Csomagolás

Nem könnyű feladat több hónapra előre csomagolni. Persze ez azon is múlik, hogy hogyan tervezel eljutni az adott országba (repülőn például figyelni kell a súlylimitre).

Nem kell az egész ruhatáradat magaddal vinned, inkább arra figyelj, hogy kevés, de egymással jól variálható, praktikus darabokat csomagolj. Egy fél évre sem kell sokkal több ruhanemű, mint 2 hétre!

Ha valami mégis itthon marad, nem kell pánikolni, Európa egyik egyetemi városában sincs beszerezhetetlen holmi.

Egy nagyobb városban, a fogadó egyetemeden vagy a kollégiumodban nagy valószínűséggel több eladás/vétel közösségi oldal, csoport is létezik, amelyek megkönnyíthetik az olyan fontos, de a csomagodba valószínűleg nem beférő dolgok, mint például az ágynemű, íróasztallámpa, vízforraló, párna stb. beszerzését. Évente akár több száz külföldi diák érkezik egy-egy egyetemre, akiknek nagy része csak egy szemeszterre marad, ezért sok holmi feleslegessé válik a félév végére. Így sokkal olcsóbban juthatsz ezekhez a holmikhoz és mivel neked is csak pár hónapig lesz rájuk szükséged, könnyebben túl is adhatsz rajtuk, mert be kell látni, amikor hazamész a sok szuvenír mellé már aligha fog beférni a kint vásárolt íróasztallámpa. Hasonló módszerrel szintén pénzt spórolhatsz és még környezettudatosan is cselekedhetsz, ha a helyi Recycle Centre-ben szerzed be ezeket a dolgokat, már ha van ilyen a városodban, de mindenképp érdemes utánanézni ennek a lehetőségeknek is.

Arra is érdemes gondolni, hogy ha a kinti időszak alatt szeretnéd megismerni az országot, más városokba utazni, érdemes magaddal vinni egy nagyobb hátizsákot is a pár napos utazásokra. Erre a célra a kis kézipoggyász is tökéletesen megfelel! Ha pedig túl drágának találod a hostel árakat, nézz utána a Couchsurfing lehetőségeknek is: www.couchsurfing.com/

 

Utolsó módosítás: 2017.06.20.