Hogyan vehetünk részt aktívan Európa közös építésében? / How can we take part actively in creating Europe together?

Mozaik a magyar koordinálású projektekről az Európa a polgárokért programban / A Compilation of Projects from Hungary

2014 | Kézikönyvek, módszertani gyűjtemények, Európa a polgárokért, Angol nyelvű kiadványok

Európa a polgárokért / Europe for Citizens A Compilation of Projects from Hungary 2014

Az Európai Unió Európa a polgárokért programjának célja, hogy segítse a polgárokat az Unió történelmének, működésének alaposabb megismerésében, az uniós szakpolitikák és döntéshozatali folyamatok megértésében, miközben aktív szerepvállalásra és demokratikus részvételre ösztönzi őket.

Magyarország az egyik legaktívabb ország a programban, és az elmúlt időszakban is nagyon sok érdekes magyar koordinálású projekt született. Fontosnak tartjuk, és a program nemzeti információs pontjaként hozzá is járulunk, hogy ezek a tevékenységek minél szélesebb körben ismertté váljanak – ennek egyik eszköze ez a kiadvány is.

Azt reméljük, hogy a bemutatott példák kézzelfoghatóvá teszik az Európa a polgárokért program céljait és lehetőségeit, a tapasztalatok megosztása pedig segíti akár a többi pályázót, akár az európai ügyek iránt érdeklődőket, miközben inspirációt ad az aktív részvételhez, az európaiság megéléséhez.

A kiadvány a forrás megjelölésével szabadon felhasználható.

Méret: 19,0 MB
Kiterjesztés: PDF

Letölthető

***

EN

The aim of the Europe for Cizitens programme is to contribute to the citizens’ understanding of the European Union, its work, history and diversity. The programme also aims to develop the citizens’ comprehension of the EU policy-making processes while it encourages active democratic participation of citizens at EU level, as well.

Hungary is one of the most active states in the programme, and a lot of interesting Hungarian projects were implemented recently. As a Europe for Citizens Contact Point we consider it very important to take part in the dissemination of these activities.

We hope that the collected project examples make the aims and opportunities of the Europe for Citizens programme more understandable and concrete, besides, the shared experience can help the other applicants and those who are interested in European issues, too. Hopefully the articles also give inspiration for active participation and the understanding of European values.

 

The publication may be freely used with marking the source.

Size: 19,0 MB
Format: PDF

Download