Meghirdetésre került a 2018-2019-es tanévre vonatkozó pályázati felhívás! Kína és Izrael esetén előrehozott határidő!

Campus Mundi
pályázati felhívás felsőoktatási hallgatók számára államközi egyezmények keretében megvalósuló külföldi részképzésre, Stipendium Hungaricum partnerek irányába

A Tempus Közalapítvány (TKA) a Campus Mundi – felsőoktatási mobilitási és nemzetköziesítési program (EFOP-3.4.2-VEKOP/15) - projekt keretében ösztöndíjpályázatot hirdet a 2018/2019-es tanévben  államközi egyezmények keretében megvalósuló részképzés kiegészítő támogatására felsőoktatási hallgatók számára.

Magyarországnak számos országgal van kétoldalú nemzetközi – kormányközi vagy tárcaközi – oktatási, tudományos és kulturális együttműködési megállapodása (a továbbiakban „államközi egyezmény”). A pályázat célja, hogy ösztöndíjat biztosítson felsőoktatási hallgatóknak olyan mobilitási programok megvalósításához, amelyeket államközi egyezmények biztosítanak a Stipendium Hungaricum Program partnerországaiban/-területein (a továbbiakban „célországok”). Az ösztöndíj így egy lehetőség a külföldi partnerek által biztosított ösztöndíj (pl. tandíjmentesség) kiegészítésére.

Ezen tevékenységek során a hallgatók az itthoni tanulmányaikhoz szorosan kötődő, alap-, mester- vagy doktori képzésre vonatkozó részképzéseken vesznek részt, amelyek lehetővé teszik a nemzetközi hallgatói tudományos életbe történő bekapcsolódást, megjelenést, kutatási tevékenységet, szakmai és interkulturális tapasztalatszerzést, mely a hallgatók hazai képzésébe beépül, és a magyar munkaerőpiacon való elhelyezkedésben előnyt biztosít. Lehetőséget adhatnak továbbá kifejezetten szakdolgozat, doktori képzésben részt vevő hallgatók esetén a disszertáció megírásához szükséges kutatómunkára is.

Mivel ez az ösztöndíjtípus államközi egyezményeken alapul, pályázni kizárólag az 1. sz. mellékletben megjelölt tevékenységekre és célországokba lehet, melyek jelen pályázati felhívás megjelenésekor a következőek: Albán Köztársaság, Algériai Népi Demokratikus Köztársaság, Belarusz Köztársaság, Egyiptomi Arab Köztársaság, Georgia (Grúzia), Indiai Köztársaság, Indonéz Köztársaság, Iráni Iszlám Köztársaság, Izrael Állam, Jordán Hásimita Királyság, Kínai Népköztársaság, Kuvaiti Állam, Libanoni Köztársaság, Macedón Köztársaság, Marokkói Királyság, Mongólia, Oroszországi Föderáció, Pakisztáni Iszlám Köztársaság, Palesztin Autonómia, Tunéziai Köztársaság, Türkmén Köztársaság, Ukrajna és Vietnami Szocialista Köztársaság.

 

A pályázati dokumentumok

A 2018-2019-es tanévre vonatkozó pályázati felhívás megtekinthető ide kattintva.

A 2018-2019-es tanévre vonatkozó pályázati felhívás 1. sz. melléklete megtekinthető ide kattintva.

A 2018-2019-es tanévre vonatkozó pályázati felhívás 2.sz. melléklete megtekinthető ide kattintva.

 

 

A pályázati határidők

Összes ország (Kína kivételével): 2018. február 25.

Kína esetében: 2018. január 24.

 

Kapcsolattartók a Tempus Közalapítványnál

Amennyiben az államközi egyezmények keretében megvalósuló külföldi részképzési pályázati felhívás elolvasása után is kérdése merülne fel, kérjük általános kérdésekben a Tempus Közalapítvány általános ügyfélszolgálatát keresse. Speciális kérdésekben pedig mindig az adott célországért felelős kollégát kell keresnie. A kollégák elérhetőségét honlapunk "Munkatársak" menüpontja alatt a Study in Hungary egység résznél találja: http://tpf.hu/538/munkatarsak 

 

A pályázati felület

A pályázati felület a https://cwp.scholarship.hu/ oldalon érhető el.

Regisztráció és az önéletrajzi alapadatok megadás után az "Új folyamat/dokumentum indítása" gombra kell kattintani, majd a "Campus Mundi SH pályázatok" sor (tehát nem a "Campus Mundi pályázatok" sor!) melletti "Indít" gombra. Ezt követően a három lehetőség közül ki kell választani a megfelelő kategóriát a célország tekintetében.

 

 

FIGYELEM! 
Megjelent az orosz pályázati felhívás az OROSZORSZÁGI részképzésre jelentkezők részére:

Az orosz fél megküldte saját pályázati feltételeit, 2018. március 7-i beadási határidővel.  Ahhoz, hogy sikerüljön a pályázatuk az orosz félnél is, mielőbb jelentkezzenek az Orosz Kulturális Intézetben a következők szerint: http://ruscenter.hu/beta/upimg/studinrus2018hu.pdf

A sikeres pályázat feltétele, hogy az orosz fél által kért feltételeknek is megfeleljenek és beadják az általuk kért dokumentumokat az orosz fél által megadott határidőig, 2018. március 7-ig. Így a Tempus Közalapítvány mellett az Orosz Kulturális Intézethez is szükséges pályázni. A kiutazáshoz mindkét fél jóváhagyására szükség van. Mivel a Tempus Közalapítványhoz benyújtott pályázatokról szóló döntés március 7-ig még nem születik meg, így rendhagyó módon minden, az e program keretében Oroszországba pályázónak jelentkeznie kell az orosz fél pályázatára.

Kérjük, kérdéseikkel forduljanak az Orosz Kulturális Intézethez; Dmitrij Hudorenkóhoz vagy Alina Urazbekovához (1 3322154).

Utolsó módosítás: 2018.07.18.