Önkormányzatok ifjúsági stratégiafejlesztése – online műhelymunka

Tudásátadó esemény önkormányzatoknak ifjúsági stratégia kidolgozásához és a fiatalok bevonásának elősegítéséhez. A Tempus Közalapítvány Fejlesztő őszi keddek önkormányzatoknak című eseménysorozatának része.

Időpont: 2021.09.28. 10:00-15:30
Helyszín: online

Az új Erasmus+ program egyik kiemelt prioritása a társadalmi részvétel elősegítése. Ennek érdekében a Tempus Közalapítvány fejlesztő eseményeket szervez önkormányzatok, települések ifjúsági ügyekért felelős szakemberei számára a fiatalok bevonásának, aktív társadalmi részvételének támogatására Fejlesztő őszi keddek önkormányzatoknak címmel.

Az Önkormányzatok ifjúsági stratégiafejlesztése című műhelymunka bevezető tudásátadó esemény önkormányzatoknak ifjúsági stratégia kidolgozásához és a fiatalok aktív bevonásának elősegítéséhez. Az esemény keretein belül kapcsolodó nemzetközi fejlesztő folyamatok, együttműködések bemutatása, szükségletfelmérés, tapasztalatcsere várható.

A műhelymunkára az alábbi résztvevőket várjuk: önkormányzatok ifjúsági ügyekben érintett munkatársai, döntéshozói, települési ifjúsági munkát végző szakemberek, ifjúságsegítők.

Tervezett program:

10:00-11:00

Nemzetközi keretek:

 • A Democracy Reloading projekt bemutatása (Tempus Közalapítvány)
 • Europe Goes Local (EGL) nemzetközi projekt bemutatása (Balogh Judit)

11:00-11:30

Kávészünet

11:30-13:00

Az önkormányzati ifjúsági munka hazai helyzetképe:

 • Történeti áttekintés
 • Szabályozási keretek, törvényi háttér
 • Jó gyakorlatok bemutatása az önkormányzati ifjúsági munkában
 • Tapasztalatok, problémák, nehézségek összegyűjtése

13:00-14:00

Ebédszünet

14:00-15:30

Önkormányzati ifjúsági stratégia kialakításának lépései:

 • Települési ifjúságkutatások módszertana
 • A települési ifjúsági stratégiaalkotás lépései

Az online műhelymunkán való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A Fejlesztő őszi keddek önkormányzatoknak három fő eseményből és egy konzultációs támogatói programból áll:

 1. Önkormányzatok ifjúsági stratégiafejlesztése – szeptember 28.
 2. A helyi szintű ifjúsági részvétel módszerei – október 19. (előregisztráció hamarosan…)
 3. Eszközök a helyi szintű ifjúsági részvétel és ifjúsági munka fejlesztésére – november 9., november 16. és november 30. (előregisztráció hamarosan…)

A folyamat részeként októberben meghirdetjük önkormányzatoknak szánt, konzultációalapú támogató programunkat is.

További információ:

Illés Gergő
pályázati referens
gergo.illes@tpf.hu

 


REGISZTRÁCIÓ

A regisztrációval hozzájárul, hogy Önről, mint Résztvevőről a rendezvény alkalmával képi, videó- és hangfelvételek készüljenek, amelyek kapcsán a Tempus Közalapítvány a Résztvevő tekintetében térben, időben, és felhasználási módban korlátlan, átruházható felhasználási jogosultságot szerez. A Tempus Közalapítvány a Résztvevő relációjában korlátozás nélkül jogosult a megjelenítés hasznosítására, felhasználására, többszörözésére, közzétételére, átdolgozására, nyilvánosságra hozatalára, nyilvánossághoz közvetítésére anélkül, hogy a Résztvevő részére ezért bármilyen módon ellenszolgáltatást kellene nyújtania. Az előzőek szerinti megjelenítések kapcsán a Résztvevő semmilyen követeléssel nem élhet a Tempus Közalapítvánnyal, illetve a kifejezetten a Közalapítvány felkérésére dolgozó fotós, videós, vagy sajtómunkatársakkal szemben.


* - kötelező mezők


A további hazai eseményeken is részt szeretnék venni:

A rendezvény regisztrációval megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a rendezvényen való részvételemhez megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje.*


Hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány egyéb, a jelen rendezvény témájához hasonló eseményekről a megadott elérhetőségemre értesítést küldjön.Kérjük, írja be az alábbi számot*

Utolsó módosítás: 2021.09.14.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Rendszerünk rögzítette a regisztrációt, amelynek elfogadásáról e-mailben értesítünk.


Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj a Tempus Közalapítvány legfrissebb híreiről, rendezvényeiről, kiadványairól és a legfontosabb pályázati információkról!

Üdvözlettel,
Tempus Közalapítvány