Étkezés

Ami az evést illeti: leginkább az egyetemi menza vagy a főzés éri meg külföldön is. Érdemes néhány egyszerű recepttel készülni (akkor is, ha még soha nem főztél). A menzán általában van diákkedvezmény, illetve ha kollégiumban laksz vagy többen béreltek egy lakást, együtt is főzhettek. Egyrészt olcsóbb, másrészt a közös főzés mindig hatalmas élmény! Ha például minden héten más főz, kipróbálhatjátok egymás tradicionális ételeit is. Persze valószínűleg az egyetem környékén is találsz néhány olcsóbb kis gyorséttermet. A helyi specialitásokat azonban feltétlenül kóstold meg! Íme egy kis ízelítő az európai és az azon túli gasztrovilágba:

Erasmus+ receptgyűjtemény
Válogatott receptek Erasmus hallgatók nemzetközi kedvenceivel

Európán kívüli világ:
www.traveller.com.au/eat-up-the-world-gu1wwu 

 

TIPPEK EGY VOLT ÖSZTÖNDÍJASTÓL:

"Amit ajánlani tudok az az, hogy az éttermeket, és a gyorséttermeket is kerüld, főzz otthon, vásárolj magadnak olcsó és jó minőségű alapanyagokat (tészta, rizs, szószok, sajt, hús). Szerencsére ezek az egész EU-ban hasonló áron kaphatóak. Az én egyetemem menzáján voltak kihelyezett mikrosütők, ahova a helyi diákok is minden nap elvitték az ételeiket, majd sorban álltak ebédidőben melegíteni azt. Ezt az ötletet tőlük lestem el, éthordóban minden nap tudsz még azokkal a barátokkal is kajálni, akik esetleg az egyetemi menüt választják, és abszolút nem kell szégyenkezned miatta, sokan csinálják."

"Spanyolországban nagyon meleg lesz, ezért ajánlott sok folyadékot inni. A csapvizet nem javasolják ivásra, viszont az Al Campoban (helyi Auchan) tudsz venni vízszűrő kancsót 15 euróért, ez bőven jobban megéri, mint minden héten egy karton ásványvizet megvásárolni 3 euróért. Az italok a belvárosi kis szupermarketekben minimum másfélszeres áron vannak, így javaslok hétvégente egy szupermarketbe történő kiruccanást a város szélére, és alaposan bevásárolni, a dehidratáció nem játék, ahogy a medve sem. "

(Hegedüs Tamás, Alicante, Spanyolország)

 

Utolsó módosítás: 2019.06.18.