Europass – Erasmus+ Karriernap – készülj fel velünk az álláskeresésre!

Merre induljak el az iskola befejezése után? Mit írjak az önéletrajzomba? Hogyan mutassam be a külföldi szakmai gyakorlatomat?

Időpont: 2018.10.17. (szerda) 10:00-15:00-ig
Helyszín: Tempus Közalapítvány – Nemzeti Europass Központ, Budapest, Kéthly Anna tér 1.

Az Europass - Erasmus+ Karriernapon ezekre a kérdésekre kaphatsz választ HR- és karrier-tanácsadóinktól!

A kiscsoportos tanácsadások témakörei:

 1. Önéletrajzírás és álláskeresési technikák, csatornák 

A szeminárium célja, hogy a résztvevők sikeresen tudják elkezdeni az álláskeresést. A modulban csoport coaching segítségével keressük olyan kérdésekre a választ, mint pl. „Nincs állásom!” - ez a valódi probléma? Hogyan gondolkodnak a munkaadók? Mi a sikeres pályázási folyamat titka? Hol keressünk, és hol ne keressünk állást?

A műhelymunkát vezeti: Filáj Gábor, az Umbrella Consulting Kft. ügyvezető igazgatója, okleveles business coach

 2. Munkavállalói énem 

„Ki is vagyok én? Hová is szeretnék eljutni? Milyennek látnak engem mások a munkaerőpiacon? Milyennek lát a leendő főnököm?” A műhely során a résztvevők közös akció keretében térképezik fel, hogyan is tekintenek a munkavállalásra és hogyan tekint rájuk a munkaerőpiac. Kísérletet teszünk arra, hogy a róluk alkotott képet érdekesebbé és hitelesebbé formáljuk.

A műhelymunkát vezeti: Svéda Dóra, humánerőforrás szakértő, tréner

 3. Tanácsok és dokumentumok az álláskereséshez itthon és külföldön 

A workshop a külföldi tapasztalatszerzés témában nyújt hasznos információkat. Az első felében a külföldi munkavállalás buktatóit és elkerülésüket tekintjük végig: hogyan tervezzünk külföldi munkavállalást, hol keressünk munkát itthonról, hogyan tudunk jól felkészülni, mi az a kulturális sokk és hogyan kezeljük. A workshop második felében az Europass dokumentumok kerülnek bemutatásra, amelyek a hazai és külföldi munkavállalás során is segítséget jelentenek az álláskereséshez.

A műhelymunkát vezeti: Baranyi Diána és Ertsey Dorottya, Europass munkatársak, Farkas László, EURES koordinátor 

Jelentkezési határidő: 2018. október 10.

A szakképzési mobilitási projektekben érintett pedagógusok számára szervezett Karriernap az iskolában: pedagógusoknak szóló tájékoztató és műhelymunka, illetve jelen rendezvény egymással párhuzamosan, azonos idősávban és helyszínen valósul meg. Kérjük, ha Ön pedagógusként érdeklődik, ezen az oldalon regisztráljon. >>

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A részvételről kérésre igazolást állítunk ki.

Amennyiben kérdésed merülne fel, az europass@tpf.hu email címen, illetve a 06 1 236 5050-es telefonszámon állunk rendelkezésedre.

Utolsó módosítás: 2018.09.18.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Rendszerünk rögzítette a regisztrációját, melynek elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön a Tempus Közalapítvány legfrissebb híreiről, rendezvényeiről, kiadványairól és a legfontosabb pályázati információkról!

Üdvözlettel,
Tempus Közalapítvány