Meghirdetésre került a 2019-2020-as tanévre vonatkozó pályázati felhívás!

Campus Mundi
pályázati felhívás felsőoktatási hallgatók számára államközi egyezmények keretében megvalósuló külföldi részképzésre, Stipendium Hungaricum partnerek irányába

A Tempus Közalapítvány (TKA) a Campus Mundi – felsőoktatási mobilitási és nemzetköziesítési program (EFOP-3.4.2-VEKOP/15) - projekt keretében ösztöndíjpályázatot hirdet a 2019/2020-as tanévben  államközi egyezmények keretében megvalósuló részképzés kiegészítő támogatására felsőoktatási hallgatók számára.

Magyarországnak számos országgal van kétoldalú nemzetközi – kormányközi vagy tárcaközi – oktatási, tudományos és kulturális együttműködési megállapodása (a továbbiakban „államközi egyezmény”). A pályázat célja, hogy ösztöndíjat biztosítson felsőoktatási hallgatóknak olyan mobilitási programok megvalósításához, amelyeket államközi egyezmények biztosítanak a Stipendium Hungaricum Program partnerországaiban/-területein (a továbbiakban „célországok”). Az ösztöndíj így egy lehetőség a külföldi partnerek által biztosított ösztöndíj (pl. tandíjmentesség) kiegészítésére.

Ezen tevékenységek során a hallgatók az itthoni tanulmányaikhoz szorosan kötődő, alap-, mester- vagy doktori képzésre vonatkozó részképzéseken vesznek részt, amelyek lehetővé teszik a nemzetközi hallgatói tudományos életbe történő bekapcsolódást, megjelenést, kutatási tevékenységet, szakmai és interkulturális tapasztalatszerzést, mely a hallgatók hazai képzésébe beépül, és a magyar munkaerőpiacon való elhelyezkedésben előnyt biztosít. A részképzés során a fogadó intézményben legalább 10, sikeresen teljesített ECTS – vagy azzal egyenértékű – kreditet kell szereznie a hallgatóknak. Kreditrendszer hiányában vagy kutatási tevékenység esetén minimum heti 20 óraszámban kell sikeresen kurzusokat teljesíteni, melyet a fogadó intézménynek igazolnia kell.

Az ösztöndíj lehetőséget adhatnak továbbá kifejezetten szakdolgozat, doktori képzésben részt vevő hallgatók esetén a disszertáció megírásához szükséges kutatómunkára is. A kutatási célú kiutazás szándékát a pályázati felületen szükséges jelezni. A kutatás során a fogadó intézményben minimum heti 20 óraszámban kell kutatásokat végezni, melyet a fogadó intézménynek igazolnia kell.

Mivel ez az ösztöndíjtípus államközi egyezményeken alapul, pályázni kizárólag az 1. sz. mellékletben megjelölt tevékenységekre és célországokba lehet, melyek jelen pályázati felhívás megjelenésekor a következőek: Albán Köztársaság, Algériai Népi Demokratikus Köztársaság, Belarusz Köztársaság, Egyiptomi Arab Köztársaság, Georgia (Grúzia), Indiai Köztársaság, Indonéz Köztársaság, Iráni Iszlám Köztársaság, Izrael Állam, Jordán Hásimita Királyság, Kenyai Köztársaság, Kínai Népköztársaság, Kuvaiti Állam, Libanoni Köztársaság, Macedón Köztársaság, Marokkói Királyság, Mongólia, Oroszországi Föderáció, Pakisztáni Iszlám Köztársaság, Palesztin Autonómia, Thaiföldi Királyság, Tunéziai Köztársaság, Türkmén Köztársaság, Ukrajna, Üzbég Köztársaság és Vietnami Szocialista Köztársaság.

 

A pályázati dokumentumok

A 2019-2020-as tanévre vonatkozó pályázati felhívás megtekinthető ide kattintva.

A 2019-2020-as tanévre vonatkozó pályázati felhívás 1. sz. melléklete megtekinthető ide kattintva.

A 2019-2020-as tanévre vonatkozó pályázati felhívás 2.sz. melléklete megtekinthető ide kattintva.

 

A pályázati határidők

Összes ország (Izrael és Egyiptom kivételével): 2019. február 17.
Izrael és Egyiptom esetében a határidő 2018. december 16-án lejárt.
 

A pályázás módjáról ide kattintva érheti el az aktuális információkat! Kérjük, hogy figyelmesen olvassa végig a dokumentumot! 

 

Ezúton tájékoztatjuk a Kínába pályázó hallgatókat, hogy a pályázati beadási határidőt Kína esetében meghosszabbítottuk, így Kína vonatkozásában is a központi beadási határidőig, azaz 2019. február 17-ig várjuk a pályázatokat.

  

Felhívjuk az Oroszországba pályázó hallgatók figyelmét, hogy az államközi ösztöndíjak keretében meghirdetett Campus Mundi részképzésre, a 2019/2020-as tanévre Oroszországba pályázó hallgatóknak előrehozott határidővel kell beadniuk a pályázatukat az orosz félhez.

A pályázati határidő az orosz félhez: 2019. január 17.

Az Orosz Kulturális Központ felhívása a következő linken érhető el: http://ruscenter.hu/beta/upimg/HighEducation_hu.pdfAz orosz félhez történő pályázással kapcsolatban az Orosz Kulturális Intézethez tudnak fordulni az alábbi elérhetőségeken: Alina Urazbekova (06-1-332-21-54, e-mail: aa.urazbekova@ruscenter.hu), vagy Dmitrij Hudorenkó (tel.: 06-1-332-21-54, e-mail: khudorenko@ruscenter.hu). Az oroszul nem beszélő jelentkezők Fazekas Eszterhez fordulhatnak tájékoztatásért (tel.: 06-1-332-21-54)

Felhívjuk a figyelmet, hogy csak azokat a pályázatokat tudjuk elfogadni, akik az orosz félhez is pályáztak. 

 

Kapcsolattartók a Tempus Közalapítványnál

Amennyiben az államközi egyezmények keretében megvalósuló külföldi részképzési pályázati felhívás elolvasása után is kérdése merülne fel, kérjük általános kérdésekben a Tempus Közalapítvány általános ügyfélszolgálatát keresse. Speciális kérdésekben pedig mindig az adott célországért felelős kollégát kell keresnie. A kollégák elérhetőségét a felhívás 1. sz. mellékletében, valamint honlapunk "Munkatársak" menüpontja alatt a Study in Hungary egység résznél találja: https://tka.hu/538/munkatarsak  

 

A pályázati felület

A pályázás módjáról ide kattintva érheti el az aktuális információt! Kérjük, hogy figyelmesen olvassa végig a dokumentumot!

 

Utolsó módosítás: 2019.06.17.