Nép(Dia)Dal Projekt

Közzétéve2016-07-15 20:58:26
ÖtletgazdaÉder Márta,
1. A projekt SNI-s tanulócsoportra készült, a tanulók informatikai ismeretei, lehetőségei elmaradnak kortársaikétól, ám ez nem befolyásolta a projekttervet, csupán több segítséget igényelnek a gyerekek.
2. A projekt során a tanulók csoportokban végeznek kutatásokat a közvetlen környezetükben népművészet, népköltészet témakörben.
3. A projekt során a népművészet, népköltészet, népdalok, hagyományok, népi mesterségek, nyelvjárások, stb. témakört dolgozzuk föl több tantárgy érintésével: vizuális kultúra, hon- és népismeret, ének-zene, magyar nyelv és irodalom, informatika.
4. A projekt megvalósításának időtartama: 25 tanóra (25x45perc), de részleteiben is megvalósítható, akár 10, 15, vagy 20 tanórában.
5. A tanulók digitális tananyagok és IKT eszközök segítségével a már meglévő ismereteiket rendszerezik, bővítik, összefüggéseket keresnek.
6. Internetes adatbázisok segítségével, irányított gyűjtőmunkával kiegészítik a témát a számukra legérdekesebb "felfedezésekkel".
7. A tanulók a kutatási tapasztalataikat, valamint az összegyűjtött információkat kutatási naplóban rögzítik, majd digitális formában - plakát - társaikkal is megosztják.
8. A projekt során játékos formában, ezáltal versenyhelyzetet teremtve - mindennapi (Redmenta) kvíz segítségével - ellenőrzik az átadott ismereteket.
9. A tanulócsoportok a projekt során népdalokhoz dia-sorozatokat készítenek LapodaMese program segítségével.

A további részletekért és letölthető anyagokért kérjük lépjen be