Semmelweis Egyetem - Nemzetközi honlap fejlesztés kategória - I. díj a megújított, három nyelven elérhető honlapjukért (2014)

A projekt keretében megújított, három nyelven elérhető honlapot készítettek, amely bemutatja a szervezeti egység tevékenységeit, az egyetem stratégiáját és nemzetközi kapcsolatait régiókra bontva. A honlap kidolgozása során elsődleges cél volt egy olyan felület létrehozása, mely növeli az egyetem nemzetközi láthatóságát, ezzel elősegítve az intézményi szintű nemzetközi kapcsolatok bővítését és ezáltal az oktatás-kutatás folyamatos fejlesztését, a nemzetközi versenyképesség növelését.

A projektről bővebben

Kihívás

A 21. században – az internet világában – a nemzetközi versenyképességre törekvő felsőoktatási intézmények számára elsődleges fontosságú, hogy az online felületeken naprakész, kreatív, felhasználóbarát módon jelenítsen meg széleskörű információkat az intézményről, képzésekről, kutatásról és nemzetközi kapcsolatokról. Ez utóbbi területért a Semmelweis Egyetemen központilag a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatósága felel, így prioritásnak tekintettük, hogy az Egyetem nemzetközi kapcsolatait megjelenítő intézményi honlap a fenti kritériumoknak megfeleljen.

Kitűzött cél

A cél egy olyan honlap kialakítása volt, amely tartalmilag megfelel a Tempus Közalapítvány képzésén bemutatott honlap fejlesztési kritériumoknak és irányvonalaknak, illetve, amely kreatív és színes megoldásokat tartalmaz a figyelemfelkeltés és az internet felhasználók elvárásainak teljesítése érdekében

Megvalósítás

A honlap kivitelezése számos, a képzés során megismert irányelvhez és az Egyetem nemzetközi stratégiájához illeszkedő szemponthoz szorosan igazodott. 

Vizsgálati fázis: A Semmelweis Egyetem vezetőségével közösen meghatározott célok, melyeket a honlapnak teljesítenie kell. Tervezési és kivitelezési fázis: A végleges honlaptervezet kidolgozása és feltöltése, amely integrálja a meghatározott célokat, figyelembe veszi a versenytárselemzés során levont következtetéseket, biztosítja a webszöveg kialakítására vonatkozó szabályokat, és az ergonomikus kialakítás szabályait is teljesíti.
Ellenőrzési/fenntartási fázis: A honlap folyamatos fejlesztése az irányvonalak és célok mentén, illetve a kapott visszajelzések figyelembevételével.

A díjat átvette: Makkai Bonifác Ábel, Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságának ügyvivő szakértője

A projekt adatlapja

Utolsó módosítás: 2017.06.12.