2020. szeptember 4.

LEHETSÉGES A KÜLFÖLDI ÖSZTÖNDÍJAS MOBILITÁS 42 ORSZÁGBA

2020. szeptember 3-án a Konzuli Szolgálat honlapján módosultak a Magyarországról történő kiutazásra vonatkozó szempontok.

A világjárvány miatt 2020. szeptember 1-jén életbe lépett intézkedések értelmében nem javasolt a magyar állampolgárok külföldre utazása. A Minisztérium az I. kategóriába átsorolt  országokba továbbra sem javasolja az utazást, de előfordulhat, hogy kivételes esetekben és halaszthatatlan ügyben mégis szükségessé válik a kiutazás. A kivételek közé bekerült a „Hallgatói vagy a tanulói jogviszony alapján fennálló tanulmányi vagy vizsgakötelezettség teljesítése” is, amely az ösztöndíjprogramok keretében kiutazni tervező hallgatókra, oktatókra is vonatkozik.

A kiutazói mobilitás tehát a felsorolt országokba jelenleg lehetséges, az alábbi részletszabályok megismerése és betartása mellett:

Tehát azok a hallgatók, akik külföldi ösztöndíjat nyertek el az alábbi 42 ország egyikébe, továbbra is kiutazhatnak, hogy megkezdhessék tanulmányaikat, amennyiben annak feltételei biztosítottak a fogadóországban, a fogadóintézményben.

A Konzuli Szolgálat honlapja

Utolsó módosítás: 2020.10.02.