Európai Szolidaritási Testület: Új kezdet - Online

Online felkészítés a 2021-től induló programciklusra önkéntes projektre pályázóknak. Főbb szerepekben: az új Minőségi Tanúsítvány megszerzése és a Stratégiai Projekttervezés.

Időpont: 2020.10.13. - 2020.10.16.
Helyszín: online

Ti is olyan „mindennapi hősök” vagytok, akik jobbá szeretnék tenni a világot? El tudjátok képzelni, hogy ebben egy önkéntes is segíti a csapatot? Szeretnétek eligazodni az Európai Szolidaritási Testület új, 2021-től induló világában?

Kapcsolódjatok be a négynapos Új kezdet c. online felkészítésünkre! 

Tartalom:

Az Új kezdet egy futurisztikus világot mutat be: az Európai Szolidaritási Testület 2021-től induló új világát. A Szolidaritás Hősei megismerik e világ lehetőségeit és felkészülnek annak kihívásaira: a(z új) Minőségi Tanúsítvány megszerzésére és a stratégiai projekttervezés mikéntjeire.

Főszereplők:

A Szolidaritás Hősei: Ti, a „mindennapi hősök”, akik valami jót szeretnétek tenni, és ehhez lehetőséget kerestek.

Stratégiai Projekttervezés: a felkészítés központi szereplője, aki bemutatkozik elméleti alapjaival és gyakorlati ismereteivel. Ismerete elkerülhetetlen mindazoknak, akik 2021-től önkéntes projektek megvalósítását tervezik a program keretében.

Minőségi Tanúsítvány 2.0: pályázatbenyújtáshoz kötelező. A Tanúsítvány 2021-től megújul: az új keretrendszer ismeretét kezdő és újrakezdő Hősöknek egyaránt ajánljuk.

A felkészítés során a szolidaritás területén aktív Hősök:

  • jobban átláthatják és megérthetik az Európai Szolidaritási Testület önkéntesprojektjeit;
  • megismerhetik a 2021-től megújuló programot annak tevékenységtípusaival, illetve olyan tudást szerezhetnek, amellyel jó minőségű pályázatokat és sikeres önkéntes projekteket tervezhetnek, valósíthatnak meg az új programidőszakban;
  • megismerhetik a Minőségi Tanúsítvány keretrendszerében bekövetkező változásokat;
  • megtudhatják, hogyan használhatják fel hatékony(abb)an az Európai Szolidaritási Testület lehetőségeit a szervezetük és célcsoportjuk igényeinek megfelelően.

A SZOLIDARITÁS HŐSEI

Ez a történet olyan szervezetekhez, intézményekhez illik, akik:

  • alapjaiban ismerik az Európai Szolidaritási Testület céljait, prioritásait, illetve tevékenységtípusait, és karakterleírásukban szerepel az alábbiak valamelyike:
    • önkénteseket fogadnának és fejlődéstörténetüket kísérnék végig az Európai Szolidaritási Testület keretében;
    • kezdő Hősök: a Minőségi Tanúsítvány megszerzésébe vágnának és még első pályázati kalandjuk előtt állnak;
    • tapasztalt Hősök: kalandoztak már az Európai Szolidaritási Testület világában, de szeretnék megszerezni a 2021-től érvényes Minőségi Tanúsítványukat és megismerni a program újdonságait vagy
    • olyan új munkatárs csatlakozott pályázati kalandjukhoz, aki többet szeretne tudni az Európai Szolidaritási Testület lehetőségeiről.

RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az alábbi jelentkezési lap kitöltésével lehet legkésőbb 2020. október 5. éjféligA jelentkezés sikerességéről minden jelentkezőt legkésőbb 2020. október 7-ig értesítünk.

A felkészítést minden nap 9:00-12:00 között tartjuk. Az egyes alkalmak között a résztvevő Hősök feladatokat fognak kapni, hogy igazán felkészülhessenek az önkéntes projekt tervezésének kalandjára. 

Ha az Erasmus+ ifjúsági projektjei érdekelnek titeket, akkor az E+ Vitaminra itt tudtok jelentkezni szeptember 8-ig.

Utolsó módosítás: 2020.09.16.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Rendszerünk rögzítette a regisztrációdat, amelynek elfogadásáról október 7-ig e-mailben értesítjük.

Ha előtte szeretnél már pályázati tippeket kapni, egyéb képzésekről hallani, csatlakozz a pályázóknak szóló Facebook csoportunkhoz! A belépő kérdésekre válaszolni kötelező, anélkül nem tudunk felvenni a csoportba.

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj a Tempus Közalapítvány legfrissebb híreiről, rendezvényeiről, kiadványairól és a legfontosabb pályázati információkról!

Üdvözlettel,
Tempus Közalapítvány