Interaktív költészetnapi játék

Közzétéve2015-07-30 18:17:44
ÖtletgazdaFegyverneki Gergő , https://sites.google.com/site/mediagalaxis/ & https://sites.google.com/site/gergobacsiinternetestanterme/
A költészet napját sokféleképpen lehet ünnepelni, de a megszokott faliújságok és betanított megemlékezések helyett valami olyat találtunk ki 2015 áprilisában a költészet napja alkalmából, ami igazán megmozgatja a diákokat, és emiatt közelebb érzik magukhoz az irodalom világát.

Éppen ezért a Tagxedo program segítségével több vers szövegét a szerző nevének és a mű címének megadása nélkül szófelhővé (képverssé) alakítottuk, amelyeket az iskolában a költészetnapi rendhagyó irodalomóra keretén belül kiplakátoltunk az iskola falaira.

Az irodalmi szófelhők kinyomtatva nemcsak remek díszei az iskola folyosójának, de egy költészetnapi játékot is szerveztünk mellé. A szófelhőbe ugyanis nem másoltuk be a költő nevét és a vers címét. A játék lényege éppen az, hogy ezeket a játékban résztvevő tanulóknak kellett kitalálniuk, és egy előre kiadott feladatlapra írni a helyes válaszokat!

A "plakátversek" között szerepelnek kevésbé ismert, olyan kortárs szövegek is, amelyekkel sok esetben csak rendhagyó irodalomóra keretén belül találkozhatnak a diákok, ezért a címkefelhők mellé segítségül megadtuk az adott költemény néhány sorát is az általunk szintén egyszerűen és gyorsan generált QR-kódok formájában, hogy minden diák irodalmi Sherlock Holmes-ként tovább törhesse fejét a megoldáson. A további részletekért és letölthető anyagokért kérjük lépjen be