Art is all around.( A művészet körülvesz bennünket.)

Közzétéve2023-07-14 21:39:04
ÖtletgazdaBodáné Karakó Katalin,
1.Gondolattérkép létrehozása a Coggle alkalmazás segítségével.
Azért ezt az alkalmazást választottam, mert képek hozzáadásával igen látványos térkép készíthető. A megfelelő képek megtalálása kutatómunkát, kritikus gondolkodást és együttműködést igényelt és és lehetőség nyílt a szókincs átnézésére.
Második feladatként Wordart segítségével egy szófelhőt létrehozni.
Nagyon szeretem ezt az alkalmazást, mert igen látványos képek készülnek es egyben lehetőség van a szókincs ismétlésére is. Itt kiélhetik a gyerekek a kreativitásukat.
2. What is art?
Egy gondolat ébresztő YouTube videó megnézése után próbálják megfogalmazni mi is az a művészet. Erre a Jamboard digitális táblát használtuk, hogy megjelenítse az ötletbörzénket. A mesterséges intelligenciát is megkérdeztük. Ő is megfogalmazta mi is a művészet.
3. Egy művészettörténetet bemutató videó után idővonalat kellett készíteni a gyerekeknek. Azt gondolom ez igen hasznos tudás lehet esetleg más tantárgyak esetében.
4. Weboldal készítés a Google Sites segítségével.
5. Szókincs gyakorló feladatokat kellett létre hozni 2 csoportban. Az egyik csapat az Educaplay a másik csapat a Thinglink applikációt használta.Ezután meg kellett oldaniuk egymás feladatait.
6. Quiz készítők alkalmazásával quizeket létrehozni: Pl: Kahoot illetve Daypo Socrative vagy MI alkalmazásával.
7. Szavazás a poll everywhere illetve a mentimeter alkalmazással. Ez a kritikus gondolkodás fejlesztésére szolgált.
8. A könyvben az edinborough-i fringe fesztivállal kapcsolatban volt egy feladat. Ezután a Glastonbury fesztiválról megnéztünk egy videót és erről kellett egy prezentációt készíteniük a Prezi segítségével, amit aztán elő is kellett adniuk.
9. Interactive kép készítése a zenével kapcsolatban a Genially segítségével.
10. Vita
Az ideaboardz alkalmazásával gyűjtsenek érveket mi a jobb a könyvet elolvasni vagy inkább a filmet megnézni egy irodalmi mű esetében.
A végső produktum egy Digitális könyv készítése a book creator app segítségével. A további részletekért és letölthető anyagokért kérjük lépjen be