Társaság

Ha szerencsés vagy, a fogadó egyetemed szervez nyelvi és orientációs kurzusokat a tanévkezdés előtt. Ha teheted, ne hagyd ki ezt a lehetőséget, hiszen azon túl, hogy könnyebb lesz a későbbiekben eligazodnod, megismered a többieket is, lesz társaságod. Az első héten meghirdetett orientációs programokra, múzeumlátogatásokra, nyelvi tandemekre mindenképpen érdemes elmenni, hiszen itt ismerheted meg azokat az embereket, akikkel később életed egyik legnagyszerűbb időszakát fogod átélni.

A legtöbb egyetem vagy a helyi diákszervezetek sok-sok kirándulást, illetve egyéb programot szerveznek, ráadásul elég olcsón. Érdemes kihasználni minden lehetőséget arra, hogy ismerkedj és új barátokat szerezz! Ez segít átlendülni az esetleges kultúrsokkon is. Igyekezz minél nyitottabb lenni! Európában figyeld főleg a helyi ESN, a kontinensen túl pedig az ottani nemzetközi diákszervezetek által szervezett utakat, hiszen nagyszerű lehetőség arra, hogy még több embert ismerj meg a külföldi hallgatók közül.

Néhány fényképes bizonyíték a fotógalériából arról, hogy mindez jól szokott működni!

 

TIPPEK EGY VOLT ÖSZTÖNDÍJASTÓL:

"Szerencsére az Erasmusos élet nem csak tantárgyakból és vizsgákból áll. Az egyetem és a diákszervezetek sok programot szerveznek nekünk is és a francia diákoknak is. Így például részt vehettünk az egyetemi sportnapon vagy utaztunk az egyetem által szervezett keretek között Reimsbe meglátogatni egy borászatot, és Brüsszelbe, az Európai Parlamentbe is."

(Sipaki Patrik, Lille, Franciaország)

Utolsó módosítás: 2018.08.01.