Minőségi mobilitás: Hogyan fejleszthető egy szakképzési mobilitási projekt a tanulási eredmények megközelítés alkalmazásával?

Pályázatírást támogató szeminárium

Időpont: 2017.12.05. 09.00-15.00
Helyszín: Tempus Közalapítvány (1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1., 6. emelet, Brüsszel terem)

A szemináriumon olyan projektek tervezésében szeretnénk támogatni az érdeklődő szakképző intézményeket, amelyek összhangban állnak intézményfejlesztési céljaikkal. Amellett, hogy részletesen ismertetjük a tanulási eredmény alapú megközelítést és az abban rejlő szakmai lehetőségeket, konkrétan hasznosítható ötletekkel is segítjük majd a pályázókat. A rendezvény interaktív, az előadások mellett kiscsoportos munkában, közösen gondoljuk át a legfontosabb kérdéseket, ami megkönnyíti majd a pályázatok munkaprogramjának tervezését.

Téma

A rendezvényen részletesen kibontjuk a megelőző projektindító szemináriumok egyes elemeit. Az európai mobilitási trendeken túl bemutatjuk, hogyan javíthatják ECVET eszközök alkalmazásával a mobilitási gyakorlatok hasznosulását, és az eredményeik fenntarthatóságát. A szeminárium résztvevőinek lehetősége lesz a közös gondolkodásra a Nemzeti ECVET szakértői hálózat egyik szakértőjével is. A szeminárium során a következő kérdéseket járjuk körül:

  • Az  Európai Szakoktatási és Szakképzési Kreditrendszer hazai és külföldi háttere.
  • Miért jó az intézményeknek a tanulási eredmény alapú gondolkodás?
  • Segítséget nyújtunk az Erasmus+ mobilitási projekteket  támogató dokumentumok az Együttműködési Megállapodás és a Tanulási Megállapodás értelmezésében.
  • Hogyan valósítsunk meg tanulási eredmény szemléletű mobilitási projekteket?
    • az intézményi fejlesztési igények,
    • projektcélok és várt hatások tükrében.

Célcsoport

A december 5-i ECVET szemináriumra az első 30 (max.40) olyan résztvevő jelentkezését tudjuk elfogadni, akik még nem vettek részt ECVET szemináriumon, de a pályázásban már van gyakorlatuk. A témában még nem gyakorlott tanúsítványos projektgazdák részvételére is kiemelten számítunk. Javasoljuk, hogy részvételi szándékukat mielőbb jelezzék. Kérjük, hogy intézményenként egy, maximum 2 fő regisztráljon (ez esetben az intézményvezető/döntéshozó és projektkoordinátor). Amennyiben vett már részt ECVET kezdő szemináriumon, abban az esetben az ECVET haladó szemináriumon való részvételt javasoljuk egy későbbi időpontban.

A rendezvény beszámítható a pedagógusok évenkénti kötelező továbbképzésébe, amelyről részvételi igazolást állítunk ki a 2011. évi CXC. törvény (a nemzeti köznevelésről) 94.§-a (4) bekezdésének f) pontjában foglaltakhoz kapcsolódó 277/1997 (XII.22.) Kormányrendelet 5.§-a (3) bekezdésének c) pontja alapján. A dokumentumot azon résztvevők számára készítjük el, akik a rendezvény elején és legvégén is aláírták a jelenléti ívet. 

Program

8:45 - 09:00 Érkezés, regisztráció
09:00 - 10:30 Háttér: Az intézményi igények megjelenése az Európai Fejlesztési Tervben
A pályázást támogató dokumentumok: Tanulási Megállapodás, Együttműködési Megállapodás
Tanulási eredmények a projektek gyakorlatában
Az ECVET Ajánlás, a kulcsfogalmak megismerése
10:30 11:05 Hangoló: Mire jó, mi a gazdasági, társadalmi haszna a szemléletváltásnak?
11:05 - 11:15 Szünet
11:15 - 12:05 Párhuzamos műhelymunkák: Tanulási eredmények írása
12:05 -12:25  Mérhető tanulási eredmények – Előadás
12:25 -12:55 Ebéd
12:55 15:00 Kritériumok és mérési módszerek a tanulási eredményekhez a gyakorlatban
Szakmacsoportonként értékelési kritériumok megfogalmazása
A hazai szakpolitikai fejlesztésekről előadás
Összegzés, lezárás

A rendezvényen való részvétel díjtalan, de előzetes regisztráció szükséges.

Jelentkezni legkésőbb november 28-ig, illetve a szabad helyek függvényében lehet az alábbi linken. A rendezvényre max. 30-40 főt várunk, amint a regisztráltak száma eléri a 40 főt, a regisztrációt lezárjuk.

A szeminárium tematikáját a Nemzeti ECVET szakértői hálózat fejlesztette, a projektet az Európai Bizottság finanszírozza.

Utolsó módosítás: 2017.12.01.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Rendszerünk rögzítette a regisztrációját, melynek elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.

Üdvözlettel,
Tempus Közalapítvány