EU English - európai uniós ismeretek angol nyelven

Az EU-angol szaknyelvi képzés felkészíti az uniós területen dolgozó szakembereket a hatékony írásbeli és szóbeli kommunikációra szaknyelvi készségeik fejlesztése által.
  • Uniós projekteken dolgozik? Szeretné bővíteni a szókincsét? Elsajátítaná a hatékony kommunikációhoz vagy pályázatíráshoz szükséges angol szakkifejezéseket?
  • Gyakran jár tárgyalni külföldi partnerekkel? Esetleg tervezi, hogy az EU-s közigazgatásban fog dolgozni?
  • Szeretné frissíteni nyelvtudását úgy, hogy közben az Európai Unió működési mechanizmusairól is tanul?

Jelentkezési lap

A Tempus Közalapítvány egyedülálló lehetőséget kínál: egy olyan EU angol szaknyelvi képzési programot, amelyet az EU English – Using English in EU Contexts című kiváló nyelvkönyv szerzői, Trebits Anna és Fischer Márta dolgoztak ki.

Kiknek szól a képzés?

A képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének uniós alapismereteket szerezni angol nyelven, illetve ilyen irányú ismereteiket bővítenék, frissítenék, aktualizálnák, valamint szeretnék strukturált módon elsajátítani az uniós témákhoz (intézményrendszer, jog, közös politikák stb.) kapcsolódó szaknyelvi anyagot. A szaknyelvi képzés lexikális és nyelvi anyaga akár az uniós versenyvizsgára (EPSO) történő felkészüléshez is megfelel.

A képzés célja, hogy

  • megismertesse a résztvevőket az EU alapjaival (intézmények, döntéshozatal, csatlakozás stb.), a többnyelvű uniós kommunikáció sajátosságaival, az angol-magyar uniós terminológiával, szakzsargonnal;
  • hozzásegítse őket azokhoz a nyelvi és interkulturális kompetenciákhoz, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy uniós kontextusban magabiztosan kommunikáljanak angol nyelven (uniós szakkifejezések, hivatalos és kötetlen műfajok).

A képzés felépítése:

Az összesen 200 órás képzési program 8, modulonként önálló tanúsítványt adó modulból áll. 

Egy-egy képzési modul 25 tanóra, ebből 12 tanórát ölel fel az uniós ismeretek elsajátítása, frissítése angol nyelven, 13 tanórát pedig az EU angol szaknyelvi ismeretek elsajátítása.

Ha a teljes, 200 órás képzés rövid tematikája érdekelné, kérje azt munkatársunktól a kepzes@tpf.hu címen!

Amennyiben nem a szaknyelvi felnőttképzési kurzus, hanem kifejezetten a pedagógusoknak szóló EU angol elméleti, szaknyelvi és módszertani képzés érdekelné, kattintson ide!

Praktikus információk:

A képzés munkanyelve angol.

A következő nyílt képzési időpontunk: 2016. augusztus 31. - szeptember 1-2.

A képzés időbeosztása:

1. nap: 10.00-17.30
2. nap: 9.00-16.30
3. nap: 9.00-16.30

Módszertan:

A képzés során az EU működését röviden, érthetően magyarázó power point-bemutatókkal, páros, kis csoportos és egyéni feladatokkal, szituációs szerepjátékokkal dolgozunk, valamint felkutatjuk a témához kapcsolódó uniós honlapokat, hogy a résztvevők megtanulják a szakmájukhoz kapcsolódó internetes oldalakon való tájékozódást.

Tanúsítvány:
A képzés sikeres elvégzését követően a Tempus Közalapítvány magyar-angol nyelvű tanúsítványt állít ki a résztvevők számára. A tanúsítvány kiállításának feltétele a képzési alkalmakon való minimum 80%-os részvétel, valamint a tanfolyamhoz kapcsolódó írásbeli záróvizsga megfelelő szintű teljesítése (minimum 50%).

Csoportlétszám: 12-25 fő

A képzés helyszíne a Tempus Közalapítvány székhelye, 1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1. Minimum 12 fős csoportos megbízás esetén a kurzust az ország területén bárhol, a megbízó által kért időpontban indítjuk.

A 25 órás képzés díja: 56 000 Ft/fő (áfamentes). A képzés díja magában foglalja az oktatás, a szervezés, az EU English - Using English in EU Contexts c. tankönyv és a kapcsolódó tananyag, a vizsgáztatás, valamint a képzési tanúsítvány kiállításának költségeit. A képzésen résztvevők ezenkívül jogosultak csatlakozni a képzéshez kapcsolódó zárt szakmai tanulóközösséghez.

A képzésen való részvételhez szükséges a jelentkezési lap kitöltése.

A kurzus csoportos képzésként is elérhető, ebben az esetben kérjük, vegye fel a kapcsolatot munkatársunkkal, és kérje ajánlatunkat a kepzes@tpf.hu címen! 

A képzés fejlesztőiről és a képzés alapjául szolgáló tankönyv szerzőiről honlapunk Oktatók menüpontjában olvashat. Ha az EU-angol oktatásáról és kutatásáról további háttérinformációkat szeretne megtudni, látogasson el a www.euenglish.hu oldalra. Az oktatók írnak hírlevelet is, melyben rendszeres időközönként küldenek a feliratkozóknak általános, EU vagy business témájú angol feladatokat. Erre a linkre kattintva iratkozzon fel a hírlevélre!

A kurzus a Nemzeti Munkaügyi Hivatal mint állami szakképzési és felnőttképzési szerv által engedélyezett felnőttképzési továbbképzés, melynek nyilvántartási száma E-000576/2014/D003. A nyilvántartásba vétel időpontja: 2014 augusztusa.

Kérdése van? Kíváncsi a részletekre?

Forduljon a képzés koordinátorához az alábbi elérhetőségeken:

kepzes@tpf.hu

06-1-237-1300/260

Várjuk jelentkezését!

 

 

Utolsó módosítás: 2016.09.30.