Solidarity:ON – Az önkéntesség menő!

Ünnepeld velünk az önkéntességet! Izgalmas beszélgetések és inspiráló előadások várnak rád online rendezvényünkön.

Időpont: 2020.12.03. 14:00-18:00
Helyszín: online

Az EU önkéntesprogramja, az Európai Szolidaritási Testület lehetővé teszi, hogy 18-30 éves fiatalok önkéntesként segítsék egy szervezet vagy intézmény munkáját. Ez az interkulturális kaland kétirányú lehet: magyar fiatalok mehetnek külföldi szervezetekhez, vagy külföldi fiatalok kapcsolódhatnak magyar szervezetek, intézmények életébe. A program szolidaritási projektjei révén pedig hazai fiatalok csoportja reagálhat helyi társadalmi kihívásokra. Mi ezeket az élményeket, lehetőségeket szeretnénk megosztani veled izgalmas előadások és projektbemutatók, valamint kötetlen beszélgetések révén!

Szervezeteddel gondolkoztok önkéntes fogadáson? Vagy 18-30 éves fiatalként szívesen önkénteskednél külföldön? Esetleg saját, már meglévő tapasztalataidat osztanád meg a témában? Köztünk a helyed!

A megnyitóbeszédet tartja: 

Szeretnéd megismerni a többi izgalmas előadót is? Kattints a lenti linkekre!

Program

13:50-14:00 Belépés
14:00-14:20

Megnyitó 

Rácz Zsófia, fiatalokért felelős helyettes államtitkár, Miniszterelnökség
Dr. Varga-Bajusz Veronika, főigazgató, Tempus Közalapítvány

14:20-14:30 Az önkéntesség menő! Volt önkéntesek elárulják, miért (videóvetítés)
14:30-14:50 Az önkéntesség menő! (előadás) – Fábián Sára, Amigos a gyerekekért Alapítvány
Előadás
14:50-15:00 Nyereményjáték
15:00-15:15 Szünet
15:15-15:55

Párhuzamos projektbemutatók&beszélgetések – RÉSZLETEK ITT! (Mobilról vagy? Részletekért kattints a címekre!) 

Projektbemutató 1. – Az önkéntesei által is fejlődő szervezet, avagy miért izgalmas az önkéntesek fogadása – Komáromi István, Talentum Alapítvány – elsősorban szervezeteknek ajánljuk
Előadás

Projektbemutató 2. – Az önkéntesség élőkönyvei – Túros Dorottya, volt önkéntes és Sándor Janka, jelenlegi önkéntes – elsősorban 16-30 éves fiataloknak ajánljuk
Túros Dorottya (Dotyi) előadása

Projektbemutató 3. – Mentorizátor, avagy legyél te is támogató önkéntes! – Csikós Gábor – elsősorban volt önkénteseknek és mentorkodáson gondolkozóknak ajánljuk (Kik a mentorok? A hazánkba érkező önkéntesek fejlődését, tanulási folyamatát támogatják.)
Előadás

Beszélgetés 1. – Mi az „én ügyem”? Hogyan tegyem jobbá a közösségem? – elsősorban 18-30 éves fiataloknak ajánljuk
Előadás

15:55-16:05 Szünet
16:05-16:45

Párhuzamos projektbemutatók&beszélgetések – RÉSZLETEK ITT!  (Mobilról vagy? Részletekért kattints a címekre!)

Projektbemutató 1. – A Természet Erejével, azaz a hortobágyi csoportos önkéntesség – Keresztesi Andrea, Hang-Kép Egyesület és Melanie Syrbe, Madárkórház Alapítvány – elsősorban szervezeteknek ajánljukFigyelem! Az előadás egy része angolul lesz, igény szerint fordítással.
Előadás

Projektbemutató 2. – Egy közösségi alkotói tér – a Nagyszékelyi Füvészkert Műhely – elsősorban 18-30 éves fiataloknak ajánljuk
Előadás
Videó

Beszélgetés 1.: Miért jó külföldön önkénteskedni? – elsősorban 16-30 éves fiataloknak ajánljuk

Beszélgetés 2.: Élet az önkéntesség után – elsősorban volt önkénteseknek ajánljuk

16:45-18:00

Networking

Szeretnél még csevegni? Csatlakozz kötetlen networkingünkön, fedezd fel a wonder.me felületét, és beszélgess a többi résztvevővel az önkéntesség világáról! Jó tudni: a wonder.me számítógépre optimalizált, telefonról kevesebb funkció érhető el.

Utolsó módosítás: 2020.12.07.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Köszönjük, hogy regisztráltál a Solidarity:ON – Az önkéntesség menő! c. eseményünkre. E-mailben hamarosan megerősítjük regisztrációdat.

Addig is, merülj el Facebook oldalunk tartalmaiban! Ebben a hónapban fókuszban az önkéntesség: izgalmas beszámolók és nyereményjátékok várnak rád!