Minőségi mobilitás - Hogyan fejleszthető egy szakképzési mobilitási projekt az ECVET eszközök alkalmazásával?

A Tempus Közalapítvány a minél magasabb színvonalú pályáztatás érdekében a gyakorlati munkaprogramok tanulási eredmény alapú megfogalmazásához is segítséget nyújt kezdő, a „tanulási eredmény” fogalmával még most ismerkedő pályázóknak Minőségi mobilitás című szemináriumán.

Időpont: 2016.12.02.

 

Minőségi mobilitás Hogyan fejleszthető egy szakképzési mobilitási projekt az ECVET eszközök alkalmazásával? című szeminárium 

 

Időpont és helyszín:

2016. december 2. péntek
9:00-15:00

Tempus Közalapítvány 
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1. Athén terem (6.emelet)

Az Európai Szakoktatási és Szakképzési Kreditrendszer (ECVET) célja a mobilitási szakmai gyakorlatok minőségének javítása, így segítheti a pályázókat abban, hogy megfeleljenek az évről-évre nagyobb kihívást jelentő pályázati követelményeknek. A rendezvényen részletesen kibontjuk a megelőző pályázatíró szeminárium egyes elemeit. Az európai mobilitási trendeken túl bemutatjuk, hogyan javíthatják ECVET eszközök alkalmazásával a mobilitási gyakorlatok hasznosulását, és az eredményeik fenntarthatóságát. A szeminárium résztvevőinek lehetősége lesz a közös gondolkodásra a Nemzeti ECVET szakértői hálózat egyik tagjával is.

A szeminárium* során a következő kérdéseket járjuk körül:

  • Miért érdemes a munkaprogramot tanulási eredményekben megfogalmazni?
  • Milyen előnyei vannak a tanulási eredmény alapú gondolkodásnak?
  • Mi is az a tanulási eredmény? Hogyan fogjunk hozzá? Hogyan írjunk tanulási eredményeket?
  • Hogyan írjunk mérhető és értékelhető tanulási eredményeket?
  • Milyen szempontokat vegyünk figyelembe a tanulási eredmények kialakításakor?

 

Program

09:00-10:50

 Az Európai Fejlesztési Terv kapcsán felmerülő intézményi igények, elvárt eredmények megfogalmazása tanulási eredményekben

 miért érdemes a munkaprogramot tanulási eredményekben megfogalmazni?  milyen előnyei vannak a tanulási eredmény alapú gondolkodásnak?

 mi is az a tanulási eredmény? Hogyan fogjunk hozzá? Hogyan írjunk tanulási eredményeket?


11:00-12:00 Tanulási eredmények írásának gyakorlása 

 Hogyan írjunk mérhető és értékelhető tanulási eredményeket?

 Milyen szempontokat vegyünk figyelembe a tanulási eredmények kialakításakor?


12:00-12:25 Ebédszünet


12:25- 15:00 Tanulási eredmények írásának gyakorlása II. 

 Mérhető tanulási eredmények

 Szakmacsoportonként mérhető, értékelhető tanulási eredmények írása

Javasoljuk, hogy részvételi szándékukat mielőbb jelezzék. Kérjük, hogy intézményenként egy, maximum 2 fő regisztráljon (ez esetben az intézményvezető/döntéshozó és projektkoordinátor).

 

Amennyiben vett már részt ECVET kezdő szemináriumon, abban az esetben az ECVET haladó szemináriumon való részvételt javasoljuk.

A teljes programon való részvétel (a két nap külön-külön értendő) esetén a rendezvény beszámítható a pedagógusok évenkénti kötelező továbbképzésébe, amelyről részvételi igazolást állítunk ki a 2011. évi CXC. törvény (a nemzeti köznevelésről) 94.§-a (4) bekezdésének f) pontjában foglaltakhoz kapcsolódó 277/1997 (XII.22.) Kormányrendelet 5.§-a (3) bekezdésének c) pontja alapján. A dokumentumot azon résztvevők számára készítjük el, akik a rendezvény elején és legvégén is aláírták a jelenléti ívet.

A rendezvényen való részvétel díjtalan, előzetes regisztráció szükséges. A jelentkezési határidő: 2016. november 29.

*A szeminárium tematikáját a Nemzeti ECVET szakértői hálózat fejlesztette, a projektet az Európai Bizottság finanszírozza.

 

REGISZTRÁCIÓ

regisztrációval hozzájárul, hogy Önről, mint Résztvevőről a rendezvény alkalmával képi, videó- és hangfelvételek készüljenek, amelyek kapcsán a Tempus Közalapítvány a Résztvevő tekintetében térben, időben, és felhasználási módban korlátlan, átruházható felhasználási jogosultságot szerez. A Tempus Közalapítvány a Résztvevő relációjában korlátozás nélkül jogosult a megjelenítés hasznosítására, felhasználására, többszörözésére, közzétételére, átdolgozására, nyilvánosságra hozatalára, nyilvánossághoz közvetítésére anélkül, hogy a Résztvevő részére ezért bármilyen módon ellenszolgáltatást kellene nyújtania. Az előzőek szerinti megjelenítések kapcsán a Résztvevő semmilyen követeléssel nem élhet a Tempus Közalapítvánnyal, illetve a kifejezetten a Közalapítvány felkérésére dolgozó fotós, videós, vagy sajtómunkatársakkal szemben.

Utolsó módosítás: 2016.11.28.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Rendszerünk rögzítette a jelentkezését, melynek elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.