10    Erasmus+ stratégiai partnerségek szakmai, oktatási prioritásai (Loboda Zoltán)

11.10 – 11.25    Szünet

11.25 – 12.15    Eredmények tervezése és mérése a projektekben (Bogdány Zoltán)

12.15 – 12.45    Milyen célt szolgál a projekt az intézményen belül? Kapcsolódás az intézményi stratégiához (Békésmegyei Munkaügyi Központ)

12.45 – 13.20    Szünet

13.20 – 14.50    Milyen projektet tervezzünk? (workshop)

14.50 – 15.00    A rendezvény zárása

 

A programváltozás jogát fenntartjuk.

A rendezvényeken való részvétel díjtalan, de előzetes regisztráció szükséges legkésőbb 2016. november 10-ig.

A rendezvényen maximum 60 főt tudunk fogadni, intézményenként legfeljebb 2 főt. A regisztráció elfogadásának feltétele a rendezvénysorozat első alkalmán való részvétel (tavaly vagy idén). Túljelentkezés esetén fenntartjuk a jogot, hogy nem a jelentkezések sorrendjében fogadjuk el a regisztrációt.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a rendezvénysorozat további eseményein is túljelentkezés várható és a regisztráció során előnyben részesülnek azok, akik a regisztrációt követően megjelentek az október 26-i (vagy a tavaly rendezett) bevezető rendezvényen.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényen ellátást nem biztosítunk.

A rendezvénnyel kapcsolatos kérdéseivel a következő kollégákat keresheti az 1/237-1300-as telefonszámon, vagy e-mailen:

  • Felsőoktatás: Széll Adrienn (adrienn.szell{kukac}tpf.hu)
  • Köznevelés: Hlavatý Ildikó (ildiko.hlavaty{kukac}tpf.hu)
  • Felnőtt tanulás: Várterész Flóra (flora.varteresz{kukac}tpf.hu)
  • Szakképzés: Bethleni Zsuzsanna (zsuzsanna.bethleni{kukac}tpf.hu)

További, a pályázást segítő rendezvényeink:
Szeretettel várjuk a 2017 januárjában, a sorozat zárásaként megrendezésre kerülő pályázatíró szemináriumunkon is!

 

REGISZTRÁCIÓ

A regisztrációval hozzájárul, hogy Önről, mint Résztvevőről a rendezvény alkalmával képi, videó- és hangfelvételek készüljenek, amelyek kapcsán a Tempus Közalapítvány a Résztvevő tekintetében térben, időben, és felhasználási módban korlátlan, átruházható felhasználási jogosultságot szerez. A Tempus Közalapítvány a Résztvevő relációjában korlátozás nélkül jogosult a megjelenítés hasznosítására, felhasználására, többszörözésére, közzétételére, átdolgozására, nyilvánosságra hozatalára, nyilvánossághoz közvetítésére anélkül, hogy a Résztvevő részére ezért bármilyen módon ellenszolgáltatást kellene nyújtania. Az előzőek szerinti megjelenítések kapcsán a Résztvevő semmilyen követeléssel nem élhet a Tempus Közalapítvánnyal, illetve a kifejezetten a Közalapítvány felkérésére dolgozó fotós, videós, vagy sajtómunkatársakkal szemben.

Utolsó módosítás: 2016.11.16.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Rendszerünk rögzítette a jelentkezését, melynek elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.