Komplex tehetséggondozás modern oktatási eszközök segítségével az egészségnevelés témakörében a Széchenyi István Egyetem Gyakorló Iskolájában

Közzétéve2016-08-19 13:52:32
ÖtletgazdaHujber Julianna, Tamás Cintia, Ihász Adrienn, http://www.sze.hu
Iskolánk akkreditált kiváló tehetségpont, ezt a címet, már második alkalommal nyertük el. A tehetség-team vezetőjeként fontosnak tartom a csapatmunkát és a modern eszközök használatát. A team minden tagja 2016 elején kapott egy tabletet, amit szülői támogatásból sikerült megvásárolnunk. Három pedagógus olyan példaértékű, kiemelkedő munkát végzett, amelyet szívesen megosztunk másokkal is. A projekt zárásaként szakmai bemutatót tartottunk műhelymunka keretében a városból érdeklődő pedagógusok részére.

Az egészségnevelés témakör volt az idei év egyik kiemelt feladata, melynek a feldolgozását három korosztályban valósítottuk meg. Az 2. évfolyamon Ihász Adrienn, a 4. évfolyamon Tamás Cintia és az 5-8. évfolyamon Hujber Julianna tervezte el és valósította meg a foglalkozásokat.

A legkisebbeknél az egészséges életmód játékos formában való bemutatása, interaktív feladatok a tableten és a digitális táblán nagyon népszerű volt. Szívesen tanulták a zöldségek és a gyümölcsök neveit angolul és németül internetes oktatójátékok keretében. A pixword játékban a keresztrejtvény, a logikai gondolkodás és a szókincs fejlesztés nagyon tetszett a tanulóknak. A Mása kalandjátékban gyümölcsöket csoportosíthattak, a gyümölcs puzzle és a többi játék segítségével pedig mindenkinek megjött a kedve egy igazi gyümölcssaláta készítéséhez.

A 3-4. osztályos kisdiákok már többet dolgoztak önállóan és páros munkában, ők az Interneten megtalálható információk segítségével gyümölcsturmixot készítettek. Az egészséges életmód, a gyümölcsök csoportosítása, a táplálkozás jellemzői, az érdekességek keresése egy-egy gyümölcsről, a vitaminok szerepe, a turmix készítése, az összetevők kigyűjtése érdekes volt a tanulók számára. A turmix elkészítése és elfogyasztása nagy élmény volt.

A felső tagozaton már komplex módon valósult meg az "életünk a kémia" projekt, ahol kísérletek, interaktív tábla, tablet segítette a munkát. A tanulók megismerkedtek a kémhatás fogalmával, ezt tanulói kísérletben univerzál indikátor segítségével meg is határozhatták. Előtte az interaktív táblán megnézhették a meghatározás menetét. Az interaktív játékok segítették a tudás megszerzését.
A további részletekért és letölthető anyagokért kérjük lépjen be