Interaktív szakmai műhely - „XTalks-to-ZED” – Fókuszban az együttműködés

A szakmai műhely célja a megváltozott tanári szerepekről való közös beszélgetések során felkészülni a generációk közötti különbségek támasztotta kihívásokra, mert a digitális átalakulás gyors ütemben már jelenleg zajlik. A műhely során megvilágításba kerül, hogyan támogathatja egymást tanár és diák, és mindehhez hogyan adnak teret az Erasmus+ mobilitások.

Időpont: 2019.11.29. 10:00-17:00
Helyszín: Tempus Közalapítvány, 1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1., Brüsszel terem

A műhelyen a következő témákat érintjük:

  • tanárok alkalmazkodása a tanulói igényekhez
  • 21. századi kompetenciafejlesztés
  • okos eszközök helye a tanulásban-tanításban
  • az Erasmus+ mobilitás, mint a nemformális tanulás színtere
  • digitális tér, mint a nemformális tanulás lehetősége

A műhelyen a tanulói igényeknek is hangot adunk: Azt járjuk körül, hogy a tanuló mitől érzi jól magát az oktatásban. Hogyan tanul a Z generáció? Milyen tanulási szokásaik vannak? A műhely lehetőséget teremt a generációk együttműködésére. Mit tanulhatunk a Z generációtól? A tanulók bevonása tanításszervezésbe. 

Az immár negyedik alkalommal megrendezendő szakmai műhelybeszélgetés egyik, ha nem legfőbb jelentősége, hogy az oktatásban érintett szereplők: jelen esetben a tanárok és a diákok ülnek egy asztalnál és folytatnak strukturált párbeszédet az oktatást érintő változásokról, az ebben rejlő kihívásokról és lehetőségekről, az Erasmus+ és hangsúlyozottan az ErasmusPro mobilitások jó gyakorlatairól, melyek a nemformális tanulási utak kapcsán mintául szolgálhatnak.

2016-os műhely alapján készült Útmutatót honlapunkon olvashatja:
Módszertani útmutató szakképző intémények számára a tanulási eredmény alapon szervezett szakmai gyakorlatok szervezéséhez

2017-es műhelyen, a résztvevők által készített munkaköri leításokat, a műhely összefoglalóját itt olvashatja:
Ahol a két világ találkozik: nemzetközi mobilitások és hazai szakmai gyakorlatok 

A 2018-as műhely összefoglalóját és tanulságait, illetve az elhangzott előadások részleteit az alábbi cikkben olvashatják:
Ébredjünk fel a bűvöletből - a IV. ipari forradalom kihívásai és az Erasmus+

Résztvevők köre: a műhelyre az Erasmus+ szakképzési mobilitási pályázatokat megvalósító intézmények képviselőit, tanárait várjuk. 

Jelentkezés: A rendezvényen való részvétel díjtalan, de előzetes regisztráció szükséges az alábbi űrlap kitöltésével.

A jelentkezési határidő: 2019. november 18. 


REGISZTRÁCIÓ

A regisztrációval hozzájárul, hogy Önről, mint Résztvevőről a rendezvény alkalmával képi, videó- és hangfelvételek készüljenek, amelyek kapcsán a Tempus Közalapítvány a Résztvevő tekintetében térben, időben, és felhasználási módban korlátlan, átruházható felhasználási jogosultságot szerez. A Tempus Közalapítvány a Résztvevő relációjában korlátozás nélkül jogosult a megjelenítés hasznosítására, felhasználására, többszörözésére, közzétételére, átdolgozására, nyilvánosságra hozatalára, nyilvánossághoz közvetítésére anélkül, hogy a Résztvevő részére ezért bármilyen módon ellenszolgáltatást kellene nyújtania. Az előzőek szerinti megjelenítések kapcsán a Résztvevő semmilyen követeléssel nem élhet a Tempus Közalapítvánnyal, illetve a kifejezetten a Közalapítvány felkérésére dolgozó fotós, videós, vagy sajtómunkatársakkal szemben.


* - kötelező mezők

Legmagasabb iskolai végzettség
igazoláshoz


Részt vett már hasonló pályázatíró rendezvényen?*


Melyik szakmacsoportban érintett?*


Intézménye valósított meg ErasmusPro (3-12 hónapos) tanulói mobilitást?*


A rendezvény regisztrációval megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a rendezvényen való részvételemhez megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje.*


Hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány egyéb, a jelen rendezvény témájához hasonló eseményekről a megadott elérhetőségemre értesítést küldjön.Kérjük, írja be az alábbi számot*

Utolsó módosítás: 2019.11.13.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


Rendszerünk rögzítette a regisztrációját, melynek elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön a Tempus Közalapítvány legfrissebb híreiről, rendezvényeiről, kiadványairól és a legfontosabb pályázati információkról!

Üdvözlettel,
Tempus Közalapítvány