Élményalapú tanulás

Konferencia a Tempus Közalapítvány szervezésében

Időpont: 2019.05.30. 10:00-15:50
Helyszín: Danubius Hotel Flamenco, 1113 Budapest, Tas vezér u. 3-7.

Hogyan használhatóak a gyakorlatban az oktatás, a képzés és az ifjúsági munka során az Erasmus+ projektek eredményei? Milyen pedagógiai, módszertani újítások tehetik sikeresebbé az oktatás-képzés és ifjúság területén működő intézményeket?

A konferencia fókuszában az élményalapú tanulás, ill. azok az Erasmus+ projektek állnak, amelyek innovatív módszerekkel tettek és tesznek:

  • a magas színvonalú, interaktív, valódi tanulást támogató oktatás támogatásáért,
  • az inkluzív oktatási szemlélet megerősítéséért és az esélyegyenlőség növeléséért,
  • a pedagógiai, módszertani megújulásért, a tanárok tudásának és készségeinek fejlesztéséért,
  • valamint a szektorok közti együttműködések elősegítéséért.

Az Erasmus+ Nívódíjak ünnepélyes átadását követően a díjjal jutalmazott intézmények / szervezetek a szakmai közönséggel is megosztják tapasztalataikat.

A rendezvényre várjuk a köznevelés, szakképzés, felnőtt tanulás, felsőoktatás és az ifjúsági munka területén aktív intézmények és szervezetek vezetőit, oktatóit, munkatársait, valamint szakmai szervezetek, fórumok képviselőit, az érintett szektorokért felelős döntéshozókat és szakértőket.

A szakmai konferencián való részvétel díjtalan, de a programra kizárólag az előre regisztrált és visszaigazolt résztvevőket tudjuk fogadni! 

A regisztráció határideje: május 23.

Program:

9:00-10:00 Regisztráció
10:00-10:40

Köszöntők

Dr. Navracsics Tibor, Oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és sportügyekért felelős uniós biztos, Európai Bizottság
Dr. Bódis József, Oktatásért felelős államtitkár, Emberi Erőforrások Minisztériuma
Tordai Péter, Igazgató, Tempus Közalapítvány

10:40-11:10 Nívódíjátadó a legkiválóbb köznevelési, szakképzési és ifjúsági Erasmus+ projekteknek
11:10- 11:30

Előadás az élményalapú tanulásról

Bányai Sándor, Kalandok és Álmok Szakmai Műhely vezetője

11:30-11:50 Kávészünet
11:50-13:20

PÁRHUZAMOS MŰHELYEK I.

Műhelymunka innovatív Erasmus+ projektek megvalósítóival
A köznevelés, szakképzés és ifjúsági szektor területéről felkért kiemelkedő színvonalú projektek rövid leírását itt olvashatja el. Öt párhuzamos műhely közül választhatnak.

Az Erasmus+ felnőtt tanulás világa
A felnőtt tanulás területén két kiemelkedő projekt mutatkozik be az élményalapú tanulást fókuszba állítva. A projektek rövid leírását itt találja. Két egymást követő műhely közül választhatnak.

Digitális Erasmus+ a felsőoktatásban
Kihívások a digitális Erasmus+ program kapcsán: Online Learning Agreement, Erasmus Without Paper - 90 perces műhely kizárólag a felsőoktatási szektorban dolgozók számára.
Kérjük a műhelyválasztásnál vegye figyelembe, hogy ez a műhely 90 perces, ezért a regisztrációnál mind a két idősávban ezt válassza!

13:20-14:20 Ebédszünet
14:20-15:50

PÁRHUZAMOS MŰHELYEK II.

Élmény-módszertan
Interaktív, kiscsoportos módszertani bemutatók a köznevelés, szakképzés, felnőtt tanulás és ifjúsági szektor iránt érdeklődők számára. A bemutatók rövid leírását itt olvashatja el. Hat műhely közül választhatnak.

A rendezvény az Európai Bizottság, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával valósul meg.


REGISZTRÁCIÓ

A regisztrációval hozzájárul, hogy Önről, mint Résztvevőről a rendezvény alkalmával képi, videó- és hangfelvételek készüljenek, amelyek kapcsán a Tempus Közalapítvány a Résztvevő tekintetében térben, időben, és felhasználási módban korlátlan, átruházható felhasználási jogosultságot szerez. A Tempus Közalapítvány a Résztvevő relációjában korlátozás nélkül jogosult a megjelenítés hasznosítására, felhasználására, többszörözésére, közzétételére, átdolgozására, nyilvánosságra hozatalára, nyilvánossághoz közvetítésére anélkül, hogy a Résztvevő részére ezért bármilyen módon ellenszolgáltatást kellene nyújtania. Az előzőek szerinti megjelenítések kapcsán a Résztvevő semmilyen követeléssel nem élhet a Tempus Közalapítvánnyal, illetve a kifejezetten a Közalapítvány felkérésére dolgozó fotós, videós, vagy sajtómunkatársakkal szemben.


* - kötelező mezők

Intézmény/szervezet*


Melyik szektorban dolgozik?*

Honnan hallott a rendezvényről?*

PÁRHUZAMOS MŰHELYEK I.
Kérjük, hogy idősávonként válasszon egyet!

I. IDŐSÁV: 11:50-12:30 között*
Kérjük vegye figyelembe, hogy a műhelyek férőhely kapacitástól függően betelhetnek. A betelt műhelyeket levesszük a regisztrációs ívről. Megértésüket köszönjük!


II. IDŐSÁV: 12:40-13:20 között*
Kérjük vegye figyelembe, hogy a műhelyek férőhely kapacitástól függően betelhetnek. A betelt műhelyeket levesszük a regisztrációs ívről. Megértésüket köszönjük!


PÁRHUZAMOS MŰHELYEK II.
Kérjük, hogy idősávonként válasszon egyet!

I. IDŐSÁV: 14:20-15:00 között*
Kérjük vegye figyelembe, hogy a műhelyek férőhely kapacitástól függően betelhetnek. A betelt műhelyeket levesszük a regisztrációs ívről. Megértésüket köszönjük!
II. IDŐSÁV: 15:10-15:50 között*
Kérjük vegye figyelembe, hogy a műhelyek férőhely kapacitástól függően betelhetnek. A betelt műhelyeket levesszük a regisztrációs ívről. Megértésüket köszönjük!A rendezvény regisztrációval megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a rendezvényen való részvételemhez megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje.*


Hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány egyéb, a jelen rendezvény témájához hasonló eseményekről a megadott elérhetőségemre értesítést küldjön.Kérjük, írja be az alábbi számot*

Utolsó módosítás: 2019.05.22.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


Rendszerünk rögzítette a regisztrációját, melynek elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön a Tempus Közalapítvány legfrissebb híreiről, rendezvényeiről, kiadványairól és a legfontosabb pályázati információkról!

Üdvözlettel,
Tempus Közalapítvány