Interaktív szakmai műhely - „XTalks-to-ZED” – Fókuszban az együttműködés

A szakmai műhely célja a megváltozott tanári szerepekről való közös beszélgetések során felkészülni a generációk közötti különbségek támasztotta kihívásokra, mert a digitális átalakulás gyors ütemben már jelenleg zajlik. A műhely során megvilágításba kerül, hogyan támogathatja egymást tanár és diák, és mindehhez hogyan adnak teret az Erasmus+ mobilitások.

Időpont: 2019.11.29. 10:00-17:00
Helyszín: Tempus Közalapítvány, 1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1., Brüsszel terem

A műhelyen elhangzott előadások:

Nádori Gergely

Steigervald Krisztián

 

A műhelyen a következő témákat érintjük:

  • tanárok alkalmazkodása a tanulói igényekhez
  • 21. századi kompetenciafejlesztés
  • okos eszközök helye a tanulásban-tanításban
  • az Erasmus+ mobilitás, mint a nemformális tanulás színtere
  • digitális tér, mint a nemformális tanulás lehetősége

A műhelyen a tanulói igényeknek is hangot adunk: Azt járjuk körül, hogy a tanuló mitől érzi jól magát az oktatásban. Hogyan tanul a Z generáció? Milyen tanulási szokásaik vannak? A műhely lehetőséget teremt a generációk együttműködésére. Mit tanulhatunk a Z generációtól? A tanulók bevonása tanításszervezésbe. 

Az immár negyedik alkalommal megrendezendő szakmai műhelybeszélgetés egyik, ha nem legfőbb jelentősége, hogy az oktatásban érintett szereplők: jelen esetben a tanárok és a diákok ülnek egy asztalnál és folytatnak strukturált párbeszédet az oktatást érintő változásokról, az ebben rejlő kihívásokról és lehetőségekről, az Erasmus+ és hangsúlyozottan az ErasmusPro mobilitások jó gyakorlatairól, melyek a nemformális tanulási utak kapcsán mintául szolgálhatnak.

2016-os műhely alapján készült Útmutatót honlapunkon olvashatja:
Módszertani útmutató szakképző intémények számára a tanulási eredmény alapon szervezett szakmai gyakorlatok szervezéséhez

2017-es műhelyen, a résztvevők által készített munkaköri leításokat, a műhely összefoglalóját itt olvashatja:
Ahol a két világ találkozik: nemzetközi mobilitások és hazai szakmai gyakorlatok 

A 2018-as műhely összefoglalóját és tanulságait, illetve az elhangzott előadások részleteit az alábbi cikkben olvashatják:
Ébredjünk fel a bűvöletből - a IV. ipari forradalom kihívásai és az Erasmus+

Résztvevők köre: a műhelyre az Erasmus+ szakképzési mobilitási pályázatokat megvalósító intézmények képviselőit, tanárait várjuk. 

Jelentkezés: A rendezvényen való részvétel díjtalan, de előzetes regisztráció szükséges az alábbi űrlap kitöltésével.

Utolsó módosítás: 2019.12.10.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Rendszerünk rögzítette a regisztrációját, melynek elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön a Tempus Közalapítvány legfrissebb híreiről, rendezvényeiről, kiadványairól és a legfontosabb pályázati információkról!

Üdvözlettel,
Tempus Közalapítvány