Stipendium Hungaricum konferencia: a felsőoktatás nemzetköziesítésének fejlesztése ösztöndíjprogramokon keresztül

A Tempus Közalapítvány szeretettel meghívja Önt és munkatársait a Stipendium Hungaricum konferenciára.

Időpont: 2022.06.07. 9:30-16:00
Helyszín: Danubius Hotel Hélia, 1133 Budapest, Kárpát u. 62-64.

A konferencia célja, hogy bemutassa a Stipendium Hungaricum és a Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram hozzájárulását a hazai felsőoktatás nemzetköziesítéséhez, mindezt a jelenlegi időszakban, amikor a felsőoktatás a járványhelyzet és a közelben dúló háború miatt váratlan kihívásokkal is küzd.

A rendezvény keretében fórumot kívánunk biztosítani a nemzetköziesítés aktuális kérdéseinek megvitatására, valamint a Stipendium Hungaricum és Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram keretében a felsőoktatási intézményekben megvalósított eredmények bemutatására. A konferencia lehetőséget teremt a hazai és nemzetközi gyakorlatok, jó példák megismerésére is.

Az intézményi gyakorlatok bemutatására a konferencia keretében poszterfelhívást teszünk közzé, amelyre a felsőoktatás valamennyi területének képviselőinek jelentkezését várjuk. Az elkészült poszterek a konferencián kerülnek kiállításra. A felhívás elérhető a linkre kattintva.

Programterv

09:00-10:00 Regisztráció
09:30-10:00 Poszterkiállítás
10:00-11:00 Köszöntők
11:00-12:10 Nemzetközi és magyar hallgatók együttműködése formális és nem formális oktatási helyzetekben – bevezető előadás és kerekasztal-beszélgetés
12:10-12:30 Tájékozódás a munkaerőpiacon: az SH diplomások karrierútja
12:30-13:30 Ebédszünet
13:30-14:30 Párhuzamos szekciók I.
  1. A hibrid oktatás kihívásai és lehetőségei
  2. Az előzetes tudás elismerése, értékelése a nemzetközi tanulók esetében
  3. A curriculum nemzetköziesítésének lehetőségei, nehézségei 
14:30-15:00 Kávészünet és poszterbemutató előadások
15:00-16:00 Párhuzamos szekciók II.
  1. Krízishelyzetek kezelése felsőoktatási intézmények nemzetközi munkájában
  2. Alumni chapter építés és szerepük az alumni hálózatépítésben
  3. Regionális gondolkodás a partnerségek építésében és a hallgatótoborzásban

A programváltozás jogát fenntartjuk!

Jelentkezési határidő: 2022. május 25.


REGISZTRÁCIÓ

A regisztrációval hozzájárul, hogy Önről, mint Résztvevőről a rendezvény alkalmával képi, videó- és hangfelvételek készüljenek, amelyek kapcsán a Tempus Közalapítvány a Résztvevő tekintetében térben, időben, és felhasználási módban korlátlan, átruházható felhasználási jogosultságot szerez. A Tempus Közalapítvány a Résztvevő relációjában korlátozás nélkül jogosult a megjelenítés hasznosítására, felhasználására, többszörözésére, közzétételére, átdolgozására, nyilvánosságra hozatalára, nyilvánossághoz közvetítésére anélkül, hogy a Résztvevő részére ezért bármilyen módon ellenszolgáltatást kellene nyújtania. Az előzőek szerinti megjelenítések kapcsán a Résztvevő semmilyen követeléssel nem élhet a Tempus Közalapítvánnyal, illetve a kifejezetten a Közalapítvány felkérésére dolgozó fotós, videós, vagy sajtómunkatársakkal szemben.


* - kötelező mezők

Melyik szekció előadáson szeretne részt venni? Párhuzamos szekciók I. (13:30-14:30)*

Melyik szekció előadáson szeretne részt venni? Párhuzamos szekciók II. (15:00-16:00)*

Amennyiben speciális étrendet igényel, kérjük, jelezze ételérzékenységét, ételintoleranciáját!

Hozzájárulok, hogy a Tempus Közalapítvány a rendezvényen rólam képfelvételt készítsen amelyek kapcsán térben, időben, és felhasználási módban korlátlan, átruházható felhasználási jogosultságot szerez.*


A rendezvény regisztrációval megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a rendezvényen való részvételemhez megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje.*


Hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány egyéb, a jelen rendezvény témájához hasonló eseményekről a megadott elérhetőségemre értesítést küldjön.Kérjük, írja be az alábbi számot*

Utolsó módosítás: 2022.05.16.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Rendszerünk rögzítette a regisztrációját, melynek elfogadásáról e-mailben értesítjük.

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön a Tempus Közalapítvány legfrissebb híreiről, rendezvényeiről, kiadványairól és a legfontosabb pályázati információkról!

Üdvözlettel,
Tempus Közalapítvány