Olvasd el a történetet, ami a képregényt inspirálta!

Közlekedés Olaszországban

Sokszor hallottam már, hogy Olaszországban vigyázni kell az autósokkal. Miután egy félévet eltöltöttem ott Erasmus ösztöndíjjal, ezt én is meg tudom erősíteni.

Egy olyan helyen, ahol a jelzőlámpákat dísznek rakják ki az utak mellé, ahol a buszt le kell inteni – és a sofőr még mérges is lesz emiatt –, ahol a KRESZ-t általánosan semmibe veszik, bárhol lehet parkolni és véleményem szerint akár egy zsák mandarin is kaphat jogosítványt, ott valóban vigyázni kell! A káoszban természetesen az olaszok egyik szeretetnyelve a dudálás.

Mégis életben tudtam maradni ebben a tökéletes anarchiában egyszerű biciklimmel és két hónap után teljesen megszoktam az itteni közlekedési viszonyokat. Ma már viccesnek találom a kezdeti mérgelődés helyett.

Kiss András
Olaszország, 2014/2015. 2. félév

 

Mit tanácsol szakértőnk?

Köztudott, hogy az olaszok közlekedési szokásai kiszámíthatatlanok, gyakran eltérnek a megszokott európai normáktól. Más országokban is találkozhattok meglepő szabályokkal, amik elsőre riasztónak tűnnek, ezért a legbiztonságosabb, ha a tömegközlekedést veszitek igénybe. Ha inkább kerékpárral vágnátok neki a városnak, érdemes először tanulmányozni a helyi szabályokat és egy bukósisakot sem árt beszereznetek!

További képregényekért kövessétek Facebook oldalunkat vagy kattintsatok ide!

Utolsó módosítás: 2015.12.02.