Terülj, terülj, asztalkám...!

Közzétéve2019-08-17 21:07:25
ÖtletgazdaKerékgyártóné Filló Mónika,
Azért választottam ezt a témát a projekthez, mert egyrészt kapcsolódik a hétköznapi élethez, másrészt alkalmas arra, hogy körbejárva, különféle, tanulást segítő applikációkkal ismerkedjenek meg a gyerekek.
A mai hétköznapokban sokszor már nem főznek együtt a szülők a gyerekekkel, a kisebbek nem mindig tudják, miből készül a kedvenc ételük. A bevezető feladat lehetőséget ad arra, hogy a család együtt főzze meg az ételt, miközben a gyerekeknek fotózniuk kell, és lejegyezni a hozzávalókat, az elkészítés menetét.
A projekt során használt applikációk könnyen kezelhetőek egy gyermek számára is, sikerélményt biztosítanak, lehetőséget teremtenek a kreativitás kiélésére. Gyűjteményt jelenthetnek a tanítók számára a tananyag változatos feldolgozásához, a tanulóknak az önálló tanulás támogatásához.
Változatos feladatokat nyújtanak, olyanokat is, melyet a feladatlapos feldolgozás nem tesz lehetővé. Megvalósul a tantárgyi koncentráció a munka során a technika, vizuális kultúra, matematika, környezetismeret és a magyar irodalom tantárgyakkal.
A további részletekért és letölthető anyagokért kérjük lépjen be