Történelem verseny IKT eszközökkel

Közzétéve2015-08-10 16:00:02
ÖtletgazdaKrajnyák Péter, kptorioldala.blogspot.hu, webnumizmatika.blogspot.hu, involenmegyaszo.blogspot.hu
Az ötletem egy olyan történelem verseny lebonyolítása volt, ahol IKT eszközöket használnak a versenyző csoportok. A 2014/15-ös tanévben kezdtem komolyabban foglalkozni az Online tesztíratással és a QR kódok oktatásban való felhasználásával. Ezen innovatív módszerek és természetesen a hagyományos feladatok felhasználásával készítettem el a versenyfeladatokat. Évek óta szervezek Megyaszón történelem versenyeket. Idén azonban újítani akartam és minden olyan újdonságot felhasználtam a verseny alatt, amelyeket egyébként is napi szinten, a tanórákon használok. A célom az volt, hogy a környező településekről érkező kollégák valamint tanulók is megismerjék az innovatív módszereket.

A versenyen felhasznált eszközök illetve weboldalak:
- okostelefon és / vagy tablet: wifi kapcsolattal és QR kód olvasó programmal.
- (vésztartalékként üzemben volt néhány tanulói laptop is)
- kptorioldala.blogspot.hu
- http://socrative.com/

Azt próbáltam elérni, hogy a hagyományos versenyfeladatok mellé bekerülne egy-két újdonság is a tanulóknak. A QR kódokkal illetve az Online tesztírató rendszerrel sikerült színesebbé tenni a megmérettetést.
Úgy gondolom egy nagyon jó hangulatú versenyt tudhatunk magunk mögött. Vannak olyan innovatív módszerek, amelyeket érdemes alkalmazni a mindennapi tanítás során. A QR kód valamint az Online tesztírató rendszereknek elég nagy jövője van véleményem szerint. A további részletekért és letölthető anyagokért kérjük lépjen be