Lezárult az Igazából Erasmus+ történetíró pályázat

2018.06.14.

Hír | Felsőoktatás

Ezúttal arra kértük az ösztöndíjas hallgatókat, hogy küldjék el nekünk Erasmus+ félévük legjobb sztoriját, mintha az egy megrendezésre kerülő film forgatókönyve lenne. A beérkezett történetek bepillantást engedtek az ösztöndíjasok olykor vicces, olykor meglepő hétköznapjaiba. Nagyszerűen bemutatták a külföldön töltött időszak szépségeit, és hogy egy kis nyitottsággal a bonyolult helyzetekre is lehet megoldást találni.

A beérkezett 11 történet közül a zsűri döntése alapján:

1. helyezett: Kiss András - 18 kilométer vérnyomás 

"Az úti cél Torino, az utazási idő öt óra húsz perc. A halotti lepel másolat, a kíváncsiság mégis igazi. 
A jó marketing tehet róla. Három perccel később érkezünk, az olaszok nem szeretik a pontosságot. A vérnyomásom pontosan 111."

2. helyezett: Lobenwein Vivien -Hogy milyen az első nap Erasmuson?

"Ültem a repülőn és bámultam ki a kusza fényfoltokra, közben az agyam akaratlanul is, folyamatosan azokat a kérdéseket tette fel, hogy most ezt miért kellett? Nem volt otthon jó? Éjjel érkeztem egy eddig nem látott, kissé kaotikus, izzasztóan meleg és lazaközlekedésű fővárosba: Athénba."

3. helyezett: Farkas Katalin - Utrechti sűrített levegő

"Az egészben az volt a legfantasztikusabb, hogy ez a világot megjárt kurátor gyermeki lelkesedéssel és őszinte tisztelettel viszonyult a szobrokhoz, és ugyanígy próbálta megérteni, hogy vajon belőlünk, szimpla látogatókból kivált-e hasonló érzéseket, és ha igen, miképpen lehetséges ez."

Különdíj: Szalma Szilárd - A Don barlangjában 

"Amíg nem találtuk ki, hogy mi legyen a következő lépés, a kikötőben ittunk egy kávét, és addig is szoktuk a hangulatot. Pár percre rá hogy leültünk, mindenki meglepetésére orkán erejű szél kavarodott fel, amivel együtt egy kalap is felénk repült, azt pedig követte egy kis ember, egy idős úr! A kalapot megmentettük a tajtékzó tengertől, utána pedig a tulajdonosát is."

 

Iratkozz fel hírlevelünkre! >>

Ne maradj le a Tempus Közalapítvány legfrissebb híreiről, rendezvényeiről, kiadványairól és 
a legfontosabb pályázati információkról!

Utolsó módosítás: 2018.07.25.