Karácsonyi díszek merre vagytok?

Közzétéve2019-07-24 08:33:02
ÖtletgazdaHipik Angéla,
Azt tapasztaljuk, hogy az iskolában megszerzett, ill. a gyakorlati életben szükséges készségek között egyre táguló szakadék alakul ki. Mivel lehetne a folyamatot megállítani?
A hagyományos iskolai tanóra bizony erre nem ad lehetőséget. Úgy gondolom, hogy ha megfelelő, tevékenykedtető oktatási környezetet alakítunk ki, akkor megadjuk az esélyt a XXI. századi képességek megszerzéséhez.
Erre kiváló didaktikai módszer lehet a szabadulószoba. Az együttműködés és a problémamegoldó készség fejlesztését csempészhetjük be a kijutós játékkal, hisz a részt vevő kénytelen gondolkodni, kreatív megoldásokat találni, csapattagjaira támaszkodni. A külvilág teljes kizárásával, csak a feladatra koncentrálva éri el a célt, a kijutást.
Szabadulószoba bármely ismeretkör felölelésére létrehozható. Új tananyag feldolgozása, meglévő ismeretek ellenőrzése, de megemlékezések szervezésének kiváló eszköze lehet.
Egy ünnepkör témakörét öleli fel a Karácsonyi díszek merre vagytok? c. szabadulószoba.
5, lakattal lezárt doboz fogságában vannak a díszek, melyek megszerzésével a csupasz karácsonyfa újra teljes pompájában díszeleghet.
A játék egy QR kód rejtette digitális szobából való kijutással indul, melynek kerettörténete:
Hóbortos családtagod tavaly a kamra komódjába helyezte a karácsonyi díszeket. Most bajban van, elfelejtette, hogy hova tette a lakat kulcsát. Segíts neki megtalálni!
A megfejtés során a játékos megleli az első doboz lakat kulcsát. Sorban egymás után nyithatja a dobozokat, amennyiben megfejti a Karácsonyi sütik c.fejtörőt, a szókereső játék maradvány betűiből kirak egy online játék kódot, hogy a 2. kulcs is lakatpárra leljen, s egy karácsonyi dal meghallgatásával megleli az utolsó díszt is.
A játékmester a feladványokon és a díszeken túl apró ajándékokkal kedveskedhet a játékosoknak.
Egyszerre 2 csapat dolgozik, különböző feladványokon, de a fát már együtt díszítik fel. A további részletekért és letölthető anyagokért kérjük lépjen be