Digitális történetmesélés - új köntösben

Közzétéve2023-08-06 11:44:09
ÖtletgazdaAndrea Dénesné Szak,
A projekt ötletét az inspirálta, hogy idén ősszel ünnepli az intézményünk fennállásának 50. évfordulóját. Ebből az alkalomból visszatérnek a régi diákok az iskola falai közé. A projekt kerettörténete szerint a diákoknak, már az 50 évvel későbbi énjük alakjában, egy képzeletbeli pályázatra kell elkészíteniük a digitális történeteiket, amelyben felidézik az elmúlt 50 évüket és az iskolához kapcsolódó élményeiket.
A módszertani ötlet alapja kettős: egyrészt a végzős nyolcadikos osztály digitális lábnyomát szerettem volna létrehozni, másrészt arra motiváltam őket, hogy képzeljék el a leendő életüket egy 50 éves osztálytalálkozóra visszatérve. A diákok egy élménypedagógia és kreatív írás elemekkel ötvözött tanulási ösvényen haladtak keresztül, ahol egy intenzív alkotási folyamat részesei lehettek. Megismerkedtek a digitális történetkészítés lépéseivel, módszerével és eszköztárával. A saját történetüket egy számukra még új digitális eszköz segítségével életre is keltették.
A projekt bár nem interdiszciplináris, de a digitális kultúra tantárgy a technikai kérdésekben támogatta a diákokat a projektmunka során, az osztályfőnöki órán pedig az elkészült videók feldolgozására is sor került.
A további részletekért és letölthető anyagokért kérjük lépjen be