Mindent az ösztöndíjakról - az Educatio kiállításon

Számtalan kutatás bizonyította már, hogy könnyebben találnak állást, és jobban is keresnek azok a fiatalok, akik részt vettek valamilyen nemzetközi ösztöndíjprogramban. Többek között ezért érdemes már a továbbtanulás tervezésekor gondolni a külföldi tapasztalatszerzésre. Az Educatio kiállításon az egyetemistaként elérhető nemzetközi ösztöndíjakról, szakmai gyakorlatokról, rövid tanulmányutakról és önkéntes lehetőségekről is tájékozódhatnak az érdeklődők a Tempus Közalapítvány standjánál.

Szakmai gyakorlat egy New York-i könyvtárban vagy papagájles a perui esőerdőben? Esetleg tanulmányi félév Prága egyik legpatinásabb egyetemén vagy önkénteskedés egy másik országban? Nemzetközi lehetőségek sokaságát nyújtja az érdeklődőknek a Tempus Közalapítvány Láss világot ösztöndíjjal! standja, mely idén is megtalálható az Educatio szakkiállításon.

A továbbtanulás iránt érdeklődők január 10-12. között nemcsak a hazai lehetőségekről tájékozódhatnak, hanem az egyetemistaként elérhető külföldi ösztöndíjakról, szakmai gyakorlatokról, rövid tanulmányutakról és önkéntes lehetőségekről is. Ezek életre szóló élményt és barátságokat, jól kamatoztatható szakmai ismereteket és biztos nyelvtudást adnak a résztvevőknek. A felsőoktatási hallgatók számára könnyen elérhető ösztöndíjakkal eltölthetnek néhány felejthetetlen hónapot álmaik országában, speciális szakterületeken fejleszthetik a tudásukat, és komoly személyiségfejlődésen mehetnek keresztül.

Számtalan kutatás bizonyította már, hogy könnyebben találnak állást, és jobban is keresnek azok a fiatalok, akik részt vettek valamilyen nemzetközi ösztöndíjprogramban. A munkáltatók nagyra értékelik a külföldön megszerzett nyelvi és szakmai tudást, valamint azokat a készségeket, amelyekre az idegen környezetben való helytálláshoz szükség van: az önállóságot, a nyitottságot, a kreativitást és a jó problémamegoldó készséget. Mindezt honorálják is: a Diplomás Pályakövetési Rendszer legutóbbi adatai szerint 15 százalékkal keresnek többet azok a fiatalok, akik az egyetemi éveik alatt külföldön is tanultak.

Az Európai Unió egyik legnépszerűbb programja, az Erasmus+, valamint az egyik legmagasabb ösztöndíjat kínáló Campus Mundi program mellett számos további lehetőségről érdeklődhetnek a diákok a Tempus Közalapítvány standjánál, ahol korábbi ösztöndíjasok személyes beszámolóiból is tájékozódhatnak a szakmai karrierjüket tudatosan tervező, vagy épp nagyon is kalandvágyó fiatalok.

További információ a nemzetközi ösztöndíjakról és az önkéntes lehetőségekről: www.osztondijkereso.hu

Utolsó módosítás: 2019.01.10.