Pályázatírást támogató szeminárium - Eredményes Erasmus+: Motiváltabb tanulók, tudatosabb kollégák a tanulói és tanári mobilitásokban

A szemináriumon olyan projektek tervezésében szeretnénk támogatni az érdeklődő szakképző intézményeket, amelyek összhangban állnak intézményfejlesztési céljaikkal. Amellett, hogy részletesen ismertetjük a tanulási eredmény alapú megközelítést és az abban rejlő szakmai lehetőségeket, konkrétan hasznosítható ötletekkel is segítjük majd a pályázókat. A rendezvény interaktív, az előadások mellett kiscsoportos munkában, közösen gondoljuk át a legfontosabb kérdéseket, ami megkönnyíti majd a pályázatok munkaprogramjának tervezését.

Időpont: 2019.12.11. 2019.12.12.
Helyszín: Tempus Közalapítvány (1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1., 6. emelet, Athén terem)

Téma:

A két napos szemináriumon részletesen kibontjuk a pályázatíró szemináriumok tartalmi elemeit: gyakorlati jártasságot szerezhetnek tanulási eredmény alapú munkaprogramok írásában és azok mérési- értékelési kritériumainak kidolgozásában. Az európai mobilitási trendeken túl bemutatjuk, hogyan javíthatják ECVET (Európai Szakoktatási és Szakképzési Kreditrendszer) eszközök alkalmazásával a mobilitási gyakorlatok hasznosulását, és az eredményeik fenntarthatóságát. A szeminárium résztvevőinek lehetősége lesz a közös gondolkodásra a Nemzeti ECVET szakértői hálózat két szakértőjével is. A szeminárium1 során a következő kérdéseket járjuk körül: 

 • Miért jó az intézményeknek a tanulási eredmény alapú gondolkodás?
 • Hogyan valósítsunk meg tanulási eredmény szemléletű mobilitási projekteket?
  • az intézményi fejlesztési igények
  • projektcélok és várt hatások tükrében 

Figyelem, az első 30 résztvevő jelentkezését tudjuk elfogadni, ezért javasoljuk, hogy részvételi szándékukat mielőbb jelezzék. Kérjük, hogy intézményenként egy, maximum 2 fő regisztráljon (ez esetben az intézményvezető/döntéshozó és projektkoordinátor). Mivel a két napos képzés tematikája egymásra épülő, ezért jelentkezésüket csak abban az esetben tudjuk elfogadni, ha mindkét napon részt tud venni az intézményből ugyanaz a személy. 

A két napos szeminárium során a résztvevők

 • az első napon:
  • megismerik a tanulási eredmények írásának alapelveit
  • elsajátítják a tanulási eredmények strukturális és tartalmi elemeit
  • képesek lesznek a formai követelmények betartásával és a nyelvi szerkezeti elemek használatával tanulási eredményeket megfogalmazni
  • gyakorlatot szereznek tanulási eredmények írásában adott Erasmus+mobilitási gyakorlatokra
 • a második napon:
  • megismerik az értékelés szerepét és formáit a tanulási- tanítási folyamatban
  • korszerű mérési-értékelési kritériumokat ismernek meg
  • Erasmus+ mobilitási gyakorlat tanulási eredményeihez értékelési kritériumokat fogalmaznak meg, rendelnek hozzá
  • mobilitási gyakorlat tanulási eredményeinek mérési módszereit dolgozzák ki

A rendezvény beszámítható a pedagógusok évenkénti kötelező továbbképzésébe, amelyről részvételi igazolást állítunk ki a 2011. évi CXC. törvény (a nemzeti köznevelésről) 94.§-a (4) bekezdésének f) pontjában foglaltakhoz kapcsolódó 277/1997 (XII.22.) Kormányrendelet 5.§-a (3) bekezdésének c) pontja alapján. A dokumentumot azon résztvevők számára készítjük el, akik a rendezvény elején és legvégén is aláírták a jelenléti ívet. 

Jelentkezés: A rendezvényen való részvétel díjtalan, de előzetes regisztráció szükséges az alábbi űrlap kitöltésével.
A jelentkezési határidő: 2019. december 5. csütörtök

 

1 A szeminárium tematikáját a Nemzeti ECVET szakértői hálózat fejlesztette, a projektet az Európai Bizottság finanszírozza.

 


REGISZTRÁCIÓ

A regisztrációval hozzájárul, hogy Önről, mint Résztvevőről a rendezvény alkalmával képi, videó- és hangfelvételek készüljenek, amelyek kapcsán a Tempus Közalapítvány a Résztvevő tekintetében térben, időben, és felhasználási módban korlátlan, átruházható felhasználási jogosultságot szerez. A Tempus Közalapítvány a Résztvevő relációjában korlátozás nélkül jogosult a megjelenítés hasznosítására, felhasználására, többszörözésére, közzétételére, átdolgozására, nyilvánosságra hozatalára, nyilvánossághoz közvetítésére anélkül, hogy a Résztvevő részére ezért bármilyen módon ellenszolgáltatást kellene nyújtania. Az előzőek szerinti megjelenítések kapcsán a Résztvevő semmilyen követeléssel nem élhet a Tempus Közalapítvánnyal, illetve a kifejezetten a Közalapítvány felkérésére dolgozó fotós, videós, vagy sajtómunkatársakkal szemben.


* - kötelező mezők

Legmagasabb iskolai végzettség
igazoláshoz

Szakmacsoport*


Vett már részt hasonló pályázatíró rendezvényen?*


Az intézményének volt már támogatott Erasmus+ szakképzési mobilitási projektje?*


A rendezvény regisztrációval megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a rendezvényen való részvételemhez megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje.*


Hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány egyéb, a jelen rendezvény témájához hasonló eseményekről a megadott elérhetőségemre értesítést küldjön.Kérjük, írja be az alábbi számot*

Utolsó módosítás: 2019.11.07.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


Rendszerünk rögzítette a regisztrációját, melynek elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön a Tempus Közalapítvány legfrissebb híreiről, rendezvényeiről, kiadványairól és a legfontosabb pályázati információkról!

Üdvözlettel,
Tempus Közalapítvány