Milyen rendszer szintű és helyi megoldásokkal segíthető a korai iskolaelhagyási arány csökkentése? Hogyan lehet időben észrevenni a problémákat és megelőzni a lemorzsolódást? Ki(k)nek a felelőssége a beavatkozás? Milyen jól működő megoldások léteznek hazai és nemzetközi szinten?

A társadalmi esélyteremtés növelése az európai uniós törekvésekkel összhangban a Tempus Közalapítvány kiemelt céljai közt szerepel. A méltányos társadalom megteremtésének alapfeltétele a középfokú oktatásból való lemorzsolódás visszaszorítása és a kimaradók oktatásba, képzésbe történő bevonása. A korai iskolaelhagyók arányának uniós szinten 10% alá történő csökkentése az Európai Unió 2020-as gazdasági-társadalmi stratégiájában az öt célérték egyike.

A szektorközi együttműködés fontosságát hangsúlyozva, mind rendszer szintű, mind gyakorlati megoldások felől közelítve igyekszünk hozzájárulni a középfokú oktatásból történő lemorzsolódás csökkentéséhez. Szakpolitikusok, kutatók és gyakorlati szakemberek számára egyaránt ajánljuk a témához kapcsolódó projektoldalainkat.

További információk>> 

Utolsó módosítás: 2015.08.05.