ERASMUS+

Az Európai Unió Erasmus+ programja támogatja a tanítás és a tanulás minőségének javítását az óvodában, az általános iskolában és a középiskolában. A közoktatásban dolgozók számára lehetőséget nyújt arra, hogy fejlesszék a szakmai készségeiket és európai partnerekkel dolgozzanak együtt. Támogatja a jó példák megosztását és az innovatív megoldások kipróbálását, valamint az iskolán kívüli szereplőkkel való együttműködést.

Mi az Erasmus+ célja a köznevelés területén?

  • A korai iskolaelhagyók számának csökkentése,
  • jelentős eredmények elérése az alapkészségek fejlesztésében,
  • a kisgyermekkori nevelés minőségénem megerősítése,
  • a tanári szakma fejlesztése.

Milyen tevékenységeket támogat a program?

  • Nemzetközi stratégiai partnerségek
  • Mobilitási projektek

Bővebb információ és pályázattípusok a Pályázatok / Erasmus+ / Köznevelés menüpont alatt.

 

ACES

Az osztrák ERSTE Alapítvány támogatásával megvalósuló ACES (Academy of Central European Schools) pályázati felhívás célja közép-európai iskolai hálózatok létrehozása, 12-17 éves fiatalok részvételével folyó projektek megvalósítására. A program lehetőséget nyújt a diákok és tanáraik számára, hogy találkozzanak más országbeli társaikkal, kollégáikkal, megosszák tapasztalataikat és új, innovatív oktatási módszereket ismerjenek meg, melyeken keresztül változást idézhetnek elő saját környezetükben.

Bővebb információ a Pályázatok / ACES menüpont alatt.

 

PESTALOZZI

A Pestalozzi program hálózati rendszerként működik, a tagországok az Európa Tanács projektjeihez kapcsoló témákban maximum 7 napos szemináriumokat szerveznek, amelyeken a pedagógusok valamennyi tagországból pályázat útján vesznek részt. Ezek a szemináriumok a szakmai tapasztalatszerzés mellett lehetőséget nyújtanak idegen nyelven folyó szakmai munkavégzésre, kapcsolatok kiépítésére, valamint további együttműködések megalapozására is.

Bővebb információ a Pályázatok / Pestalozzi menüpont alatt.

 

EGT Alap Ösztöndíj

Az EGT Alap Ösztöndíj célja, hogy elősegítse a nemzetközi együttműködések és a kölcsönös mobilitási programok megvalósítását annak érdekében, hogy ezzel fokozza Magyarország részvételét a lisszaboni / koppenhágai / bolognai folyamatokban, valamint hozzájáruljon magyar és donor országok intézményei közötti hosszú távú kapcsolatok és szakmai együttműködések kialakításához.

A program keretében köz- vagy felsőfokú oktatásban, valamint képzésben érintett egyéb intézmények pályázhatnak tanulási, tapasztalatszerzési célú hallgatói, oktatói, személyzeti mobilitások megvalósítására.

Bővebb információ a Pályázatok / EGT Alap menüpont alatt.

Utolsó módosítás: 2017.06.20.