Solidarity:ON – Az önkéntesség menő!

Ünnepeld velünk az önkéntességet! Izgalmas beszélgetések és inspiráló előadások várnak rád online rendezvényünkön.

Időpont: 2020.12.03. 14:00-18:00
Helyszín: online

Az EU önkéntesprogramja, az Európai Szolidaritási Testület lehetővé teszi, hogy 18-30 éves fiatalok önkéntesként segítsék egy szervezet vagy intézmény munkáját. Ez az interkulturális kaland kétirányú lehet: magyar fiatalok mehetnek külföldi szervezetekhez, vagy külföldi fiatalok kapcsolódhatnak magyar szervezetek, intézmények életébe. A program szolidaritási projektjei révén pedig hazai fiatalok csoportja reagálhat helyi társadalmi kihívásokra. Mi ezeket az élményeket, lehetőségeket szeretnénk megosztani veled izgalmas előadások és projektbemutatók, valamint kötetlen beszélgetések révén!

Szervezeteddel gondolkoztok önkéntes fogadáson? Vagy 18-30 éves fiatalként szívesen önkénteskednél külföldön? Esetleg saját, már meglévő tapasztalataidat osztanád meg a témában? Köztünk a helyed!

A megnyitóbeszédet tartja: 

Szeretnéd megismerni a többi izgalmas előadót is? Kattints a lenti linkekre!

Program

13:50-14:00 Belépés
14:00-14:20

Megnyitó 

Rácz Zsófia, fiatalokért felelős helyettes államtitkár, Miniszterelnökség
Dr. Varga-Bajusz Veronika, főigazgató, Tempus Közalapítvány

14:20-14:30 Az önkéntesség menő! Volt önkéntesek elárulják, miért (videóvetítés)
14:30-14:50 Az önkéntesség menő! (előadás) – Fábián Sára, Amigos a gyerekekért Alapítvány
14:50-15:00 Nyereményjáték
15:00-15:15 Szünet
15:15-15:55

Párhuzamos projektbemutatók&beszélgetések – RÉSZLETEK ITT! (Mobilról vagy? Részletekért kattints a címekre!) 

Projektbemutató 1. – Az önkéntesei által is fejlődő szervezet, avagy miért izgalmas az önkéntesek fogadása Komáromi István, Talentum Alapítvány – elsősorban szervezeteknek ajánljuk

Projektbemutató 2. – Az önkéntesség élőkönyvei – Túros Dorottya, volt önkéntes és Sándor Janka, jelenlegi önkéntes – elsősorban 16-30 éves fiataloknak ajánljuk

Projektbemutató 3. – Mentorizátor, avagy legyél te is támogató önkéntes! – Csikós Gáborelsősorban volt önkénteseknek és mentorkodáson gondolkozóknak ajánljuk (Kik a mentorok? A hazánkba érkező önkéntesek fejlődését, tanulási folyamatát támogatják.)

Beszélgetés 1.Mi az „én ügyem”? Hogyan tegyem jobbá a közösségem?elsősorban 18-30 éves fiataloknak ajánljuk

15:55-16:05 Szünet
16:05-16:45

Párhuzamos projektbemutatók&beszélgetések – RÉSZLETEK ITT!  (Mobilról vagy? Részletekért kattints a címekre!)

Projektbemutató 1. – A Természet Erejével, azaz a hortobágyi csoportos önkéntesség Keresztesi Andrea, Hang-Kép Egyesület és Melanie Syrbe, Madárkórház Alapítvány – elsősorban szervezeteknek ajánljuk. Figyelem! Az előadás egy része angolul lesz, igény szerint fordítással.

Projektbemutató 2. – Egy közösségi alkotói tér – a Nagyszékelyi Füvészkert Műhely – elsősorban 18-30 éves fiataloknak ajánljuk

Beszélgetés 1.: Miért jó külföldön önkénteskedni? – elsősorban 16-30 éves fiataloknak ajánljuk

Beszélgetés 2.: Élet az önkéntesség után elsősorban volt önkénteseknek ajánljuk

16:45-18:00

Networking

Szeretnél még csevegni? Csatlakozz kötetlen networkingünkön, fedezd fel a wonder.me felületét, és beszélgess a többi résztvevővel az önkéntesség világáról! Jó tudni: a wonder.me számítógépre optimalizált, telefonról kevesebb funkció érhető el.


REGISZTRÁCIÓ

A regisztrációval hozzájárul, hogy Önről, mint Résztvevőről a rendezvény alkalmával képi, videó- és hangfelvételek készüljenek, amelyek kapcsán a Tempus Közalapítvány a Résztvevő tekintetében térben, időben, és felhasználási módban korlátlan, átruházható felhasználási jogosultságot szerez. A Tempus Közalapítvány a Résztvevő relációjában korlátozás nélkül jogosult a megjelenítés hasznosítására, felhasználására, többszörözésére, közzétételére, átdolgozására, nyilvánosságra hozatalára, nyilvánossághoz közvetítésére anélkül, hogy a Résztvevő részére ezért bármilyen módon ellenszolgáltatást kellene nyújtania. Az előzőek szerinti megjelenítések kapcsán a Résztvevő semmilyen követeléssel nem élhet a Tempus Közalapítvánnyal, illetve a kifejezetten a Közalapítvány felkérésére dolgozó fotós, videós, vagy sajtómunkatársakkal szemben.


* - kötelező mezők


Miért érdeklődsz az esemény iránt?*Mi érdekel az első idősávban (15:15-15:55)?*Mi érdekel a második idősávban (16:05-16:45)?*Ha a hortobágyi csoportos önkéntesség bemutatóján szeretnél részt venni, angolról fordításra szükséged van?
Az egyik előadó csak angolul beszél.


Előre láthatóan szeretnél részt venni a networkingen?*


Honnan hallottál az eseményről?*
A rendezvény regisztrációval megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a rendezvényen való részvételemhez megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje.*


Hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány egyéb, a jelen rendezvény témájához hasonló eseményekről a megadott elérhetőségemre értesítést küldjön.Kérjük, írja be az alábbi számot*

Utolsó módosítás: 2020.11.25.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Köszönjük, hogy regisztráltál a Solidarity:ON – Az önkéntesség menő! c. eseményünkre. E-mailben hamarosan megerősítjük regisztrációdat.

Addig is, merülj el Facebook oldalunk tartalmaiban! Ebben a hónapban fókuszban az önkéntesség: izgalmas beszámolók és nyereményjátékok várnak rád!