Értékeim

Beküldve2022-03-28 15:21:27
Tanár neveVeszprémi Lilla
TémakörSzociális és életviteli nevelés
Fejlesztett kulcskompetenciákSzociális és állampolgári kompetencia

Célcsoport


Korosztály szerint15-18 évesek
Munkaformaegyéni
Hol ismerte meg a gyakorlatotSantorini
Milyen keretek között ismerte meg a gyakorlatot?Erasmus+

A gyakorlat célja: a számunkra fontos értékek tudatosítása, azok megosztása másokkal - nyitottság, elfogadás, tolerancia, egymás iránti érdeklődés növelése.
Idegen nyelven is használható beszédkészség és szókincs fejlesztésére.
Résztvevők száma: elvileg korlátlan
Életkor: 16 év felett
Idő: 30 perc
Eszköz: fénymásolat a felsorolt értékekről – angolul és magyarul
A feladat leírása: A fénymásolaton szereplő értékekből karikázza be azt a 10 értéket, ami a legfontosabb jelen pillanatban az életében. Tegyen hozzá újakat, ha nem szerepeltek a listán. Szűkítse le a fontos értékeket 5-re és beszélje meg egy társával, hogy mit jelentenek ezek az értékek Önnek. Karikázza be (vagy húzza alá) az Önnek legfontosabb 10 értéket!
A felsorolt értékek: Családi boldogság, barátság, szeretet, együttműködés, versenyszellem, kaland, gazdagság, szabadság, integritás, kiteljesedést nyújtó munka, tisztelet, önelfogadás, elismertség, egészség, felelősség, hírnév, önszeretet, anyagi biztonság, kényelem, hatalom, élvezet, személyes fejlődés, nagyvonalúság/bőkezűség, bölcsesség, spiritualitás, lojalitás, kultúra, belső harmónia, rend, fegyelmezettség, önszabályozás, kreativitás, béke, egy csoporthoz tartozás, nem (férfi/nő)
Más értékek, amit még fontosnak tart az életében: Válassza ki a legfontosabb ötöt és ossza meg a társával, hogy mit is jelentenek ezek az értékek az ön életében, miért fontosak!

Kulcsszavak a módszertani ötlethez

Kritikai gondolkodás | Személyes és társas készségek | Fejlesztő értékelés