Nyílt események

 

Köznevelés  l  Szakképzés  l  Felsőoktatás  l  Felnőtt tanulás l Ifjúság

 

Minden szektor számára

Esemény címe Intézmény  Dátum Megvalósítás Leírás
HATÁRTALAN HATÁS - Kiemelkedő projekttermékek az Erasmus+ programban Tempus Közalapítvány,
Budapest
október 15., csütörtök Online Kézikönyvek, módszertani útmutatók, beszámolók, társasjátékok, komplex oktatási anyagok, hasznos applikációk és digitális eszközök…
Az Erasmus+ program 2014-2020-as programciklusának végéhez érve bemutatkoznak az elmúlt hét év kiemelkedő a projekttermékei.

Részletek és regisztráció >>

 

Köznevelés

Esemény címe Intézmény  Dátum Megvalósítás Leírás
A Z generáció és a legendák Debreceni Ady Endre Gimnázium,
Debrecen
október 15., csütörtök Online Az Európai legendák-nemzeti irodalmi hősök című projekt megvalósult és tervezett eredményeit, a portugál Santa Íria, a calabriai Donna Canfora és a magyar Rege a csodaszarvasról című legendák újraírt és kreatív módon illusztrált változatait mutatja be a Debreceni Ady Endre Gimnázium Erasmus-csapata a partneriskolákkal közösen. Videókonferencia keretében lesznek láthatók és hallhatók a calabriai, erdélyi, portugál, szicíliai és magyar diákok rajzai, dalai, filmjei, videóüzenetei.

Részletek és jelentkezés >> 
"Boldog Iskolás Vagyok" Szegedi Madách Imre Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola,
Szeged
október 15., csütörtök Online Intézményünk hagyományosan a tanév során először októberben nyitja meg a leendő elsősök és szüleik részére kapuit. A 2020-21-es tanévben szeretnénk az intézményünkben futó Erasmus+ projektről a szóbeli és plakátokkal, élménybeszámolókkal történő bemutatásán kívül komolyabb ízelítőt is adni. Ennek az áprilisi beíratkozásig tartó programsorozatnak szeretnénk egy kicsit interaktívabb formát adni a korábbi évektől eltérő módon.

Részletek és jelentkezés >>
(Túl)élni Workshop - Jóllét, Dráma, Oktatás Nyitott Kör Egyesület,
Budapest
október 16., péntek Online A Nyitott Kör Egyesület színházi neveléssel foglalkozik, 2005 óta hoz létre interaktív, részvételi előadásokat és foglalkozásokat diákközösségek számára. 
A workshop során a drámapedagógia hatásmechanizmusát résztvevőként, saját élményt szerezve tapasztalhatják meg a résztvevők, míg ennek közösségekre gyakorolt hatására együtt szeretnénk reflektálni Veletek.
Bővebben a projektről: https://nyitottkor.hu/tobe/ 
Az eseményen különböző feladatkörökben közreműködnek az ESC JOB projektekben (DramaBase, Több Dráma) résztvevő munkatársaink is.

Az eseményen való  részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött: https://forms.gle/4kV3QztVstzhrx1t9  
Facebook esemény >>

Időpont: 2020. október 16. 16.00-19.00h
Helyszín: Jurányi Produkciós, Közösségi és Inkubátorház, Budpest, 1027, Jurányi u. 1-3.
Erasmus Nap - Európa Nap Váci SZC Petzelt József Technikum és Szakképző Iskola,
Szentendre
október 16., péntek Online Iskolánk Erasmus + projektjeinek partnerországaiból, illetve más európai országból bemutató napot tart. Az országok bemutatóit az iskola osztályai egyéni választás alapján készíti el. Minden osztály a választott európai országot képviseli, annak gasztronómiájával, kulturális sajátosságaival készül. Az osztályok elkészítik az adott nemzet jellegzetes ételeit, italait, viselik az ország jellegzetes ruházatát, az osztálytermeket kidekorálják, plakátokat, prezentációkat készítenek. A nap folyamán az iskola európai partner intézményei videohívással csatlakoznak a programhoz. A rendezvényre meghívjuk az általános iskolás diákokat, akik később iskolánk tanulói lehetnek, továbbá intézményünk partnereit, ily módon disszemináljuk európai projektjeinket, bemutatjuk a programokon tanult, és az innovatív oktatást fémjelző jó gyakorlatainkat.

Részletek és jelentkezés >>
Emlékek, eredmények - Erasmus+ a Vasváriban Szegedi SZC Vasvári Pál Gazdasági és Informatikai Technikum,
Szeged
október 15., csütörtök Online Az Erasmus+ programban nyertes szegedi iskolák a SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola koordinálásaval egy közös online-elérhető kiadványt szerkesztenek, ami az elmúlt 7 éves időszak összefoglalása lesz. A kiadványban beszámolnak saját eddigi projektjeikről és egy képekkel kiegészített összegzést készítenek.

Részletek és jelentkezés >>
Életünk és annak alakítása - SUPREM Maroslelei Általános Iskola,
Maroslele
október 15., csütörtök Online Bemutató nyílt napot tartunk, amelynek során két olyan projektet valósítunk meg, amelyet a folyamatban lévő SUPREM projektünkben fejlesztettünk ki. A nyílt napon várjuk a szülőket, érdeklődő pedagógusokat, és bárkit, aki fontosnak tartja azt, hogy kiemelten foglalkozzunk a 13-14 éves tanulók életviteli kompetenciáinak fejlesztésével. Megismerkedhetnek a projektünk céljával, az eddigi munkánkkal és azzal, hogy minden hogyan illeszkedik egy kis település pici iskolájának mindennapos életébe.A rendezvény során online bekapcsolódnak a tevékenységekbe az olasz és erdélyi partneriskolák is egy rövid prezentáció keretéig, ahol azt is megtapasztalhatják a résztvevők, hogy milyen sokat ad a diákoknak és pedagógusoknak egyaránt az, ha nemzetközi csapatban dolgozhatnak.

Részletek és jelentkezés >>
Nézzünk vissza, tekintsünk előre! Szegedi Nemzetközi Általános Iskola,
Szeged
október 15-16., csütörtök, péntek Online Az eddigi Erasmus-projektjeink eredményeinek bemutatása, értékelése, hatása intézményünkre. Az iskola honlapján összegző-értékelő színes beszámolót készítünk, és amennyiben a járványhelyzet engedi az iskolában kiállítás formájában is megvalósítjuk. Bekapcsolódunk a szegedi iskolák közös Erasmus-days rendezvényébe is.

Részletek és jelentkezés >>
Nézzünk vissza, tekintsünk előre! SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola,
Szeged
október 15-16., csütörtök, péntek Online Az eddigi Erasmus-projektjeink eredményeinek bemutatása, értékelése, hatása intézményünkre. Az iskola honlapján összegző-értékelő színes beszámolót készítünk, és amennyiben a járványhelyzet engedi az iskolában kiállítás formájában is megvalósítjuk. Bekapcsolódunk a szegedi iskolák közös Erasmus-days rendezvényébe is.

Részletek és jelentkezés >>
Információs nap -  "Hatékonyság és idegen nyelv oktatás" Lilla Téri Általános Iskola,
Debrecen
október 16., péntek Online Intézményünk nyertes   lezárt, valamint újból nyerte  Erasmus +KA 1 pályázatának bemutatása. A pályázattípus ismérveinek, lehetőségeinek ismertetése, a idegen nyelv oktatás europai vonatkozásában.

Részletek és jelentkezés >>
"Miénk itt a tér..." Karolina Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium,
Szeged
október 16., péntek Online Intézményünk öt egymás utáni évben sikerrel nyújtotta be a köznevelési intézmények dolgozói számára kiírt pályázatot. A támogatások eredményeként 78 mobilitást valósítottunk meg 37 kolléga közreműködésével.
Mivel minden intézményegységünk aktívan vett részt a projektek megvalósításában, úgy gondoltuk a jelen helyzetre való tekintettel, hogy iskolánk virtuális közösségi terében együtt mutatjuk meg, milyen élményeket és tapasztalatokat gyűjtöttünk, illetve miként építjük be azokat a mindennapi életünkbe és az oktató-nevelő munkánkba.
A "virtualiskarolina.hu" felületet a karantén ideje alatt hoztuk létre, felhasználva a digitális képzések ismeretanyagait.
Programelemeink:
- Élménybeszámolók turista szemmel (filmvetítés)
- Művesszemmel (fotókiállítás)
- jógyakorlatok bemutatása (virtuális nyílt órák)
- Múlt, jelen, jövő az Erasmuson át (kerekasztalbeszélgetés)
- Labirintus (interaktív játék gyerekeknek és felnőtteknek)
- Ki mit tud az Erasmus3-ról? (kérdőívek kitöltése a diákok, a szülők, a kollégák körében)
- Koncertpódium (ízelítő művészeti iskolánk tevékenységéből)

Részletek és jelentkezés >>
Szabadulj be az iskolába!  Képes Géza Általános Iskola,
Mátészalka
október 15., csütörtök Online A spanyolországi IES Clavero Iskolával közösen dolgozunk Erasmus projektünkön, melynek fő témája az olvasás népszerűsítése. Ebben az évben ezt szeretnénk bemutatni és a diákokkal közösen egy szabadulószobát készítünk. A játék során különböző az iskolánkról, a programjainkról szóló kérdések helyes megválaszolásával juthatnak előre a játékosok. A linket az iskolánk facebook oldalán minden érdeklődő megtalálja majd. Reméljük minél többen próbálnak meg bejutni az iskolánk digitális ajtaján.

Részletek és jelentkezés >>
Online konferencia- diákoknak, szülőknek és egyéb érdeklődőknek Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája,
Debrecen
október 16., péntek Online A konferencia résztvevői megismerkedhetnek az  iskolánkban futó, valamint a korábban lezajlott Erasmus pályázatok keretében megvalósult programokkal, mobilitásokkal. A programban résztvevő diákok interaktív előadásokat tartanak a projektben végzett munkájukról, élményeikről, tapasztalataikról.

Részletek és jelentkezés >>
ISEEF via ICT #Erasmusdays Pétervásárai Tamási Áron Általános Iskola,
Pétervására, Szabadság tér 12.
október 15., csütörtök Online Az esemény alatt szeretnénk bemutatni a már megvalósult elemeket a pályázatunkkal kapcsolatosan, Innovative Sustainable European Eco Friendship via ICT címmel. Élménybeszámolót tartani a törökországi mobilitásunkkal kapcsolatosan. Lehetőség szerint szeretnénk online kapcsolódni olasz, spanyol, török és lengyel partnereinkkel a szekció nyitányaként.
Rövid tanulói-tanulmányi bemutatót szeretnénk adni az eddig megvalósított produktumainkról két nagy témakörben, melyek a klímaváltozás, illetve a megújuló energiaforrások.
A fenntarthatóság jegyében online előadást kapunk a PEVIK Nonprofit KFT. vezetőjétől online (Pétervásárán ők kezelik a szemétszállítást). Jó tanácsokat, illetve hasznos információkat szeretnénk kapni a hulladékkezeléssel kapcsolatosan.
A fenntarthatóság jegyében egy plogging futást szervezünk a szabadban, egy általános iskolai évfolyammal, melynek célja, hogy a futást a szemétszedéssel kössük össze.
Online vetélkedő a fenntarthatósággal kapcsolatosan.

Részletek és jelentkezés >>
Erasmus+ Our World is one, waste is zero Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola Belvárosi Általános Iskolája,
Kalocsa
október 16., péntek Online Minikonferenciát, workshop-okat tartunk, ahol az érdeklődők (tanulók, szülők, pedagógusok) megismerkedhetnek a projekt céljával, résztvevő országaival, eddigi eseményeivel, eredményeivel. Új ismereteket szerezhetnek és új tevékenységeket próbálhatnak ki a résztvevők, mint pl. digitális szabadulószoba, orienteering activity.

Részletek és jelentkezés >>
Kristálytiszta Elektronika, avagy hogyan tanuljuk meg könnyedén az elektronika alapjait XTALIN Mérnöki Tervező Kft.,
Csepreg
október 16., péntek Online A kötetlen beszélgetés során az érdeklődők számára információval szolgálunk a projekt eredményeiről, tapasztalatairól, de legfőképpen arról, hogy hogyan tudják alkalmazni az Erasmus+ projekt során létrehozott tananyagot mind a pedagógusok, mind a diákok a legkülönfélébb formákban, és hogy miért is fontos a gyakorlatban kipróbálni és megtapasztalni az elméleti ismereteket. 

Részletek és jelentkezés >>
FINE! - Táplálkozás kisgyermekkorban Galileo Progetti Nonprofit Kft.,
Budapest
október 15., csütörtök Online Egy webináriumot szeretnénk megvalósítani partnereinkkel (ELTE, Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék), ahol a közös projektunk ("FINE! - Food and Nutrition In ECEC" projekt (2018-1-HU01-KA201-047760) témájával kapcsolatban tartanánk előadást. A témák pontosabban a következőek lennének: Az elhízás megelőzése és a kiegyensúlyozott táplálkozás; Előadás ételallergiáról, ételintoleranciáról. ELTE-ről diákokat, tanárokat hívunk meg, a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődéktől pedig szülőket és ott dolgozókat.

Részletek és jelentkezés >>
Erasmus és a világ kitágul! Debrecei SZC Bethlen Gábor Közgazdasági Technikum,
Debrecen
október 15., csütörtök Hibrid programok (online, offline elemekkel) Iskolánk több éves mobilitásait mutatjuk be az érdeklődőknek. Tapasztalatainkat workshop, beszélgetés, társasjáték keretében osztjuk meg. Diákjaink Erasmus-fa ültetéssel és mozaikkép kirakásával mondanak köszönetet a programban való részvétel lehetőségéért.

Részletek és jelentkezés >>
Élménytúra Szent Jácint Görögkatolikus Óvoda,
Balkány
október 16., péntek Élő rendezvény A pedagógusok élménybeszámolóin és kisfilmeken keresztül mutatjuk be a meghívottaknak, jelenlévőknek, hogy mit adott nekünk a program. Párhuzamosan megkóstolhatják a programokban létrehozott nemzetközi receptgyűjtemény finomságait.

Részletek és jelentkezés >>
Kincskeresés Aszódi Evangélikus Petőfi Gimnázium,Általános Iskola és Kollégium,
Aszód
október 16., péntek Online Különböző feladatokat/kérdéseket/rejtvényeket kapnak az érdeklődők, amelyek segítségével egyrészt bemutatjuk, milyen tevékenységeket valósítottunk meg a pályázatunk során, másrészt hozzá lehet jutni a végén megszerezhető kincshez, ami nem más, mint az egyik pályázati termék: a Tudásbázis.

Részletek és jelentkezés >>
A jövő iskolája - gyakorlati módszertani bemutató Anthropolis Egyesület,
Budapest
október 16., péntek Online Az Erasmus+ Innováció és bevált gyakorlatok cseréje támogatási programjának keretében megvalósuló A jövő iskolája (School of Tomorrow) projekt során brit, görög, máltai, magyar, olasz és svéd partnerek, diákokkal foglalkozó szervezetek, gyakorló pedagógusok mutattak be olyan jó gyakorlatokat, amelyekkel növelhető a diákok iskolai motiváltsága, ezzel csökkenthető a korai iskolaelhagyás.A bemutató  rendezvényen a résztvevők aktív bevonásával szeretnénk a külföldön megismert módszereket szélesebb körben is terjeszteni, az érdeklődők számára az osztályteremben is jól alkalmazható, gyakorlatorientált feladatokat átadni. A feladatok célja a befogadás, a kritikai gondolkodás, a kooperatív tanulás készségeinek erősödése.

Részletek és jelentkezés >>
SZLI - Szabó Lőrinc Iskola - Online kiállítás Budapest II. Kerületi Szabó Lőrinc Kéttannyelvű Általános Iskola és Gimnázium október 15., csütörtök Online

Online kiállítás Erasmus+ élményeinkből, tapasztalatainkból.

Részletek és megtekintés >>

 

Szakképzés

Esemény címe Intézmény  Dátum Megvalósítás formája Leírás
#ErasmusDays a Székelyben, mert Székelyesnek lenni jó! Gyulai SZC Székely Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium,
Szarvas
október 16., péntek Online A rendezvény során népszerűsíteni kívánjuk az Erasmus+ programot hazatért Erasmusos diákok élménybeszámolóival tarkítva.
Fénykép kiállítást tartunk eddigi projektjeinkről és ismertetjük a legújabb lehetséges együttműködéseinket.
Kisebb kiállítást tekinthetnek meg a résztvevők az eddigi ajándéktárgy gyűjteményeinkből!
Várjuk jelenlegi tanulóinkat, szüleiket és kollégáinkat is egyaránt!

Részletek és jelentkezés >>
Szakmai paletta, nemzetközi kapcsolatok bemutatása az érdi Kósban Érdi SZC Kós Károly Technikum,
Érd
október 15., csütörtök Online Pályaorientációs és pályaszocializációs rendezvény jelenlegi és jövendőbeli diákjaink számára. Az érdeklődők nyílt nap keretében tekinthetik meg szakmai kínálatunkat, és ismerhetik meg nemzetközi kapcsolatépítési eredményeinket és Erasmusos tapasztalatainkat, terveinket.A program részét képezik a tanműhely látogatások, a szakmai órák megtekintése és a nemzetközi kapcsolataink bemutatása. A program elemei iskolánk weblapján is követhetőek, megtekinthetőek lesznek.

Részletek és jelentkezés >>
SZSZC Hansági Ferenc Szakképző Iskolájának Disszeminációja és "Looking forward looking back" SZSZC Krúdy Gyula Szakképző Iskolája,
Szeged
október 15-16., csütörtök, péntek Online A tervezett tevékenységeket főként online alapon tervezzük megvalósítani.
Intézményünk 2020. szeptember 1-től beolvadt a Szegedi SZC Krúdy Gyula Szakképző Iskolájába, ezért rendezvényünk egy részét egy Fotókiállítást a két intézmény közösen tervezi megrendezni az említett intézményben.A Fotókiállítást az egyes osztályok külön-külön látogatnák meg, hogy elkerüljük az egyes osztályok keveredését. Vészhelyzet esetére elkészítjük ennek digitális változatát is egy digitális képgalériában.
Egy külső helyszínen, az SZSZC Csonka János Technikumában is tervezünk egy meetinget, ahol Erasmus pályázati koordinátorunk bemutatná a 2019-es pályázatunkat, valamint megosztaná az SZSZC Hansági Ferenc Szakiskolájának 20 éves Erasmus tevékenységben szerzett pályázati tapasztalatait egy jövőbeni pályázó intézmény Idegen Nyelvi munkaközösségével.

Részletek és jelentkezés >>
Erasmus vetélkedő és kiállítás Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola október 15-16., csütörtök, péntek Online

A járványhelyzet miatt online versenyt rendezünk elsősorban iskolánk diákjai számára. A feladatlap a redmenta plattformra készül, így a közzététele nyilvános lesz, tehát bárki részt vehet rajta tanulóinkon kívül. A versennyel egy időben az előző évek projektjeit bemutató plakátkiállítást szervezünk. Ezek a plakátok, az iskola honlapján és az iskolaújságban megjelent beszámolók forrásként szolgának az online versenyhez.

Részletek és jelentkezés >> 

Looking forward looking back - Szegedi városi rendezvény, az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola szervezésében SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola,
Szeged
október 15-16., csütörtök, péntek Online Looking forward looking back:
Az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola koordinálásával megvalósuló városi Erasmus Day-hez csatlakozik intézményünk,  közös kiadvány szerkesztésében veszünk részt,  amelyben az elmúlt 7 éves időszak összegzéséé lesz a főszerep. A kiadványt online lehet olvasni, célunk, hogy a résztvevő szegedi középiskolák honlapján is megjelenjen.

Iskolai szinten a futó projektek kiutazási alatt készült képekből szeretnénk egy kiállítást rendezni az iskola aulájában

Részletek és jelentkezés >> 
Az Erasmus+ legjobb pillanatai a BSZC-ben Békéscsabai Szakképzési Centrum,
Békéscsaba
október 15-16., csütörtök, péntek Online Nemzetköziesítés a Békéscsabai Szakképzési Centrumban és tagiskoláiban

Válogatás a 2014-2020 között megvalósított Erasmus+ projektek legjobb pillanataiból.

Részeletek és jelentkezés >>
Erasmus Days 2020 Szegedi SzC Móravárosi Szakképző Iskola (SZTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium összefogásával több szegedi iskola együttműködésével),
Szeged
október 15-16., csütörtök, péntek Online Online kiadványt tervezünk megjelentetni az intézmény honlapján, a programra több szegedi (közép)iskolával közösen készülünk, ami azt jelenti, hogy a kiadványt közösen töltjük fel azokkal a tatalmi elemekkel, amelyek az elmúlt hét év Erasmus+ eseményeit mutatják be.Az online kiadvány minden iskola honalpján megjelenik, fotókkal illusztrált, informatív és érdekes linkeket tartalmazó formában.A Szegedi SzC Móravárosi Szakképző Iskola emellett tervezi a tanulóknak és felnőtteknek (pedagógusok/szülők, bárki érdeklődő) egy játékos online feladat elkészítést is, ami az Erasmus+ témaköréhez kapcsolódik.

Részletek és jelentkezés >> 
Utazz a krúdysokkal Európában! Szegedi SZC Krúdy Gyula Szakképző Iskola,
Szeged
október 15-16., csütörtök, péntek Online Ebben az évben a partnerországaink gasztronómiáját, kultúráját és mindennapi életét fedezhetik fel látogatóink fotókiállítás formájában.  Fiatal szakácsok, cukrászok, pincérek és turisztikai ágazaton tanuló diákjaink mutatják be, mit tanultak, tapasztaltak és kóstoltak az észtországi, finnországi, franciaországi, olaszországi, szlovákiai, spanyolországi és angliai mobilitások alatt.. A résztvevők fotóiból készült kiállítás egy hétig, október 15 - 22. között megtekinthető az iskola aulájában.

Részletek és jelentkezés >>
Erasmus+ tevékenységek a Szilyben (2019-2020-as tanév) Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum Szily Kálmán Technikum és Kollégium,
Budapest
október 16., péntek Online Élménybeszámolók megosztása iskolánk tanulóival, szüleivel, és másokkal. A vírushelyzet miatt az iskola közösségi tereiben képekkel alátámasztva mutatjuk be az előző tanév eseményeit, történéseit, a megvalósult mobilitásokat. Interjúkkal, powerpoint bemutatókkal egészítjük ki a képi forrásokat, amit elérhetővé teszünk az intézmény honlapján és facebook oldalán is.

Részletek és jelentkezés >>
Lubickoljunk a német szakmai szókincsben! Szegedi SZC Kőrösy József Közgazdasági Technikum,
Szeged
október 16., péntek Hibrid programok (online, offline elemekkel) - Bevezető kisfilm: a gyakornokok elvárásai és megnyilatkozásai kiutazás előtt:
- A diákok és kísérő tanárok prezentációs beszámolója a szakmai gyakorlatról.
- A partnerek értékelő visszajelzései (cégek értékelése, szülők és diákok elégedettségi kérdőíve).
- Europass Mobilitási Igazolvány ünnepélyes átadása.
- Záró kisfilm: hogyan valósultak meg a kiutazás előtt megfogalmazott elvárások.
2020.10.16. (péntek) – ErasmusDays 2020.
Lubickoljunk a német szakmai szókincsben!
On-line nyelvi játék online applikáción keresztül. Célközönség: az iskola 10-11-12. évfolyamának azon tanulói, akik német nyelvet tanulnak. Bekapcsolódási lehetőség telefonon keresztül a délelőtti órákban.

Részletek és jelentkezés >>

 

Felsőoktatás

Esemény címe Intézmény  Dátum Megvalósítás Leírás
#ERASMUSDAYS a Debreceni Egyetemen DEBRECENI EGYETEM, NEMZETKÖZI IRODA,
Debrecen
október 15., csütörtök Online 2020.10.15-én csütörtökön 09:30-11:30 között a Debreceni Egyetem HÖK Külügyi Bizottsága és az Erasmus Student Network Debrecen hallgatói a Debreceni Egyetem Főépülete előtt látják vendégül egyetmünk arra járó hallgatóit egy Erasmus+ reggelire, mely során a hallgatók az egyetem által kínált külföldi ösztöndíjprogramokról is tájékozódhatnak.
A délután folyamán pedig a Debreceni Egyetem Nemzetközi Irodája által menedzselt Erasmus Debrecen Facebook oldalán keresztül szeretnénk egy élő videó keretében megtartani a szokásos Mobility Cafét online kérdezz-felelek formában.

Részletek és jelentkezés >>
Mentünk, láttunk, visszamennénk! Budapesti Corvinus Egyetem,
Budapest
október 15-16-17., csütörtök, péntek, szombat Online Írásos és fotós beszámolók pályázata. Az Erasmus projektekben részképzésen vagy szakmai gyakorlaton 2018 óta részt vett Corvinusos hallgatók az útjukkal kapcsolatos fényképekkel pályázhatnak, feltölthetik a Budapesti Corvinus Egyetem facebook oldalára, ahol az ErasmusDays ideje alatt bárki szavazhat rájuk. A legtöbb like-ot gyűjtő képek közül az első 3 helyezett díjazásban részesül. Ugyanakkor az egyetem részére beküldött írásos beszámolókat kijelölt zsűri bírálja el, az első 3 helyezett itt is díjazásban részesül. Minden nyertes pályamű felkerül az egyetem honlapjára.

Részletek és jelentkezés >>
HATÁRTALAN HATÁS - Sikeres mobilitási projektek a felsőoktatási szektorban Tempus Közalapítvány,
Budapest
október 15., csütörtök Online Az idei Erasmus+ disszemniációs konferencia kapcsolódó rendezvényeként, az Erasmus Days programsorozat keretében szervezett műhelymunka alkalmával remek lehetőség nyílik rá, hogy megismerkedhessenek a felsőoktatási szektor sikeres mobilitási projektmegvalósítóinak tapasztalataival.

Részeletek és jelentkezés >>
ErasmusDays- New ideas, New Generation Nyíregyházi Egyetem,
Nyíregyháza
október 15., csütörtök Élő rendezvény Erasmus hallgatói élménybeszámoló előadások tartása,
Erasmus Student Network Nyíregyháza Candidate Section bemutatkozó előadás tartása,
A Nyíregyházi Egyetem Tuzson János Botanikus kertben virágültetés a Green Erasmus jegyében az Erasmus cserediákokkal és a Nyíregyházi Egyetem hallgatóival.

Az eseményt a Nyíregyházi Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Iroda facebook oldalán hamarosan meghirdetjük.

 

Felnőtt tanulás

Esemény címe Intézmény  Dátum Megvalósítás Leírás
Nyelvtanári workshop Antener Oktatásszervező Kft.,
Budapest
október 15., csütörtök Online Nyelvtanári workshop a mobilitással szerzett tapasztalatok felhasználására.

Részeletek és jelentkezés >> 
Hogyan építkezzünk zölden? - webinár LCA Center Egyesület,
Miskolc
október 16., péntek Online A környezettudatos házépítők részére ajánljuk ezt az eseményt, ahol egy ERASMUS+ projektben dolgozó szakemberek mondják el javaslataikat, hogy mire figyeljenek oda az emberek építkezéseik vagy felújításaik során. A szakemberek a bekerülő anyagok és szerkezeti elemek teljes életciklus szemléletének figyelembe vételével adnak ismertetőt az érdeklődök számára, amelynek segítségével könnyebben kialakíthatják az energiatakarékosság mellett, környezettudatosan is ingatlanjaikat. A webináron a BME, az ÉMI Nonprofit Kft és az LCA Center Egyesület szakemberei tartanak előadást.

Részeletek és jelentkezés >>
Rövidfilm bemutató - Négy évszak egy élő faluban tanfolyam Két Torony Nagyszékelyi Faluegylet,
Nagyszékely
október 15., csütörtök Online Ezen a csütörtökön tesszük közzé éppen októberre elkészülő mozgalmas kisfilmünket. A kisfilm Erasmus+ projektünk fő elemét, a vidéki természetes életmódot felfedező tanfolyamot mutatja be színesen, a résztvevők visszajelzéseivel tarkítva. A projektcsapatot és a tanfolyam résztvevőit is arra buzdítjuk, népszerűsítsék a filmet saját csatornáikon.

Részeletek és megtekintés >>
HangKút – kinyújtott fülek és hangok, játékos hangképző workshop Control Stúdió Egyesület,
Pécs
október 15., csütörtök Élő rendezvény Az ErasmusDays keretében egy főleg felnőtteknek és pedagógusoknak szóló, de egyéb érdeklődők számára is nyitott, játékos hangképző workshopot szeretnénk megvalósítani projektcsapatunk néhány tagjának a vezetésével. A részvétel nem igényel előképzettséget. A foglalkozást a tanulmányutaink során elsajátított improvizációs és könnyebb mozgással egybekötött, vokális színházi gyakorlatokból, hangképző és légzéstechnikákból állítanánk össze. Lényege a hang és a test kapcsolatának tudatosítása, az énekléshez és az egészséges hangadáshoz gyakran kapcsolódó szégyenérzet csökkentése, egymás és a saját hangunk figyelmes meghallása, valamint a szép és helyes ének- és beszédhang kereteinek kitágítása. A workshop időtartama 3 óra. A workshop résztvevőinek ideális, maximum létszáma 16-20 fő.

Részeletek és jelentkezés >> 
HEARTLand Élményakadémia,
Budapest
október 17., szombat Hibrid programok (online, offline elemekkel) HEARTLAND a saját lelki jól-létük világa, ahol az élménypedagógia és a művészeti önkifejezés eszközeivel találkozhatnak és erőforrásokat gyűjthetnek saját lelki ellenállóképességük erőssítése érdekében.
A workshop során három különbőző módszertanból merítünk és mutatjuk be a HEART projektben létrehozott innovatív eszköztárat és ezek kombinációját.
Mivel a HEART módszertana a kiégés megelőzés köré épült, így a workshopot ajánjluk egyrészt segítő szakmákban dolgozóknak, másrészt azoknak a vezetőknek, akik szeretnének szervezeti szinten eszközeket találni a lelki-ellenállóképességet támogató munkahelyi kultúra kialakítsára.

Részeletek és jelentkezés >>

Ifjúság

Esemény címe Intézmény  Dátum Megvalósítás Leírás
AFLATOT - kisgyermekek szociális és pénzügyi készségfejlesztése az óvodai nevelésben Módszertani workshop pedagógusoknak és kisgyerekekkel foglalkozó szakembereknek Csoport-téka Egyesület október 15., csütörtök Online Programunkban, az Aflatot programban óvodapedagógusokat képezünk annak érdekében, hogy a kora-gyermekkori nevelésben megalapozzák a gyermekek szociális és pénzügyi készségeit azért, hogy felnőve tudatosan irányítsák az életüket. Az óvodapedagógusoknak szóló képzésünk 2020.január óta akkreditált.Program bemutató workshop tervezett programja:
2 x 1,5 órás interaktív foglalkozás az alábbi témákat érintve:
– Az Aflatot program bemutatása
– Az Aflatot öt oktatási alaptéma megismertetése
– Közös interaktív játékos feladatok az Aflatot módszertani kézikönyv alapján
– Beszélgetés, kérdések megvitatása
Kinek ajánljuk?
Óvodavezetőknek, érdeklődő, szemléletmegújításra nyitott pedagógusoknak, akik szeretnék megújítani az óvodai programjukat, szülőknek és gyerekekkel foglalkozó szakembereknek, akik szeretnének többet tudni az erőforrások tudatos felhasználásáról, pénzügyi tudatosságról gyermekkorban.

Részletek és jelentkezés >> 

 

Utolsó módosítás: 2020.10.14.