Óratervek a Modern tündérmesék témakör meseregényeinek és kortárs meséinek feldolgozásához készült tematikus tervhez. 10-11. óra: Dániel András Kicsibácsi és Kicsinéni (meg az Imikém) című meseregény részleteinek feldolgozása; Felkészülés utáni 1 perces h

Közzétéve2020-08-08 12:48:29
ÖtletgazdaHeffner Anna, https://vizualiskezmuves.blogspot.com/ https://valaholvan.blogspot.com/
Az óratervek a 4. osztályos magyar irodalom tantárgy Modern tündérmesék témaköre meseregényeinek és kortárs meséinek feldolgozásához kidolgozott tematikus terv 10-11. órájához (Dániel András Kicsibácsi és Kicsinéni (meg az Imikém) című meseregény részleteinek feldolgozásához és a felkészülés utáni hangos olvasás felméréséhez) készültek.
Felépítésük a pedagógusoknak szóló Útmutató a pedagógusok minősítési rendszeréhez (Hatodik, módosított változat) 9. sz. mellékletében mintaként bemutatott óraterv struktúráját követik.
Tartalmazzák az óra cél- és feladatrendszerét (fejlesztendő attitűdöket, készségeket, képességeket, megtanítandó ismereteket), didaktikai feladatait, tantárgyi kapcsolatait, az órán felhasználandó tanítási-tanulási forrásokat.
Részletesen leírják az órák menetét, az egyes órarészekben feldolgozásra kerülő tananyagelemeket, a hozzájuk kapcsolódó módszereket, munkaformákat, szemléltető- és munkaeszközöket (képes, szöveges információkat, hang- és videóanyagot, a használandó számítógépes alkalmazásokat, programokat), egyéb anyagokat és eszközöket. A további részletekért és letölthető anyagokért kérjük lépjen be