Tanároktól tanároknak - Online kurzus a pedagógusok szakmai megújulásáért

Játékosítás, differenciálás, iskolai IKT használat – többek között ezekről a témákról lesz szó a Tempus Közalapítvány ingyenes, online kurzusán. Az április 16-án induló MOOC fókuszában a digitális pedagógia áll.

A tananyag összeállításához a Tempus Közalapítvány Digitális Módszertára adta az alapot: a tartalmak előállítását és a kurzus facilitálását is olyan gyakorló pedagógusok végzik, akik szerepelnek az IKT eszközöket és digitális pedagógiai módszereket alkalmazó innovatív tanárok adatbázisában.

A MOOC (Massive Open Online Course) olyan tömeges nyílt online kurzus, amelyet bárki ingyen vehet fel, és a megadott határidőn belül rugalmasan végezhet el – személyes jelenléten alapuló kontaktóra nélkül.

Miért különleges A tanulás jövője MOOC kurzus?

  • Tanárok készítik tanároknak.
  • Közösségi tanulás és közös tudásépítés valósul meg.
  • A tartalmak a résztvevők előzetesen megfogalmazott igényei szerint kerültek a kurzusba.
  • A képzés fő témái: kollaboratív tanulás, játékosítás, differenciálás, tanulási ösvények.
  • Heti 2-3 órányi tananyag és több választható tevékenység várja a résztvevőket 5 héten keresztül.
  • A tanulási keretrendszerbe feltöltött anyagok a képzést követően is elérhetők lesznek.

A tanulás jövője MOOC elvégzésével a pedagógusok a tanórák és a tanórán kívüli tevékenységek megújításához nyerhetnek inspirációt, illetve a mindennapi iskolai tevékenységeik során alkalmazható módszereket és eszközöket ismerhetnek meg. A résztvevők gyakorlati tanácsokat és konkrét javaslatokat kaphatnak ahhoz, hogy egy-egy alkalmazást eredményesen tudjanak használni például a differenciálásban vagy a tanórák játékosítása során.

A kurzus elsősorban pedagógusoknak készült, de bárki jelentkezhet: külön tartalmakat és tevékenységeket biztosítanak kezdő és haladó szintű IKT-felhasználóknak. A folyamatba bármikor be lehet kapcsolódni, és egy-egy modul önmagában is elvégezhető.

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges. További információ és a jelentkezési űrlap a Tempus Közalapítvány honlapján érhető el.

www.facebook.com/Atanulasjovoje

Utolsó módosítás: 2019.04.12.