ifjúságművészeti nevelésnemformális tanulás

A Creative Elaphant Studio Kft. LAWrider című nemzetközi ifjúsági kezdeményezése három ország középiskolás fiataljainak együttműködésével zajlott le, akik az alapvető emberi jogok egyes cikkelyeit dolgozták fel általuk kitalált történetek alapján. A projekt keretében tíz darab tíz-tizenöt perces, emberi jogi témákat feldolgozó szkeccs filmsorozatot és az ezek témáját feldolgozó, tíz darab különálló óravázlatot hoztak létre, melyeket aztán széles körben terjesztettek Európa-szerte.

Filmek az emberi jogokról

Fontos hozzáadott értéke az elkészült anyagoknak, hogy a fiatalok szemszögéből, az ő értelmezésükben fogalmazták meg az egyes emberi jogi cikkelyeket, ami közelebb hozza ezeket a célcsoporthoz és nagyban segíti a megértést és a kötődést is az alapvető emberi jogokhoz.

Az Erasmus+ ifjúsági projekt során nem csupán fontos témát fordítottak saját nyelvezetükre a fiatalok, hanem az általuk megismert színészi, rendezői, írói és a filmkészítéshez kapcsolódó egyéb tevékenységek jó tanulási lehetőséget is biztosítottak számukra.

A projekt hosszút távú eredménye, hogy azóta is tartanak színjátszó és filmes workshopokat, melyek továbbra is tanulási és közösségi alkotási lehetőséget biztosítanak a résztvevőknek.

Projekthonlap >>

Óravázlatok >>

Kisfilmek >>

A LAWrider projekt 2018-ban Erasmus+ Nívódíjban részesült.

A koordinátorokkal interjút és videót is készítettünk.

 

Utolsó módosítás: 2020.10.19.