Ötletek, tippek a megfelelő partnerintézmények megtalálásához

Van már projektötletük, de még nincsen hozzá partnerük? Szívesen csatlakoznának egy formálódó együttműködéshez? Számos lehetőség áll az Önök rendelkezésére, melyeket az alábbiakban gyűjtöttünk össze.

Érdemes az intézménye, a munkatársak, a felnőtt tanulók nemzetközi kapcsolatait, valamint a testvérvárosi kapcsolatokat is mozgósítani.

***

Több partnerkereső adatbázis és felület is elérhető a világhálón, melyet kifejezetten az oktatási/képzési programokban részt venni kívánó intézmények számára készítettek. Kényelmesen böngészhetnek az együttműködésre nyitott intézmények között, illetve feltölthetik saját intézményüket és projektötletüket.

Nemzeti irodák saját felületei

Néhány nemzeti iroda önálló partnerkereső felületet is biztosít a pályázók számára, melyeken az Erasmus+ program bármelyik pályázatához kereshet partnert:

a Tempus Közalapítvány partnerkereső adatbázisa 
Litvánia: http://www.smpf.lt/lt/partners
Horvátország: http://www.mobilnost.hr/en/content/partner-search 
Németország: http://www.partnerschulnetz.de/

EPALE Partner Search Facility

Az Európai Bizottság által létrehozott EPALE oldalon lehetőség nyílik projektötletek, illetve felnőttkori tanulással foglalkozó szervezetek között keresni, továbbá saját partnerkeresést feltölteni: https://ec.europa.eu/epale/en/partner-search
Partnerkeresés feltöltésére előzetes regisztráció után nyílik lehetőség. A regisztráció során a következő adatok megadására van szükség:

LLP Partner Search

Bár az LLP program 2013-ban lezárult, ezen a felületen az Erasmus+ pályázatokhoz is kereshet partnereket: http://llp.teamwork.fr/partner_search/home.php

EU Projects Partner Finding

A Linked in közösségi oldalon regisztráció nélkül is elérhető partnerkeresések akár mobilitási típusú projektekhez is: http://www.linkedin.com/groups/EU-PROJECTS-PARTNER-FINDING-4287623

EU Projects Partner Finding

Ez a felület a Facebookon érhető el: https://www.facebook.com/pages/EU-PROJECTS-PARTNER-FINDING/110101895709424?fref=ts

***

Az Erasmus+ programban részt vevő országok nemzeti irodái partnerkereső szemináriumokat szerveznek lehetséges pályázóknak, melyek nagyszerű alkalmat nyújtanak a résztvevők személyes megismerésére valamint a célok, projektötletek összehangolására.

Erasmus+ Partnerkereső szemináriumok pályázat

1. Pályázat célja:

Partnerkereső szemináriumokat az Erasmus+ programban részt vevő országok nemzeti irodái szervezik meghatározott témákban azzal a céllal, hogy a hasonló téma iránt érdeklődő, de nemzetközi partnerekkel nem rendelkező szervezetek képviselői találkozhassanak, megismerkedhessenek egymással egy közös nemzetközi projekt későbbi kidolgozásának reményében. A szemináriumokon a résztvevők tájékoztatást kapnak a pályázati lehetőségekről és feltételekről, majd szervezett keretek között keresnek (és találnak) elképzeléseiknek megfelelő partner intézményeket.

2. Pályázásra jogosultak köre:

A pályázó intézménynek az adott szektorhoz, illetve az adott szeminárium témájához kapcsolódnia kell.

3. Támogatható tevékenységek:

Nemzeti irodák által rendezett Erasmus+ partnerkereső szemináriumokon való részvétel.

4. Pályázati feltételek:

5. Prioritások:

Azon intézmények pályázatait, akiknek nincs az érintett szektorban és pályázattípusban nyertes Erasmus+ pályázata a bírálat során előnyben részesítjük.

6. Támogatás mértéke:

A maximálisan elnyerhető támogatás kiutazónként 1000 euró, ami az utazási költségekhez, a partnerkereső szeminárium részvételi díjához, illetve releváns esetben a vízum költségeihez járul hozzá. A ténylegesen felmerült költségek 5 %-át a pályázóknak saját forrásból kell biztosítaniuk. Fogyatékossággal élő személy kiutazásának többletköltségére az 1000 euró/fő költséghatár felett igényelhető támogatás. Ez esetben a pályázatban be kell mutatni a fogyatékosság természetét és indokolni kell az ebből adódó plusz támogatás szükségességét.

7. Jelenleg nincs pályázható partnerkereső szeminárium (kérjük, látogasson vissza a későbbiekben)!

8. Pályázat benyújtásának lépései:

9. Támogatott pályázóknak

Utolsó módosítás: 2016.09.09.