Gábor Dénes Főiskola - Interkulturális érzékenyítés kategória - I. díj egy hagyományteremtő nemzetközi nap szervezéséért (2014)

A főiskolán a 2013/20114-es tanév második félévében fogadtak először nemzetközi hallgatókat. A Tempus Közalapítvány interkulturális képzésén fogant meg az ötlet a külföldi hallgatók integrálására, a kulturális sokk csökkentésére egy, a főiskolán újdonságnak számító, hagyományteremtő nemzetközi nap szervezésével. A programszervezésben magyar munkatársak és hallgatók egyaránt közreműködtek, és a szokásos programelemeken kívül, kreatív feladatokat is beiktattak a napirendbe.

A projektről bővebben

Kihívás

2013/14-ben először érkeztek a főiskolára nemzetközi hallgatók.

Kitűzött cél

A Nemzetközi nap megszervezésével elsősorban a külföldi hallgatóink integrációját kívántuk elősegíteni, emellett azonban a GDF hallgatói, oktatói figyelmét is szerettük volna felhívni a főiskolán zajló nemzetköziesítési folyamatokra.

Megvalósítás

2014. április 2-án első ízben került megrendezésre a Nemzetközi nap a Gábor Dénes Főiskolán. A program az ERASMUS+ információs rendezvénnyel kezdődött, majd az aulában folytatódott a GDF-HÖK, a 3D Grafika és Animációs Diákműhely, valamint francia, kameruni és brazil hallgatók prezentációival. A délután csúcspontja a „nemzetközi játék” volt. A külföldi és magyar hallgatókból álló, 4-5 fős csapatok egy óriási társasjátékban küzdöttek meg egymással és a szerencsével. A játék kvíz kérdéseit úgy állítottuk össze, hogy elsősorban a résztvevők országairól, korábbi közös programon elhangzott információkról szóltak, figyelembe véve a diákok érdeklődési köreit is. A napot ételkóstolóval zártuk; hallgatóink készítettek francia ratatouillet és quiche-t, brazil édességeket, a magyar gulyást és rétest pedig a főiskola étterme biztosította. A nemzetközi nap a főiskolánkra jellemző családias, közvetlenen hangulatban zajlott

A díjat átvette: Geszti Zsófia, nemzetközi koordinátor

A projekt adatlapja

Utolsó módosítás: 2017.06.12.