Belmont a SmARt City - Okos-város ahol a bitekből atomok lesznek

Közzétéve2018-08-02 15:40:45
ÖtletgazdaMgr.Henzel György, arsuli.wordpress.com, digifabbucs.wordpress.com
A napokban Digitális FABrikáló Műhelyünk egy e-mailt kapott Bill Gates-től a Microsoft-alapítójától. Hírszerzőitől megtudta, hogy a műhelyünkben okos- eszközök, okos-város tervezésével foglalkozunk. A milliárdos egy okos-várost szeretne építeni. A projekt elindításához már megvett egy több mint tízezer hektáros területet Arizona államban, potom 80 millió dollárért. Az jövő városának a neve BELMONT lesz. Bill Gates az okos városának a megépítésében kért segítséget a műhelyünktől. Azt kérte, hogy készítsük el a város makettjét és az egyes okos-eszközök modelljét. A feladat adott volt, de bevalljuk szükségünk volt egy kis segítségre. Segítséget Mikrobi-tól (aki már mico:bittel van vezérelve), illetve a jövőből az Aladár köbüki unokájától MZ/X-től kaptunk, akitől a jövőből megkaptuk a város térképét is. Továbbá segítséget kértünk két külhoni iskolától is (Délvidékről és Erdélyből).
A projektünk megvalósításához egy innovációs pedagógiai irányzatot, a STEaM-et használtuk, ahol az esztétikai-művészet segítségével az egyes tudásterületeket kapcsoltuk össze elméletben és gyakorlatban.
Ezért volt szükség olyan terek (space) létrehozására, ahol a diákok nem csak felhasználók, de akár alkotók, feltalálók lehetnek, vigyázva arra, hogy megakadályozzuk azt, hogy diákjaink a gépek fölött görnyedve gépek legyenek.
A további részletekért és letölthető anyagokért kérjük lépjen be