Erasmus+ Stratégiai Partnerségek pályázatíró szeminárium

Pályázatíró szeminárium az Erasmus+ stratégiai partnerségek pályázattípusról szakképzési és felnőtt tanulási területen dolgozók számára.

Időpont: 2017.01.17.

A stratégiai partnerségek pályázattípus célja az egymástól tanulás, a jó gyakorlatok cseréje, a nemzetközi együttműködések megalapozása és kibővítése, az innovációk fejlesztésének, átvételének vagy alkalmazásának támogatása intézményi, helyi, regionális, nemzeti vagy európai szinten. A stratégiai partnerségek pályázatok beadási határideje: 2017. március 29.

A rendezvény időpontja és helyszíne:

2017. január 17. kedd
10:00 - 16:00 óra között

Tempus Közalapítvány, 1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1. 
(Green Point irodaház, 6. emelet) Brüsszel terem 
Térkép

A rendezvény gyakorlati ismeretekkel segíti a pályázókat a pályázati anyag kidolgozásában. Fontosnak tartjuk, hogy minden új és régi pályázó intézmény átfogó képet kapjon az Erasmus+ Stratégiai partnerségek pályázattípusról, megismerkedjen a 2017. évi pályázati dokumentációval, pénzügyi és adminisztrációs szabályokkal. A rendezvény során előadásokkal és csoportos munkával is segítjük a résztvevők tájékozódását.

A pályázatíró szemináriumon való részvétel előfeltétele, hogy a résztvevők ismerjék a 2017-es Erasmus+ útmutató stratégiai partnerségekre vonatkozó részeit (Általános tudnivalók: 7-23 oldal; oktatás és képzés: 27. oldal, stratégiai partnerségek: 118-138. oldal; Annex I: a stratégiai partnerségek szabályai: 288-299. oldal, illetve áttekintésre: C rész: pályázóknak szóló információk: 245-261. oldal; magyar verzió).

A Tempus Közalapítvány munkatársai november folyamán „NEMZETKÖZI EGYÜTTMŰKÖDÉSEK TERVEZÉSE 1. - AZ EURÓPAI DIMENZIÓ” illetve „NEMZETKÖZI EGYÜTTMŰKÖDÉSEK TERVEZÉSE 2. – A PROJEKTTERV" címmel bevezető szemináriumokat tartottak annak érdekében, hogy a pályázatok jobban illeszkedjenek a program elvárásaihoz és a felhívásban megfogalmazott Európai Uniós célokhoz és stratégiákhoz mint eddig. A rendezvények előadásainak (október 26. és november 15.) anyagát kérjük ismerjék meg a pályázatíró szeminárium előtt.

A rendezvényen ezekre az előzetes ismeretekre fogunk építeni, ezért kérjük, hogy olvassák át és alaposan tanulmányozzák az ajánlott szakirodalmat a rendezvény előtt.

Program:

9.30-10.00

Regisztráció

10.00-10.05

Köszöntő

10.05-10.35

Stratégiai partnerségek: alapelvek a tervezéshez és pályázat tartalmi elemeihez 

10.35-11.05

Út a nyertes pályázathoz: szakértői tapasztalatok

11.05-11.45

Támogatott pályázók tapasztalatai 1.

Támogatott pályázók tapasztalatai 2.

11.45-12.30

Ebédszünet (A rendezvény ellátást nem tartalmaz!)

12.30-13.30

Általános pénzügyi tudnivalók 

13.30-14.10

A pályázati űrlap tartalmi bemutatása

14.10-14.25

Tudnivalók az intézményi regisztrációról (URF portál)

14.25-14.35

EPALE felület bemutatása

14.35-14.55

Szünet

14.55-16.00

Szektoriális beszélgetés: kérdések és válaszok a felnőtt tanulás vagy szakképzés terén

A programváltozás jogát fenntartjuk!

A rendezvényen való részvétel feltétele a regisztráció, amelyet a korlátozott részvételi lehetőséget figyelembe véve fogadunk el. Kérjük, hogy legkésőbb 2017. január 10-ig regisztráljon az alábbi űrlap kitöltésével.

Túljelentkezés esetén fenntartjuk a jogot, hogy azon résztvevőket fogadjuk, akik már konkrét projektötlettel rendelkeznek (a projektötlet ismertetésére a rendezvényre való regisztrációkor lesz lehetőség). Jelentkezése elfogadásáról e-mailben visszajelzést küldünk.

A stratégiai partnerségi pályázatíró szemináriumok időpontja:
Január 12. csütörtök: Köznevelés és felsőoktatás
Január 17. kedd: Felnőtt tanulás és szakképzés

FELNŐTT TANULÁS az Erasmus+ program szempontjából minden olyan nem szakmai célú oktatási program, ami felnőtteket érint:

  • akár iskolarendszerű felnőttoktatás keretében (alapkészségek oktatása tankötelezettségi kor felett, pl. ún. második esély iskolák, az alapfokú oktatásba visszatérők iskolarendszerű oktatása);
  • akár iskolarendszeren kívüli felnőttoktatás keretében: általános készségek oktatása, nyelvi vagy egyéb képzés céljából.

Nem tartozik ide a felsőoktatási képzés és a szakképzés, illetve a munkakör betöltésére jogosító felnőttképzés (OKJ illetve FEOR rendszerbe illeszkedő képzések), szakmai továbbképzés.

***

SZAKKÉPZÉS az Erasmus+ program szempontjából bármely szakmai célú oktatási – képzési program:

  • az iskolarendszerű szakmai alapképzés bármely formája szakiskolai, szakközépiskolai és technikusi szinten;
  • a felsőoktatási szakképzés, amely egy adott tagállam illetékes hatóságai által elismert szakképesítés megszerzéséhez járul hozzá;
  • a munkakör betöltésére jogosító felnőttképzések (OKJ illetve FEOR – vagy megfelelő - rendszerbe illeszkedő képzések);
  • minden szakképesítést adó szakmai továbbképzés és felnőttképzés (nem felnőtt tanulás!),
  • és az iskolarendszeren kívüli, szakmai – munkaköri tevékenységekhez kapcsolódó képzés – továbbképzés (pl. munkahelyen, munkáltató által biztosított képzések, továbbképzések is).

 

Utolsó módosítás: 2017.01.24.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Rendszerünk rögzítette a jelentkezését, melynek elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.